Şimdi Ara

Acer Swift 3 SF315 52G Kullanıcıları Kulübü | MX150, Hafif , 8. Nesil İşlemci (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.644
Cevap
64
Favori
188.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Crucial deneyen oldu mu, zaten ram zarlarını temelde hynix,micron ve samsung üretiyor diye biliyorum. Crucial micron kullanıyor.
    4 mü alsam 8 mi kararsızım.

https://www.teknolojipazar.com/
    8GB DDR4 2400MHz CRUCİAL BELLEK CT8G4SFS824A NB Ram Crucial
    https://www.teknolojipazar.com/8gb-ddr4-2400mhz-crucial-bellek-ct8g4sfs824a-nb

https://www.teknolojipazar.com/
    4GB DDR4 2400MHz CRUCİAL BELLEK CT4G4SFS824A NB Ram Crucial
    https://www.teknolojipazar.com/4gb-ddr4-2400mhz-crucial-bellek-ct4g4sfs824a-nb

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• w_wallace kullanıcısına yanıt
    benim bios güncellenmiştir zannediyorum ama windows 1803te kaldı niyeyse. sürekli update ara diyorum bilgisayarını güncel diyor ne hikmetse.

o soruyu sormanın sebebi de bende hiç mavi ekran çıkmadı ama logo ekranında "scanning and repairing drive" yazıp %100e kadar yavaşça saydı. ssd'de hata bulmuş gibiydi.
  • techstat kullanıcısına yanıt
    1809 ile mavi ekran çıkaran laptoplar olmuş zaten.

Acer onarım yapmış bana olmadı ama bazen olabilcek normal şeyler. Büyük ihtimal scandisk yaptı.

Bios çipi donanım yöneticiside artık oradan görebilirsiniz.

1809 için acele etmene gerek yok bence, biraz daha takıl sonra yüklemenin bir yolunu bulursun istersen.
  • w_wallace kullanıcısına yanıt
    Scandisk değildir chkdsk dir o

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam HDD için olan kapak üzerinde varmıydı?

Kendim takmayı düşünüyorumda. Şimdi bu olmazsa belki sıkıntı yaratabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: StalkerReborn

Hocam HDD için olan kapak üzerinde varmıydı?

Kendim takmayı düşünüyorumda. Şimdi bu olmazsa belki sıkıntı yaratabilir.
    Hocam HDD için boş bir yer var ama takmak için ayrı bir aparat almanız gerekiyor sanırım.
  • yaskoo_87 Y kullanıcısına yanıt
    HDD takmak istersek kapaklı mı geliyor ürün?

• Anladım. Yani ya servise vericez ya kendi çözümümüzü üreticez.

Bugün kargoya verildi. Pazartesi salı elime ulaşsa bile servise vermek ve başına bir şey gelmeden gelmesini beklemek zor olucak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StalkerReborn -- 23 Mart 2019; 20:2:16 >
  • Arkadaslar durup dururken bilgisayar hiç açilmadi, hic bir tepki de vermedi. Pil falan doluydu ayrica... Alttan minik reset deliginden atac ile bastirinca duzeldi acildi... Sizce neden olmus olabilir, servisin haberdar olup duzeltebildigi bir durum mu? Benzer seyler olacaksa devamli 1 ay dolmadan iade etmek lazim.

• Merhaba arkadaşlar, dün akşam ani bir kararla bu bilgisayarı amazon'dan sipariş verdim. Aynı gün teslimat seçeneği ile 7 lira fark ödedim ve bugün teslim edildi.
    Takip ettiğim 2 model vardı. Birisi bu bilgisayar diğeri de lenovo 330s-15ikb modeli. Lenovo'nun artısı 8 gb rami. Acer'in artısı ise mx150 grafik işlemcisi ve görece daha şık dizaynı.
    Lenovo'yu ilk fark ettiğim gece indirimde ve 3600 liraydı hepsiburada sitesinde, sabah baktığımda 4 bin olmuştu. Bu durum biraz can sıkıcı oldu. Sonrasında acer'a odaklandım, 3345 lira fiyat ile bu donanım ve şıklıkta bir bilgisayar daha yok. Benim depolama sıkıntım yok 750 gb HDD var kutuya taktım kullanıyorum. Ram sorunu da şimdilik (oyun ve ağır programlar olmadığı sürece) mevcut değil.
    Bilgisayar çok sessiz ve soğuk. Alt kapak dahil metal, ekran çerçeveleri oldukça ince, ekran renkleri doygun, panel IPS ve mat, aydınlık seviyesi çok çok iyi diyemem ama gayet iyi ve yeterli. Farklı açılardan bozulma yok. Kasa ve malzeme kalitesi premium denilecek seviyede. SSD olması dolayısıyla oldukça hızlı açılıyor, kapanıyor herhangi bir sorunu yok. Klavye kullanımı rahat, numerik tuş takımı mevcut ve klavye aydınlatması da mevcut. Ses yüksekliği yeterli, yani neden az çıkıyor demezsiniz ama gümbür gümbür de değil. Makinenin tasarımı gereği hoparlörler alta baktığından, cihaz düz bir zeminde olduğunda, ses zemine çarparak size ulaşıyor ve bu sesi daha duyulur kılıyor. Tıpkı eskiden telefonların ses çıkışına elimizi u yaparak koyduğumuzda sesin artması gibi (bkz. samsung e250 ile ölürüm hasretinle dinlerken böyle yapılırdı). Kucaktayken bu çarpma ve dönüş olmadığından ses çıkışı ya bacağınız tarafından kapatılıyor ya da boşlukta serbest şekilde dağılıyor. Ama bir laptoptan beklenecek düzeyde tatmin edici diyebilirim. Pil ömrünü henüz deneyimleyemedim, ama iyi gibi gözüküyor.
    İşlemci zaten 8.nesil i5. Sorgulamaya gerek yok. Güç tüketimi az ve gerektiğinde güçlü bir cpu.
    Bu makinenin eksiği ram. 4 gb daha ram eklendiiğinde sorunsuz olacaktır. Boş slot mevcut. Ağırlığı ben tartmadım ama teknik veriler doğrultusunda 1.7-1.8 kg civarında. Hafif ve ince. Eğer içine hdd takılırsa 2 kg'nin üstüne çıkabilir. Bu arada hdd takmak için ek kablo gerekiyormuş, Türkiye'de sanırım yok.
    Makinenin bir diğer eksiği ise dvd-rw. Ama çoğu bilgisayarda yok artık. Lenovo'nun ilgilendiğim modelinde de yoktu.
    Son olarak, bu bilgisayar alınır. Tavsiye ederim.

• EKE58 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler inceleme için

• oguzhanbykr O kullanıcısına yanıt
    Bu kitin ismi ne?

Aliexpressden bulabiliriz belki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StalkerReborn -- 24 Mart 2019; 13:0:3 >
  • StalkerReborn kullanıcısına yanıt
    Yabancı forumlarda bulduğum bilgiye göre;
    HDD tutucunun parça numarası: 60.GZCN5.001
    Kablonun parça numarası: 50.GZCN5.005

Çift taraflı bantla hdd tutturulsa bile kablo olmadığı için çalışmıyor anladığım kadarıyla, yani klasik bir laptop sata girişi mevcut değil bu yüzden diski doğrudan takamıyoruz. Eğer bu kablonun işini görecek bir şeyler bulunabilirse takılabilir. Adı da Acer hdd ffc cable. Yani ffc kablosu olacak ucunda da sata girişi olacak.

• Merhabalar, cihazımdan gayet memnunum ama RAM takviyesi yapmam gerekiyor. Belleği satın aldım ve gerekli alet edevadımda var ama Acer Türkiye ile konuştuğumda işlemi kendim yapmamın garanti şartlarını ihlal edeceğini söyledi. Bu doğru mudur, göndermesine gönderirim ama 20 günlük bekleme süresi ve kargoların paketlere vermediği değer yüzünden bazı endişelerim vaf.

• Maalesef endişelerinizde çok haklısınız. Servise bizzat kendiniz götürüp kendiniz teslim alsanız dahi servis dönüşü cihazın çizilmemiş olacağı veya tırnağının kırılmamış olacağı kesin değil, malum ülkemizde iş disiplini ve ahlakı zayıf. Ama yine de yapabiliyorsanız sizin götürmenizi tavsiye ederim en azından kargo riskleri ortadan kalkar. Acer servisi ram montajı için ne kadar hizmet ücreti istiyor? Ben de dün kullanmaya başlamış biri olarak ciddi manada ram takviyesini düşünüyorum bu sebeple size sormak istedim.
  • EKE58 kullanıcısına yanıt
    Bir de uyabmadan ücret isteyeceklerini düşünmüyorum. Yani bana belirtmediler ama RAM takviyesi için göndermek çok saçma geliyor, hele ki alet edevadım var ve sahibi benken...

• Beyler bu cihaz üzerindeki Type-C girişinden Type-C bir kulaklık takıp ses alabilmenin bir yolu var mı ?

• Amazondan aldım bilgisayarı fakat iade etmek istiyorum. bilgisayarı açıp kullandım falan biir sıkıntı olur mu iade sürecinde acaba bilgisi olanlar aydıtnlatırsa iyi olur.

bende parmak izi sensörü iyi çalışmıyor 10 seferde 2 ya da 3 kez düzgün okuyor.

pubg mobile yükledim ama kasarak oynayabiliyorum mx15, nin yeterli olduğunu okumuştum deneyen var mı?

ilginç bir şey daha söyleyeyim bilgisayarı ilk açtığımda dosya kopyalarken falan max 5,mb/s hız alabiliyordum driver booster ile sürücü güncellemesi yapınca 3,, mb/s çıktı

bonus: 0 tuşunun yerine bir çözüm bulmak gerekir :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-28350607C -- 24 Mart 2019; 20:31:16 >
  • RAM eklersen sıkıntı çıkmaz. diğer konuya gelirsek, Kendi sitesinde bulunan sürücüleri yükle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StalkerReborn -- 24 Mart 2019; 20:32:27 >
  • StalkerReborn kullanıcısına yanıt
    ram ekleyen arkadaşlardan oyun konularında yorum gelirse iadeden sonra tekrar sipariş geçicem muhtemelen. şıklığı aklımı aldı iade etmek istemiyorum ama bana sıkıntılı olanı denk geldi herhalde

tüm sürücüler güncellemeler yüklü hocam donanımsal olduğunu düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-28350607C -- 24 Mart 2019; 20:35:30 >
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.