Şimdi Ara

ACER TM2423NWXCi Sizce nasıl.. (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
731
Cevap
0
Favori
36.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • divx dvd izlerken, youtube da video izlerken, aynı anda explorer açıp, mp3 ve programla uğraşırken kasılma yapıyor mu? teşkkürler.
  • Hayır sadece CD yazarken ciddi kasılma yapıyor (1GB RAM li olarak). Performansı iyi bir makine bence oyun hariç her türlü işi görür rahatlıkla. Özellikle küçük olması çok iyi bence.
  • arkadaşlar süper haberim var.çoooooooook mutluyum bizim alet 5.1 desteklioooooooooooooooooooo varmı bilen:::::)))) acerın sitesinden driversa girin ses sürücünüzü güncelleyin yeniden başlatın veeeeeee istediğiniz zaman mic i center woofer,line ı rear yapın alın 5.1 sisteminizi dvdler gümbür gümbür hey yawrum süper ya.kulaklıkla denedim ben 5.1im yok henüz.5.1le deneyin bakalım yükleyip nası performansı
  • arkadaş benimde laptop o sitedeki driver ile geldi ama öle bişey yok nası yaptın acaba
  • ben de beraberinde gelen driver ile kullanıyorum o şekilde, zaten sitedeki de aynı driver, güncelleme yok..

denetim masasından sound effect manager'a girin, orada speaker configuration, speaker test falan var.. hangi girişe hangi hoparlörün takılacağını gösteriyor, sesleri o kanallardan verip denemenizi sağlıyor falan..
  • quote:

Orjinalden alıntı: keops

Hayır sadece CD yazarken ciddi kasılma yapıyor (1GB RAM li olarak). Performansı iyi bir makine bence oyun hariç her türlü işi görür rahatlıkla. Özellikle küçük olması çok iyi bence.

sanirim senin cdrom driverinda sorun var.
  • 2423 sahibi arkadaşlar sizdeki laptopların kardeşi olan bende aşağıda linkteki centrinolu (40gb 5400rpm)2428 modelini almayı düşünüyorum ne dersiniz fikirleriniz çok önemli benim için nova ilave ramli veriyormuş bana cazip geldi..
    şimdiden fikir beyan eden herkese teşekkürler

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=1299

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imdaaakkk -- 15 Eylül 2006; 23:21:11 >
  • merhaba arkadaşlar, acer 2423 siparişi verdim hepsiburada dan. merak ettiğim laptopun kullanılmamış olduğunu nasıl anlıyıcaz. hepsiburada hakkında çok şikayet varwww.sikayetvar.com sitesinde bende şüpheye düştüm açıkçası kullanılmış/ölü piksel olan ürün gönderirler diye.
  • slm arkadaslar,
    pcmcıa kart girişi ile bu modele neler baglayabiliriz,tamda bir bilgim yok ilgili ozellik ile ,ama o yuvayı da değerlendirmek istiyorum,
  • TV kartı, daha güclü ve anten çıkışlı wireless kartı gib PCMCIA donanımlar.
  • slm arkadaşlar.
    2423'ü alalı altı ay oldu. çok memnunum, nazar değmesin, yalnız yavaş yavaş batarya konusu kafamı kurcalamaya başladı. acer'ın distribütörü de değişti. eğer yapabilirsek toplu bir mail gönderelim acer'a.
    ben şöyle bir şablon yazdım, istediğiniz değişikliği yapabiliriz:

"Merhabalar,
    Bizler Acer 2423 dizüstü bilgisayar kullanıcıları olarak, çok memnun olduğumuz 2423 modelinin bataryalarının halen Türkiye'de satılmamasından dolayı endişe duymaktayız. Malumunuz üzere bu model oldukça rağbet edilen ve satılan bir model oldu. Hal böyle iken, modelin bataryalarının getirilmemesine bir anlam veremiyoruz. Bizim talebimiz ivedi olarak bataryaların satışa sunulmasıdır. Çünkü bataryalar 6 cell olduğu için yedek batarya olarak kullanım ihtiyacı oldukça fazladır. Yani satış politikası olarak bataryaların ömürlerinin sonlanması beklenmemelidir.
    Bu bağlamda, Acer müşteri memnuniyeti doğrultusunda sizden beklentilerimiz öncelik sırasına göre şöyledir:
    1-Acer 2423 modelinin bataryalarının ivedilikle satışa sunulması,
    2-Satışa sunum süresi ivedi olamayacaksa bizlere yaklaşık tarih verilmesi,
    3-Acer'ın bu konudaki satış politikasının aktarılması,
    4-Mümkünse kapasitesi yüksek (9cell gibi) bataryaların getirilmesi,
    5-Bataryaların Türkiye satış fiyatları ve yerlerinin tarafımıza bildirilmesi.
    Saygılarımızla.

Acer 2423 Dizüstü Bilgisayar Kulanıcıları"

tabi bu e-maili ayrı ayrı da gönderebilriz. ingilizcesi iyi olan bir arkadaş, güzel bir tercüme yaparsa yurtdışına da göndermemiz etkili olur. velhasıl ortak bir fikir edinirsek, ortak harekete geçelim. şu bataryaları artık getirtelim.
    acer tr e-mail kontak: info_turkey@acer-euro.com

• maşallah nazar değmesin alet canavar gibi çalışıyor alalı 6 ay olucak benimde yakın zamanda.Yalnız windowstan artık kurtulayım kırayım zincirlerimi diyorum Linux yüklemeye niyetleniyorum,bu makinada herhangi bir dağıtımı sorunsuz kullanabilen var mı?Tek tereddütüm acerın kendi programlarını ve klavye kısayollarını filan kullanamamak olucak eğer o sorunu da halledebilirsem ubuntu ya da debian kurmayı düşünüyorum.Bu konuda yardımcı olabilecek kimse var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redwyne -- 28 Eylül 2006; 5:38:18 >
  • Ubuntu Dapper LTS ile ses kartınız,ekran kartınız(1280*800 doğal çözünürlükte), touchpadiniz(çift tıklatma dahil), ethernet ve modeminiz sorunsuz hemen tanınır. Kablosuz ağ kartı broadcom 4318, ndiswrapper ile windows sürücülerini kullanarak tanınır. Klavyedeki kısa yol tuşları olan ekran parlaklığını değiştirme ve ses düzeyini ayarlama kendiliğinden tanınır. Diğer kısa yol tuşlarından web tarayıcı ve e-mail tuşları da otomatik tanınır ve hemen kullanabilirsiniz. F tuşlarından F6, F7,F8.yukarı, aşağı sağa ,sola tuşları sürücüsüz kolayca tanınır. Kapak kapanma düğmesi de problemsiz çalışır.
    Ubuntuyu öğrendikten sonra birkaç ay sonra çıkacak olan Debian'ın yeni kararlı sürümüne geçebilirsiniz.
    Ayrıca Ubuntu altından Vmware ile Windows ya da diğer linux sürümleini de çok kolayca birkaç tıklamayla çalıştırabilirsiniz(dual boota gerek kalmaz).Windows sonunda bu hallere de düştü işte. Ne yapalım herkes ettiğini çekiyor...

• quote:

Orjinalden alıntı: weber

merhaba arkadaşlar, acer 2423 siparişi verdim hepsiburada dan. merak ettiğim laptopun kullanılmamış olduğunu nasıl anlıyıcaz. hepsiburada hakkında çok şikayet varwww.sikayetvar.com sitesinde bende şüpheye düştüm açıkçası kullanılmış/ölü piksel olan ürün gönderirler diye.

eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız durumu hemen kendilerine bildirerek geri gönderin.hepsiburada ciddiyetli bir firmadır bu konularda

• quote:

Orjinalden alıntı: b_sevki

slm arkadaslar,
    pcmcıa kart girişi ile bu modele neler baglayabiliriz,tamda bir bilgim yok ilgili ozellik ile ,ama o yuvayı da değerlendirmek istiyorum,

ben avermedia pcmcıa tv cardbus taktım.süper oldu.tabii bunun haricinde takabileceğimiz kartlar da mevcut.
    pcmcia wireless:buna gerek yok zaten var
    pcmcıa all in one card reader:ihtiyaca göre lazımsa takabilirsiniz
    pcmcıa ethernet:zaten var gerek yok
    pcmcıa bluetooth:size usb girişli olanları öneririm çünkü çok ucuz
    pcmcıa radyo kartı:ihtiyaca göre tv kartlarında da radyo özelliği genelde oluyor.almışken tv kartı alın
    pcmcıa firewire:bizim laptopda firewire girişi yok.yapacağınız işe göre gerekebilir.örneğin:profosyonel müzik çalışmaları için kullanılacak yeni nesil ses kartları artık genelde firewire protokolünü kullanır.
    aklıma gelenler bunlar.belki daha fazladır.laptopun özellikleri belli zaten.önemli olan sizin ihtiyaçlarınız.neye ihtiyacınız olduğunu değerlendirip buna göre satın alabilirsiniz

• quote:

Orjinalden alıntı: noparking

Ubuntu Dapper LTS ile ses kartınız,ekran kartınız(1280*800 doğal çözünürlükte), touchpadiniz(çift tıklatma dahil), ethernet ve modeminiz sorunsuz hemen tanınır. Kablosuz ağ kartı broadcom 4318, ndiswrapper ile windows sürücülerini kullanarak tanınır. Klavyedeki kısa yol tuşları olan ekran parlaklığını değiştirme ve ses düzeyini ayarlama kendiliğinden tanınır. Diğer kısa yol tuşlarından web tarayıcı ve e-mail tuşları da otomatik tanınır ve hemen kullanabilirsiniz. F tuşlarından F6, F7,F8.yukarı, aşağı sağa ,sola tuşları sürücüsüz kolayca tanınır. Kapak kapanma düğmesi de problemsiz çalışır.
    Ubuntuyu öğrendikten sonra birkaç ay sonra çıkacak olan Debian'ın yeni kararlı sürümüne geçebilirsiniz.
    Ayrıca Ubuntu altından Vmware ile Windows ya da diğer linux sürümleini de çok kolayca birkaç tıklamayla çalıştırabilirsiniz(dual boota gerek kalmaz).Windows sonunda bu hallere de düştü işte. Ne yapalım herkes ettiğini çekiyor...

çok sağol bunları öğrendiğim çok iyi oldu,şu anda vmware altında ubuntu dapper kurulu biraz daha kurcalayıp direk kurulum yapıcam.

• Bu cihazın wirelesi ile ilgili bir kaç nokta ilave edeyim. Daha önce yazdığım gibi WPA-PSK ile ilgili biraz problem yaşamış ve wildpacket driver kullanmıştım. Aslında sadece ar5211.sys dosyasını eskisi ile değiştirmek yeterli oluyor.
    Wildpacket drivers ile ilgili bir şey daha öğrendim. Bu driver paketinin desteklediği wireless kartlar ile hack yapılıyor. İşlem biraz uzun ama özetle havadaki sinyaller Airodump ile toplanıyor, Aircrack ile kırılıyor. (Intel kartlara destek yok yani centrinolar desteklenmiyor.)

Yazmayı unutmuşum: Centrino bir notebook ile karşılaştırdım. Atheros %15-20 kadar daha kuvvetli çekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akinci -- 30 Eylül 2006; 1:08:39 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Akinci

Bu cihazın wirelesi ile ilgili bir kaç nokta ilave edeyim. Daha önce yazdığım gibi WPA-PSK ile ilgili biraz problem yaşamış ve wildpacket driver kullanmıştım. Aslında sadece ar5211.sys dosyasını eskisi ile değiştirmek yeterli oluyor.
    Wildpacket drivers ile ilgili bir şey daha öğrendim. Bu driver paketinin desteklediği wireless kartlar ile hack yapılıyor. İşlem biraz uzun ama özetle havadaki sinyaller Airodump ile toplanıyor, Aircrack ile kırılıyor. (Intel kartlara destek yok yani centrinolar desteklenmiyor.)
    konuyu biraz açsan bizlede paylaşsan süper olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: Akinci

Bu cihazın wirelesi ile ilgili bir kaç nokta ilave edeyim. Daha önce yazdığım gibi WPA-PSK ile ilgili biraz problem yaşamış ve wildpacket driver kullanmıştım. Aslında sadece ar5211.sys dosyasını eskisi ile değiştirmek yeterli oluyor.

ben de birşey anlamadım

• Ben kendi wireles ağımın güvenliğini araştırmak için bu konuya girmiştim. Kötü amaçla kullanmanızı tavsiye etmem, "ava giden avlanır" atasözümüzü hatırlatırım. Konuyla ilgilenenler daha çok kaynak bulabilirler.
    ------------------------------------------------------------------------------------
    Bazı bilgilerin kötüye kullanılma ihtimaline karşılık mesajı değiştirtirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akinci -- 5 Kasım 2006; 22:48:52 >
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.