Arkadaşlar laptobun oyunlarda anlık donma olayını halen çözemedim.onun haricinde başka bi sorunu yok.şu aralar oynadığım oyunların hepsini en yüksek ayarlarda oynuyorum.crysis 3,total war ,ghost warrior tarzı oyunlar..Bu bir özelliğimi acaba,yoksa bir sorunmu halen çözemedim..cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler :)
Gördüğüm kadarıyla oynadığınız oyunlar yeni bilgisayarınıza göre eski oyunlar. Eski oyunların yeni donanım parçalarının sürücüleri ile uyum sorunları olabiliyor. Yeni donanımların sürücüleri de yeni olduğu için eskiye yönelik destek vermeyebiliyorlar.
Ama şöyle bir sıkıntınızda mevcut olabilir. Oynadığınız oyunları eğer steam tarzı yerlerden orijinal olarak aldıysanız oyun üreticileri oyunların yeni sistemlerde düzgün çalışması için ek güncellemeler ekleyerek sorunları engelliyor. Ama siz torrent tarzı yerlerden orijinal oyun indirmediyseniz bu çıkan güncellemelerden mahrum kalabiliyorsunuz.
Yeni bir oyun sisteminize yükleyip ani takılma sıkıntısının olup olmadığını bir kontrol edin. Eğer mecvut sıkıntınız halen daha devam ediyorsa. Sisteminizde bir sıkıntı olabilir.
Ek olarak bütün oyunları en son ayarlarda oynuyorum demişsiniz. Oyunların bazı ayarları yüksekte iken ani takılmalara neden olabiliyor.Özellikle eski oyunlarda. Eğer görsel olarak çok bir etkisi yoksa bu ayarı tek tek kontrol edip tespit edin ve düşürün veya tamamen kapatın.
Ben kendim bizzat çok eski bir oyunda dediğiniz ani takılma olayını yaşamıştım. Oyuna uygun bir güncelleme bulana kadar canım çıkmıştı. O güncellemeyi yükledikten sonra ani takılma olayı tamamen gitmişti.
Bu tür takılmalar genelede ekran kartı sürücülerinden kaynaklansa da oyunlardaki optimasyon sıkıntıları yüzünden de meydana gelebiliyor. Bu optimasyon sıkıntısı için oyun yapımcılarının güncelleme çıkarmasını beklemekten başka çareniz kalmıyor. Ekran kartı sürücüleri genelde bu tür sıkıntıları çözmüyor.
Kolay gelsin.
Teşekkürler hocam yazınız için :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme