Şimdi Ara

aciil hdd problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • şimdi olayı size başından sonuna kadar anlatayım ki anlaşılmayan bi durum kalmasın

üç gün önce gece yatarken bilgisayarımı normal herzamanki gibi kapattım ve yattım ertesi gun bilgisayarımı actıığımda işletim sistemim cokmus gibi gorunuyor "non system disk falan dye uyarı veriyodu. lanet olsun ne bu şimdi diyerekten linux live cd ile bilgisayarımı actm ve yedeklemeleri yapayıım sonra yniden kurarım dedim.fakat live cd ile kopyalama yapılmıyomus(onuda bolece oğrenmiş olduk)neyse

winxp kurulum cd sini taktım format atmadan kurayım bolece bişey kaybetmem dedim formatlamdan kurmaya başladım
    onyukleme yapıldı ve bilgisayar onyuklemeden sonra yapması gereken restart ı yaptı fakat yaptığım onyukleme hiç yapılmamışgibi tekrar onyukleme yapmaya başladı(xp cd si takmazsam non system disk uyarısı veriyodu; takınca da direk onyuklemeye başlıyo)
    yeniden onyukleme yaptı ve yeniden ve yeniden.... taaki ben c yi formatlayıp kurulum yapana kadar
    c y iformatlayarak yaptığım onyuklemeden sonra yine restart etti ve bu sefer onyukleme sayacı calıştı neyse dedim onyujklemeyi gordu bu sefer ;ama o da ne bunda da işletim sistem ihatası diye uyarı verdi
    yani ya on yukleme yada hiçbişey.

ne yapalım bari 98 e donelim deddim ve 98 kurmaya başladım bu sefer ; kurdumda ama 98 ntfs dosyasistemli harddiski okumadıgı içn 80 gb lık harddiskin ntfs olan 60 gb lık kısmı ( D kısmı butun arsıvlerimin olduğu yer) kullanım dısıydı.

en sonunda dedim ki belki hdd yi komple bi formatlarsaam(C D ikisinide)belki duselir
    ama dedim once d nin bi yedegini alayım
    ve benim hdd yi arkadasın bilgisayarına bağladım ve oraya kopyalamaya başladım (program oyun MÜZK KLİP FİLM MP3)
    bunu yaparkende arkadasta neler varmıs diye bi bakıyım dedim
    ama oda ne arkadasın harddiskini tıkladıığımda disk okunamaz durumda diye bi hata verdi
    korktum ve resstart ettim bilgisayarı scan disk calışltırmak iste dibende izin verdim ve hiçdurmadan bişeyler silmeye başladı
    "sahipsiz dosya bolutu siliniyor"uyarısını vererektenben yine korktum ve reset duğmesine basarak scandisk i yarıda kestim ve bilgisayarı yeniden başlattım yine scandisk yapmak istedi ben atladım bu aşamyı
    bilgisayar yeniden başladıktan sonra harddiske tıkladım yine "disk okunamaz durumda" falan dedi
    tekrar restart ve scan disk ve dosyalr silindi bilgisayar tekrar açıldıktan sonrahdd yi tıkladıımda artık ulasabiliyordum fakat arkadasın o 160 gb lık hdd si bomboştu içinde 100 den falza divxfilm, program arsivi, kucuk bir mp3 ve klip arsivi olan harddisk artık bostu
    olan oldu detyip benim harddiski yinede yedeklemek istedim ve turkce mp3 lerimi kopyalarken bu sorunun olustuunu farkettim
    ve su ana arjkadasın harddiski boş (sadece benim yabancı mp3 program arsivi oyun arsivi ve bana at ozel belgeler var)
    yarın gunduz benim hdd ye tekrar sistem kurmayı deneyeceğim
    fakat benim bilmek istediğim bu harddisklere bunu yapan nedir
    lütfen, kafanızı bi hayli şişirdim ama, bi bilgisi olan varsa ve paylaşırsa cok sevinirim
    isteyen direk mailime de cevap yazabilir (metehan13@hotmail.com)
    ama burda cevaplarsanız dier arkadaslar da faydalanbileceği için daa güzel olur
    cevaplarınızı bekliyorum saygılar

• arkadaşlar luutfeeen
  • arkadaşının arşivlerini kurtaracak bir çok program var."veri kurtarma" diye forumda bir ara .formatlanmış disklerden bile kurtarılıyor. diğer acayiplikler kesin bir virüs-trojan işi.yoksa yeni disk kendi kendine neden boşalsın? bir antivirüs taraması yap. ama önce verilerini dikkatlice kurtar,virüs taraması yap sonra sistem kur. diskin mbr'sine yerleşen bir virüs olabilir. unutmadan, kurtarmayı mümkünse başka pc'de yap.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shdogan -- 1 Temmuz 2005, 3:59:00 >
  • saolasın birader yarın ilk işim bunu yapmak olacak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    WİN7 Mavi Ekran sorunu YARDIMM
    10 yıl önce açıldı
    Harici Hdd kutusu sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.