Şimdi Ara

Açık Lise Hakkında Bilgisi Olanlar Bakabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

şuan bir meslek lisesinde 4. sınıf anadolu teknik sınıfındayım, bazı sebeplerden dolayı son senemi açıktan bitirmem gerekiyor. lise 3ten kalan bir baraj dersim var alttan. mümkün müdür böyle bişey?

• Okuduğun senelerdeki derslerin kredisi açıktan okusan bile kredine eklenir. MAOL (Mesleki Açık Öğretim Lisesi) 110 Sınav + 130 Alan kredisi ile mezun oluyorsun.
    Eğer girmen gereken kültür derslerini geçtiysen (örnek olarak matematik) kredin eklenir, geçmediysen sınavına girersin.
    Alan kredisinde de örnek olarak Mesleki Gelişim dersini verdiysen o dersten geçmiş sayılırsın ve muaf olursun, dolayısıyla derslere girmene gerek kalmaz.

Özetlersem; alttan bir dersin varsa örnek bu Tarih dersi olsun, sınavlara girip verebilirsin. En yakın sınav 21-22 Ocak 2012'de.

Ayrıca kredin mezun olman için çok az kaldıysa (Mesela 236 kredi, 240 ile mezun oluyorsun) aylarca beklememek için ek sınavlar açıyorlar o sınavlara girip hemen mezun olabiliyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nétwork -- 25 Ekim 2011; 16:05:08 >
  • benim alttan olan dersim meslek alanımdaki bir ders ve haftada 9 saat olan bir dersti
  • quote:

Orijinalden alıntı: FatalxFrame

benim alttan olan dersim meslek alanımdaki bir ders ve haftada 9 saat olan bir dersti

Meslek dersin bile olsa yine verebiliyorsun. Bende MAOL'de okuyorum. 3. sınıf.
    Mesela 10 farklı meslek dersin var, 8 tanesini geçmişsin. Yüz yüze eğitim'de bu 8 derse girmezsin, sadece geçemediğin 2 derse girersin. Normal okul gibi.
    Dersin adını veya senin gittiğin bölümü tam bilmediğim için o ders MAOL'de var mı yok mu bilemiyorum. Ben Bilişim Teknolojileri - Ağ İşletmenliğindeyim.

O geçtiğin 8 dersin kredisi senin kredine eklenir, kaybın olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nétwork -- 25 Ekim 2011; 16:10:54 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.