Şimdi Ara

Açık lise mezunu ve tecil hakkında enteresan bir sorum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba ben Nisan ayının sonlarında açık liseden mezun oldum mayıs ayında diplomamı aldım ve tecilim 31 Aralık 2018 e kadar sürüyordu. Bugün askerlik durum belgemi kontrol ettiğim de öğrenciliği devam ettiği taktirde 31 Aralık 2018 e kadar askerlik yönünden sakıncası yok ve öğrenciliği sona erdiği taktirde 2 ay içerisinde en yakın askerlik şubesine müracaat etmesi gerekmektedir yazısını görüyorum. Ben bu yazıyı fark etmemiştim askerlik şubesine de müracaat etmedim herhangi bir sorun teşkil eder mi? Ben bu sene üniversite sınavına girmeyi düşünüyorum o yüzden tecil tarihi bitince tekrar tecil etmeyi de düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba, tam olarak aynı durum değil ama bende lisans mezunu olduğumda buna benzer bir durum yaşamıştım. Mezunuyetten sonra 2 yada 3 ay gibi bir süre veriyolar. Benim bildiğim bazı şubeler laf yapabiliyor ama çok sıkıntı olacağını sanmıyorum. Lise mezunu olarak 1 yıl tecil hakkınız var diye biliyorum. Şubeye gittiğinizde çok problem çıkarmazlarsa sadece mezuniyet tarihi itibariyle tecil zamanınızı başlatırlar. Önce bir şubeyi arayarak bilgi alın ve kısa sürede şubeye gidin. Sıkıntı olacağını düşünmüyorum ama siz yinede bir bahane hazır edin. Umarım fikir verebilmişimdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Biyoreaktör

Merhaba, tam olarak aynı durum değil ama bende lisans mezunu olduğumda buna benzer bir durum yaşamıştım. Mezunuyetten sonra 2 yada 3 ay gibi bir süre veriyolar. Benim bildiğim bazı şubeler laf yapabiliyor ama çok sıkıntı olacağını sanmıyorum. Lise mezunu olarak 1 yıl tecil hakkınız var diye biliyorum. Şubeye gittiğinizde çok problem çıkarmazlarsa sadece mezuniyet tarihi itibariyle tecil zamanınızı başlatırlar. Önce bir şubeyi arayarak bilgi alın ve kısa sürede şubeye gidin. Sıkıntı olacağını düşünmüyorum ama siz yinede bir bahane hazır edin. Umarım fikir verebilmişimdir.
    Ben yeni mezun olduğum için 3 yıl daha tecil hakkım olduğunu biliyorum? Edevlet te gözüken 31 Aralık 2018 e kadar bekleyip tecil bitince gitsem sıkıntı yaratırmı sizce? Eğer yaratırsa en yakın zaman da askerlik şubesine gitmeyi düşünüyorum bahane olarak diyebileceğim mezun olduktan 2 ay sonra askerlik şube ye gitme kuralını unutmuştum yakın zaman da askerlik belgemi sorguladığım da 2 ay içerisinde gelmeli yazısını görüp hemen askerlik şubesine geldim diyeceğim ve bu yalan değil gerçekten böyle oldu 😂

• zabani14 Z kullanıcısına yanıt
    Sizin tecilinizi mezun olduğunuz tarihten itibaren başlatıcaklardır. Bu yüzden 31 aralıktan sonra gitsenizde bir anlam ifade etmez. Dediğim gibi şubeden şubeye değişebilir niye bu zamana kadar gelmediniz diye laf yapabilirler ama çok bişey olacağını sanmıyorum. En iyisi telefonla bilgi alıp ona göre hareket etmeniz. Daha doğru bilgi almış olursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Biyoreaktör

Sizin tecilinizi mezun olduğunuz tarihten itibaren başlatıcaklardır. Bu yüzden 31 aralıktan sonra gitsenizde bir anlam ifade etmez. Dediğim gibi şubeden şubeye değişebilir niye bu zamana kadar gelmediniz diye laf yapabilirler ama çok bişey olacağını sanmıyorum. En iyisi telefonla bilgi alıp ona göre hareket etmeniz. Daha doğru bilgi almış olursunuz.
    Askeri şubelerin hafta sonu da açık olduğu haberini duyunca bugün akşam 21:45 de askeri şubeye gittim salı 29 ekime kadar sadece bedellilere hizmet için açık olacakmış bende diğer işlemler için de açık dır herhalde diye gittim oradaki görevli arkadaşa olayı anlattım bana askerlik durum belgesinde yazan 2 ay içerisinde en yakın askerlik şubesine müracaat etmesi gerekmektedir yazısının fazla bir önemi olmadığını 31 aralığa kadar tecilin sürdüğünü söyledi ve istersen bedelli başvuruları tarihi ve yoğunluğu bittiğinde taktirde gelip tecili uzatabileceğimi söyledi. Boşuna o kadar gerildim neden fazla bir önemi yoksa 2 ay yazısını yazıyorlar anlamıyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.