Şimdi Ara

Açık Lise Okurken YGS'ye girme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
24.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben şimdi liseyi açıktan okuyorum ama ygs'ye kayıt yaptırdım dün son gündü kayıtların benim merak ettiğim şu açık lise de 9 dönem okuyan ygs ye girebiliyor ben 9 dönem okudum hala da devam ediyor ygs yi geçip üniversiteye girersem nasıl olacak ben anlamadım lise ile üniversite aynı anda okunabiliyor mu bir de üniversiteyi açıktan okuma aynı açık lise gibi mi yoksa normal üniversite öğrencisi olup derslerine girebiliyor muyuz

• Kredin kaç şu an?
  • Zorunlu Derslerini vermeden ve mezuniyetine 1-2 sınav kalmamişsa Universiteye Kazansan bile gidemezsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son sınıf okuman ve belli bi krediye sahip olman lazim. Liseyi bitirmeden yüksekokullara yerleştirilemezsin. Senin şu an kaç kredin var ve zorunlu derslerinin ne kadarını verdin buna bakmam lazim. Önümüzde ağustos ayında bi sınav var buna sadece 18 yaşından gun almışlar girebilir. bir dr bazen eylül de ek sınav yapılıyor buna da en az 8 dönemi olanlar girebilir. diyelim ki ikisine de girdin ve 60 kredi daha yaptın oyle hesapla

• quote:

Orijinalden alıntı: Call Me Maybe

Zorunlu Derslerini vermeden ve mezuniyetine 1-2 sınav kalmamişsa Universiteye Kazansan bile gidemezsin

şimdi ben ilk defa bu sene aöf kaydoldum 1.sınıfım ygs içinde başvurdum bir bölüm kazanırsam gidebiliyormuyum
  • benim 81 kredi var 19 yaşındayım ygs ye başvurmadım ama başvursam direk üni ye geçebilirmiydim?
  • Örgün eğitimle eşit sürede eğitim almak gerekiyor ve belli bir krediyi tutturmak gerekiyor diye biliyorum..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aol 'de herşey yazıyor bakın isterseniz fakat kredini tamamlamadan Üniversiteyi kazansanda gidemessin . Zaten açık lisede olan birinin üniversite kazanması pekte kolay değil bir kere temel derslerden geride oluyor hep çooookk çalışması lazım ki kazanabilsin veya dershane özel ders gibi faaliyetlerde bulunması gerekir .
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyazçikolata

benim 81 kredi var 19 yaşındayım ygs ye başvurmadım ama başvursam direk üni ye geçebilirmiydim?

192 krediye çok var daha geçemiyorsun.
  • 112 kredisi olan aol ogrencileri ygs sinavina girseler dahi (ki asagi olan bu sinava giremezler) eger sinavi kazandiklarinda toplamda 192 kredi ve ortak ve alan derslerini verirlerse aol den mezun belgesi alip kazandiklari universiteye kayit yaptirabilirler. 192 kredi aol bitirmek icin yeterlidir ancak ortak ve alan dersleri vermek zorundasiniz. Bunun yani sira suan sizin 3 sinaviniz kaldi, bu 3 sinavda toplamda 90 kredi maksimum alabilirsiniz alamazsaniz bile istisnai olarak ANKARA da ek sinav acilabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Elma

quote:

benim 81 kredi var 19 yaşındayım ygs ye başvurmadım ama başvursam direk üni ye geçebilirmiydim?

3 senedir gidiyorum hiç çalışmıyorum sadece sınavlara giriyorum bu krediyi yaptım :D
  • 60 kredi kala girebiliyoruz diye biliyorum. Ayrıca mezun olmak içinde zorunlu dersleri ya vermen gerekiyo yada muaf olman lazım. Bu şartlardan sonra 192 kredi alınca mezun olup ünidw kazanırsan gidiyosun. Ama bu dönemden itibaren alansıza döncekmiş alan kredisi kalkıcakmış. Bütün krediler mi silinir yoksa kalır onları bilmiyorum

• quote:

quote:

quote:

3 senedir gidiyorum hiç çalışmıyorum sadece sınavlara giriyorum bu krediyi yaptım :D

3 yılda 81 kredi? Çok kötü yav millet 3 yılda 192 krediyi tamamlıyor. AÖL'ün online testlerini çalışsan en az 70 alırsın sınavlarda. Açık Öğretim'de de bir sınırın olduğunu biliyorsundur umarım, belirli bir süreden sonra mezun olamazsan eğitim hayatın bitiyor. Dediğim gibi sınavdan bir hafta önce online testleri çalış sadece, hepsini geçersin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

3 yılda 81 kredi? Çok kötü yav millet 3 yılda 192 krediyi tamamlıyor. AÖL'ün online testlerini çalışsan en az 70 alırsın sınavlarda. Açık Öğretim'de de bir sınırın olduğunu biliyorsundur umarım, belirli bir süreden sonra mezun olamazsan eğitim hayatın bitiyor. Dediğim gibi sınavdan bir hafta önce online testleri çalış sadece, hepsini geçersin.

yok o dediğin sınırı alo 147'ye sordum öyle bir sınır yok dedi bana, ama sınavlardan 50 alsak zaten dersi vermiş oluyoruz

• Eğer bir sınavla felan mezun olamıyosanız yine de ygs girin çünkü ek sınav yapılıyor.

• Kredim 113 sadece dil ve anlatım dersi var şubatta sonucu gelecek alan yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.