İyi forumlar. Celal Bayar Üniversitesi Akhisar Meslek Yüksek Okulu Elektrik Programı Öğrencisiyim. Okulum Bu Sene Bitiyor Ancak Ben Açıktan 2 Yıl Daha Okuyup 4 Senelik Mezun Olmak İstiyorum. Dgs Haricinde Bunu Yapabilirmiyim, Açık Öğretim Derslerine Bir Göz Gezdirmiştim Ama Elektrik İle İlgili Bir Tane Ders Var Oda Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı. Kısacası Açıktan Nasıl Elektrik Programını Lisans Mezunu Olarak Bitirebilirim?
AÖF'deki Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı bölümü 2 yıllık bir bölümdür. Yani şu an örgünden okumakta olduğunuz bölümünüzle eşdeğer bir akademik derecesi (ön lisans) vardır ve dolayısıyla okursanız boşuna okuyacağınız bir bölümdür. Hem zaten AÖF'den de olsa 4 yıllık bir bölüme geçmek istiyorsanız YGS-LYS ya da DGS'ye girmekten başka bir ihtimaliniz yok. Ayrıca 4 yıllık AÖF bölümleri arasında elektrikle ilgili bir bölüm bulunmadığından dolayı da, örgünden Elektrik Mühendisliği gibisinden bir bölümü kovalamaktan başka çareniz yok. Bunun için de YGS-LYS ya da DGS'ye illa ki gireceksiniz.