Şimdi Ara

(ACIKLANDI)*** KYK BURS SORULARINIZ BURAYA *** (2014 GÜNCEL) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.485
Cevap
42
Favori
107.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • La sakin olun ister Ekim'de başlasın ister Kasım'da zaten Ocak'ta alacaksınız.
  • Arkadaşlar KYK için geri ödeme olmadan verilen burs için daha zamanı gelmedi değil mi? şu an halen yurt için seçenek var bursa başvuru ne zaman başlar ?
  • arkadaşlar kardeşim ege de beslenme ve diyetetiğe yerleşti başvuru formunda fakülteler bölümünde yok ege deki yüksekokulmuş bu durumda başvuramıyor mu ? sadece fakülte öğrencilerine mi burs veriliyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SirDavos

arkadaşlar kardeşim ege de beslenme ve diyetetiğe yerleşti başvuru formunda fakülteler bölümünde yok ege deki yüksekokulmuş bu durumda başvuramıyor mu ? sadece fakülte öğrencilerine mi burs veriliyor ?

Hayır. Önlisans, lisans ve lisansüstü hepsine burs ve kredi veriliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankarada 2.hafta 280lere gelmis ara sinif.. Umarim cok gecmeden 550 olur.

• Merhaba arkadaşlar. Bu yıl tezsiz yüksek lisansa başvurdum ve kredi ya da burs alırsam çok iyi olacak. 2013'te mezun olmuştum ve 4 yıl başbakanlık bursu almıştım. Duyduğum kadarıyla lisansta burs alan yüksek lisansta da alıyormuş. Peki bu tezsiz yüksek lisans için de geçerli mi? Bir de eğitime ara vermiş olmam bir sorun olur mu?
  • arkadaşlar merhaba, 2 sene lisans okudum ve 3. senemde ara verdim sınava hazırlandım ve sidmi yükseklisansa kaydoldum

sorum ise ilk senemde burs aldım sınıfta kaınca krediye döndü. bu sene kaydımı sildirdim ve önlisansa kaydoldum eylülde kredimi aldım , bu kredi kesilirmi devam edermi?

asıl önemli sorum ise bu ilk senemde aldıgım burs krediye dönüşürmü basarısız oldugum için yoksa öderken ilk seneyi ödememmi ?
    bi bilgisi olan varsa paylaşırsa memnum olurum
  • Param yatmamis bayram diye mi acaba

• merhaba arkadşlar, geçen gün bir mail aldım kredi dairesi başkanlığından.

.... almış olduğunuz “ katkı “ kredisi borcunuz 2014 ekim ayı itibariyle başlayacak..... vs vs borç bilgileri için şu adrese bak demiş.
    https://www.kyk.gov.tr/...

tarih tutar banka şubesi üniversite adı
    02/01/2012 190.00 çukurova üniversitesi çukurova üniversitesi

190 tl bir borç fakat ben böyle bir para almadım. söylenen günden 4 gün sonra ben burs almaya başladım ki o geri ödemesizdi. bu adreste de kaydım var?
    https://www.kyk.gov.tr/... yukarıda ki borç ne oluyor anlayamadım???

tarih tutar banka şubesi üniversite adı kredi türü
    07/02/2012 260.00 t.c. ziraat bankası - ceyhan şubesi çukurova üni burs
    06/01/2012 260.00 t.c. ziraat bankası - ceyhan şubesi çukurova üni burs

• Merhaba. 2011 yılında İTÜ'yü kazandım ve kredi almaya başladım. 1 sene kredi aldıktan sonra hazırlığı geçemedim ve kredim kesildi. Daha sonra tekrar sınava girerek 2013 yılında Hacettepe'ye kayıt yaptırdım. Ben aldığım 1 senelik kredinin ödemesini ne zaman yapmaya başlayacağım? Okulumun bitmesine 3 sene var. Erteletme mümkün mü öğrenci ve işsiz olduğum için? Mümkünse faiz ne kadar işler acaba? Acil yardım lütfen!
  • arkadaşlar ben bu yıl başka bir üniv. geçiş yaptım bu ay kredi yüklenmedi ne yapmam gerekir bilgisi olan arkadaş varsa lütfen cevaplasın yardımlarınız için teşekkürler....
  • arkadaşlar ben burs alıyorum da başarısızlık durumunda burs kesilir diyor. Acaba 1-2 dersten kalırsam burs kesilir mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • başvuru tarihleri ne zaman başlar tahminen ?burs için

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yıl 320 tl olucak dimi her yıl 20 tl artıyor diye biliyorum

Edit:Ilk kyk bursunu alanlar zamlı olarak alıyormus doğrumu bu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiyahPapyon -- 19 Ekim 2014; 11:35:09 >
  • arkadaşlar merhaba bir konu hakkında yardımınız lazım. Ben vakıf ün. de okuyorum 2. sınıfım okula %25 bursla girdim ilk senenin sonunda tam burs yakaladım ama üniversitenin bilgi sisteminde durumum %25 ösym bursu olarak gözüküyor hangisini işaretlemeliyim?
  • ben başvuruyu yaptım ama burs veya kredi diye seçmedik kredi almak istemiyorum nasıl olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 22 Ekim 2014; 20:20:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnderGelişenOsasunaAtağı

ben başvuruyu yaptım ama burs veya kredi diye seçmedik kredi almak istemiyorum nasıl olacak

Yahu başvururken önünüze çıkan şu metni neden okumuyorsunuz? Burs çıkmazsa kredi çıkar, imza atmazsan kredi vermezler zorla verecek değiller.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NomadCRY

quote:

Orijinalden alıntı: EnderGelişenOsasunaAtağı

ben başvuruyu yaptım ama burs veya kredi diye seçmedik kredi almak istemiyorum nasıl olacak

Yahu başvururken önünüze çıkan şu metni neden okumuyorsunuz? Burs çıkmazsa kredi çıkar, imza atmazsan kredi vermezler zorla verecek değiller.

metni okudum fakat açıklamalar tatmin edici değil. önceki yıllarda burs veya kredi istediğin birisini seçiyormuşsun bu sene değişmiş bu yüzden soruyordum. imza olayını da bilmiyordum sizden duydum.

teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 23 Ekim 2014; 0:06:48 >

• Istege bagli hazirlik okuyorum. Olduda burs aldim diyelim. basarisiz olsam bile her halukarda 1.sinifa gecmis olucam zaten. Ama yinede bursum krediyemi doner ?

• Ailenizin diğer aylık geliri kısmına Ablamın maaşını yazmam gerekiyor mu gerekmiyor mu ? Ablam kazancını kendine harcadığı için yazmadım ama yazmam gerekir mi ? (Babamın aylık geliri asgari ücret olarak girdim)
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.