4 senelik açıköğretim işletme bölümünü bitirdikten sonra ikinci üniversite kapsaminda tekrar bir bölüme kayıt yaptırdım.Kayıt esnasında ders muafiyet otomatik olarak sınırlandırıldığını yanlızca 4 adet dersin muafiyet kapsamina alındığını gördüm Sorun şu ki yeni kayıt yaptırdığım bölümdeki örnek olarak iktisat 1 ve 2 yi zaten işletme bölümünde para verip, o dersi alıp, sınava girip başarmışım.Konu hakkında Eskişehir Anadolu Universitesine mail atıp bilgi istediğimde 4 ders dışında muafiyet kabul edilemeyeceği , 29.09.2015 tarihli 7/6 sayılı senato kararı uygulandiği bilgisi geçilmiştir.
Sonuç olarak sınavdan geçtiğim dersi para ödeyerek tekrar almam ve tekrar sınava girmem gerekiyor. Bu haksızlığa uğrayan arkadaşlar var ise ilk önce Eskişehir Anadolu Universitesine mail atmalarını, gelecek cevapların çıktısını alıp ilk okuduğu ünüversitedeki bölümün transkripti ile ikinci üniversite kapsamında yeni kayıt yaptırdıkları bölümün transkriptini, konuyu açıklayacakları bir dilekçe ile beraber telefon numarası, TC kimlik numarası ve adres bilgilerini ekleyerek Y.Ö.K Eğitim Öğretim Dairesi Başkanlığına posta yoluyla başvurmaları gerekmektedir.