Şimdi Ara

Açıköğretim Sınava Hazırlık Nasıl Yapılmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
2.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben Karacan'ın nokta atış sorularını alıyorum. Ama bazı derslerden sorular isabetsiz olabiliyor. Bazende soruların benzerleri çıkabiliyor. Birde bir ünitede 50 soru oluyor, finaller için 8 ünite x 50 soru = 400 soruya çalışmak gerekiyor. 10 tane dersimin olduğunu düşünürsem 4000 tane soruya çalışmam, bazı soruları ezberlemeye çalışmam gerekiyor. Hata mı yapıyorum, acaba daha az soru olan bir kitap seti mi almalıyım yada konu anlatım üzerine mi çalışsam. Bu sene mezun olmak istiyorum.

Bu haftasonu aşağıdaki derslerden sınava girdim ve sadece 5-6 derse çalışabildim. Diğer derslere çalışma fırsatım olmadı. Sizce nasıl bir strateji izlemeliyim. FINANSAL EKONOMI dersinden her sene aynı soruların çıktığını forumda okudum. Final sınavında da FINANSAL EKONOMI için geçmiş dönem final soruları çıkabilir mi?

12 Aralık 2015 Cumartesi 09:30
    1) IKT305U - PARA TEORISI
    2) IKT311U - ULUSLARARASI IKTISAT TEORISI
    3) IKT309U - TARIM EKONOMISI VE TARIMSAL POLITIKALAR

12 Aralık 2015 Cumartesi 14:00
    1) IKT401U - AVRUPA BIRLIGI
    2) IKT403U - IKTISADI KALKINMA
    3) IKT405U - FINANSAL EKONOMI

13 Aralık 2015 Pazar 09:30
    1) IKT307U - SANAYI EKONOMISI

13 Aralık 2015 Pazar 14:00
    1) MLY201U - TÜRK VERGI SISTEMI
    2) HUK401U - VERGI HUKUKU
    3) ISL293U - GIRISIMCILIK VE IS KURMA

• Soru olarak değilde ünite ünite çalışırsan üniteler arası benzerlik olduğunu görürsün ve bence daha kolay olur. Geçen sene 10 dersten girdim 9'unu geçtim. Soru olarak değil ünite olarak çalışarak. Tavsiye ederim , iyi günler. :)
  • Ben Aöf'ü karacan'ın nokta atışları ve konu anlatımlı soru kitabıyla bitirdim...

tavsiyem şu şekilde olacaktır...
    soruları ilk önce cevaplarını işaretleyin sonra okuyun sorulardan kendinize tekra için özetler çıkarın ...
    nokta atışlar evet tam olarak aynı sorular çıkmıyor ama konudan yada üniteden soru tarzını gösteriyor bir nevi ana fikrini veriyor size...

bence dediğim yöntemi deneyin bir kaç arkadaş bu şekilde çalıştık ..

ve mezun olduk geçen sene ...
    şuan ales'e çalışıyoruz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: memo2m

Soru olarak değilde ünite ünite çalışırsan üniteler arası benzerlik olduğunu görürsün ve bence daha kolay olur. Geçen sene 10 dersten girdim 9'unu geçtim. Soru olarak değil ünite olarak çalışarak. Tavsiye ederim , iyi günler. :)

Peki hangi eğitim setini satın aldınız? Karacan, ilk umut, murat gibi kurslardan hangisinin konu anlatım kitabını tercih ettiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: daschund

Ben Aöf'ü karacan'ın nokta atışları ve konu anlatımlı soru kitabıyla bitirdim...

soruları ilk önce cevaplarını işaretleyin sonra okuyun sorulardan kendinize tekra için özetler çıkarın ...
    nokta atışlar evet tam olarak aynı sorular çıkmıyor ama konudan yada üniteden soru tarzını gösteriyor bir nevi ana fikrini veriyor size...

Genelde sınava iki hafta kala çalışmaya başlıyorum ama sistemi değiştirmem sürekli çalışmam lazım, yani sadece son iki hafta 10 tane dersin sorularını ezberlemek, konularını anlamak için yeterli değil...

• quote:

Orijinalden alıntı: coderMX

quote:

Orijinalden alıntı: daschund

Ben Aöf'ü karacan'ın nokta atışları ve konu anlatımlı soru kitabıyla bitirdim...

Genelde sınava iki hafta kala çalışmaya başlıyorum ama sistemi değiştirmem sürekli çalışmam lazım, yani sadece son iki hafta 10 tane dersin sorularını ezberlemek, konularını anlamak için yeterli değil...

Bilmiyorum.
    Çalışma durumunuz nasıl ama gün içinde vakit bulabiliyorsanız .
    1 ay önce çalışmaya başlayın hedef koyun kendinize...
    sınavdan bitti 1 hafta maximum 10 gün aöf'ten uzak kalın ve sonra sıkı kampa başlayın.
    her gün 3 saatinizi hayattan soyutlayın...
    2014 senesinde ;
    güz dönemi --> 10 ders
    bahar dönemi -->8 ders
    verdim..
    biraz kendine güven birazda ben bunu başaracağım hırsı herşeyin üstesinden geleceğini gösterir sana ...

• coderMX C kullanıcısına yanıt
    Ben murat yayınlarını aldım. AÖF sitesinde ki özetle nerdeyse aynı ama Murat yayınları sanki daha özenerek hazırlamış gibi duruyor. Ünite çalıştıktan sonra kendini AÖF sitesinden sınav yap 3 defa yapsan yeterli sonra geçemez isen bana istediğin küfürü edersin :) ama geçersen bir iskenderini alırım :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Üniversite sonrası Subaylık
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam valla diğerlerini bilmiyorum ama ben ilk defa kaynak kitaptan çalıştım.
    Uzman kariyerin kitapları şunu söyleyim hocam en az her dersten 7 8 soru çıkıyor valla sonuçları açıklanınca editlerim mesajımı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ben murat yayınlarını aldım. AÖF sitesinde ki özetle nerdeyse aynı ama Murat yayınları sanki daha özenerek hazırlamış gibi duruyor. Ünite çalıştıktan sonra kendini AÖF sitesinden sınav yap 3 defa yapsan yeterli sonra geçemez isen bana istediğin küfürü edersin :) ama geçersen bir iskenderini alırım :D

İnşallah kardesim, İstanbul'daysan final sınavından sonra ısmarlayabilirim...

• quote:

Orijinalden alıntı: cadde19

Hocam valla diğerlerini bilmiyorum ama ben ilk defa kaynak kitaptan çalıştım.
    Uzman kariyerin kitapları şunu söyleyim hocam en az her dersten 7 8 soru çıkıyor valla sonuçları açıklanınca editlerim mesajımı.

Kaynak kitap dediğiniz açıköğretimde verilen kitaplar dimi? İlk kayıt olduğumuzda verilen kitaplar mı?

• daha önce iktisat okudum 3. seneme girerken bıraktım. yani bu sene. normalde 4 yıllık iktisat 3 yılda bitecekti.
    güzel bir bölüm, açıkta istediğim gibi öğrenemiyordum, örgüne geçmek için bıraktım(geçiş için 3.30 a uymuyordum, 3.00 da kaldım).

nasıl çalıştığımı anlatayım.
    dönemde 10 ders geçtiğimde oldu hep aynı yöntem.

kendi sınavlarım devam ederken, 2.üniversite olarak okuyordum. 3-5 gün sonrasında hep aöf vize-finalleri vardı.
    cuma akşamı başlardım, kitabın sonundaki özet kısmını okurdum sonra o soruları ve ardından o dersin çıkmış sorularını çözerdim.
    ertesi gün yine akşam başlardım, 3-4 saat bakıp sabah sınava giderdim. aynı düzende hepsini böyle geçtim.
    tabi bilmediğim yerlerde hep 4a,4b kuralını uygulamıştım :)

yani dediğim çok ayrıntı bakmaya gerek yok. yüzeysel olarakta bakınca dersleri geçebiliyorsunuz.

hiç ekstra kaynak almadım, en iyi kaynak zaten ana kaynaktır. sadece çıkmış sorularını indirdim kendi sitesinden. tavsiyem çok ayrıntıya girip boğulmayın.
    o kadar ayrıntı istenmiyor.

İstanbul'dayım kardeşim, sen geçte sınavlarını yemek kolay :D
  • ~PainKiller kullanıcısına yanıt
    Eğer yalan haber okumadıysam 4a 4b kuralı kalkmış :(
  • quote:

Eğer yalan haber okumadıysam 4a 4b kuralı kalkmış :(

4A, 4B kuralı nedir? Her şıktan eşit miktarda eşitleme kuralı mıdır?

Ben girdiğim sınavda derslerden birinde bolca E şıkkı işaretledim, A, B, C, D ve E şıklarından eşit sayıda olması gerkeiyordu diye düşündüm ama en mantıklı gelen cevaplarda E şıklarıydı.

Dün akşam biraz ana kitaptan TARIM EKONOMISI VE TARIMSAL POLITIKALAR dersinin ilk ünitesine/özet sayfasına ve 10 tane ünite sorusuna çalıştım. Haftanın üç yada dört günü bu şekilde çalışmayı planladım.
  • quote:

İstanbul'dayım kardeşim, sen geçte sınavlarını yemek kolay :D

Tamam kardeşim, sana bir iskender borcum olsun şimdiden, finallerde görüşürüz :)
  • Uzman Kariyer'in kitaplarını sipariş edeceğim, ayrıca sitede her kitap satış sayfasının altında çıkmış sorular PDF formatında paylaşılmış.

http://www.uzmankariyer.com/Yayinevi/AOF-Acikogretim-Yardimci-Kitaplari-kd1717.aspx
  • 10 tane kitap sipariş ettim. Uzman kariyer web sitesinde çıkmış sorular var. Onlarada çalışacağım.
    Aynen öyle her şıktan 4 er tane oluyordu inşallah geçerlidir hala.. İnşallah geçersin kardeşim başarılar :)
  • memo2m kullanıcısına yanıt
    evet bende baktım bazı cevaplarda 5 e 3 durumu var. eşitleme olayı kalkmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coderMX

quote:

Orijinalden alıntı: cadde19

Hocam valla diğerlerini bilmiyorum ama ben ilk defa kaynak kitaptan çalıştım.

Kaynak kitap dediğiniz açıköğretimde verilen kitaplar dimi? İlk kayıt olduğumuzda verilen kitaplar mı?

Uzman kariyerin kitapları hocam.
    Tavsiye ederim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.