Şimdi Ara

Acil bebek ateşiiiiiii düşürme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
3
Favori
8.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 8 aylık oğlum 3 gündür 39 ile 40 derece ateşte.
    İlk gün gece özel hastane acile götürdüm. Kan ve idrar tahlili yaptılar.
    Viral enfeksiyon geçiriyormuş. (Anlamını bilmiyorum)
    Doktor ateşin yüksek olmasının normal olduğunu söyledi ve ateş düşürücü şurup ile fitil verdi.
    6 saat ara ile fitil veriyorum. 6 saat ara ile şurup veriyorum. 3 saatte bir bunlardan birisini veriyorum.
    Ayrıca ılık duşta yaptırıyorum ama hala ateşi düşüremedik.
    3 gündür ateş 39 un altına hiç düşmedi.
    Alnına ve koltuk altına ıslak bez koydurmuyo çocuk hemen ağlıyor.
    Başka ateş düşürme yöntemi falan bilen var mı?

İlk gün Bağcılar medipole, 2. gün hem bağcılar medipol hem de kanuni devlet hastanesine götürdüm çocuğu.
    Bu gün 3. gün ve yine gece dayanamayıp götürecem gibi.
    Hastaneye götürün cümlesini kullanmadan yardımcı olabilecek var mı?
    Doktor tanıdığı olan bi telefon ile sorması gibi, ateş düşürmenin farklı yolları gibi.

Tahlil sonuçları yorumlamayı bilende yardım edebilir.
    Bunlar bu geceki tahlil sonuçları

http://u1307.hizliresim.com/1c/l/qflpr.jpg
    http://j1307.hizliresim.com/1c/l/qflr5.jpg

Bu da 2 gün önceki tahlil sonucu

http://k1307.hizliresim.com/1c/l/qflyg.jpg

Arkadaşlar şu an ateşimiz 37 dereceye kadar düştü.
    Virüs ile olan savaşı kazandı oğlum herhalde.

Dün gece saat 5 kadar çiş yapmasını bekledik. 12.30 dan 5.00 a kadar çocuk 39 derece ateş ile uyudu hep hastanenin önünde arabanın içinde.
    En son dayanamadım ve doktora gittim. Herhalde dayak yiyeceğinden korktuğu için bi fitil ve antibiyotik iğne yaptırdı çocuğa. Sert çıkmasam bunlarıda yaptırmayacaktı.
    Sonra 39 derece ateş ile eve geldik yine. Saat 6 da ateş 39 derece idi
    saat 7 de 38 dereceye düştü
    saat 8 de 37.5 derecede idi
    saat 9 da 37 derecede idi.
    Şu an 37 derecede sabitledi çocuk ama neşesi yerine geldi bayaa.
    Şimdi doktor 3 tane antibiyotik iğne yazdı ama ben almadım. Antibiyotiğe devam edip etmemekte kararsızım. Kaş yapalım derken göz çıkarmayalım?

İlk gün hanım ben işte iken aradı ve çocuğun çok kaka yaptığı ve ateşin 38 derece olduğunu söyledi. Bende diş çıkaracaktır normaldir. 39 olursa fitil ver dedim.
    yarım saat sonra 39 oldu fitil verdim diye aradı. Ben yine önemsemedim ama 15 dakika sonra ateş 40 oldu cümlesini telefonda duyduktan sonra araba ile 22 km lik yolu nasıl 5 dakkada geldim, Çocuğu kucağıma alıp arabaya nasıl geri bindim, 3 dakikada medipol acile kayaşehirden nasıl geldim valla tam hatırlayamıyorum. Neyse tahlil falan yaptılar, fitil verdiler ilk başta bekledik öyle hastanede. sonra tahlil sonuçları çıkınca eve postaladılar bizi normal diye. ATEŞİN DÜŞMEYECEĞİNİ, İLAÇLARIN ETKİSİ İLE GEÇİCİ BİR SÜRE DÜŞÜP TEKRAR ÇIKACAĞINI SÖYLEDİLER VE BUNUN NORMAL OLDUĞUNU BELİRTTİLER. Aynen eve geldik ateş 39 civarlarına indi ama 39 altına düşmedi. tüm gece nöbet tuttuk hep 39.2 , 39.8 arasında gidip geldi. Ertesi gün gündüz çocuk yine aynı derecelerde ateşli olarak geçirdi. akşam 8 civarı 40 dereceyi yine gördük ateş ölçerde ve hemen acile koştuk yine. Bu sefer kanuniye gittik. Acildeki doktora dünki tahlilleri gösterdik ve o doktorda normal bu dedi 1 ağrı kesici iğne yaptırdı ve eve gönderdi bizi. gece boyu yine 1 önceki gece gibi yaşadık. ertesi sabah çocuk birönceki gün gibi yine ateşli yine mızmız geçirdi gününü. En son foruma yazdım bu durumu. Sonra gece dayanamadım yine kanuniye gittik. Tahlilleri tekrar yapalım dedi doktor. Kan tahlilini verdik 12.30 civarı sonra saat 5 kadar çiş yapmasını bekledik. 12.30 dan 5.00 a kadar çocuk 39 derece ateş ile uyudu hep hastanenin önünde arabanın içinde.
    En son dayanamadım ve doktora gittim. Herhalde dayak yiyeceğinden korktuğu için bi fitil ve antibiyotik iğne yaptırdı çocuğa. Sert çıkmasam bunlarıda yaptırmayacaktı.
    Sonra 39 derece ateş ile eve geldik yine. Saat 6 da ateş 39 derece idi
    saat 7 de 38 dereceye düştü
    saat 8 de 37.5 derecede idi
    saat 9 da 37 derecede idi.
    Şu an 37 derecede sabitledi çocuk ama neşesi yerine geldi bayaa.
    Şimdi doktor 3 tane antibiyotik iğne yazdı ama ben almadım. Antibiyotiğe devam edip etmemekte kararsızım. Kaş yapalım derken göz çıkarmayalım?

dün gece çiş beklerken acile gelen çocukları inceledim. Yüzde 80 i ateşten geldi. Ateşin ilk gününde olanlar koştura koştura, sıra beklemeden doktora girmeye çalışanlardı. Benim gibi üçüncü dördüncü gününde olanar gayet sakin sıralarını bekliyordu. Adamın biri ile konuştuk biraz. Dokuzuncu günü imiş. Kanında enfeksiyon varmış. Bunu duyunca sevindim. Ne biçim mahlukat oldum bilmiyorum ama başkasının çocuğunun 10 gündür ateşli olduğunu duyunca sevindim kahretsinki. Bunun normal olduğunu işte o zaman tam idrak edebildim. Neyse bugün 37 derece ateş normal geliyor bize ve çacuğumuzda gayet mutlu.
    İlgilenen herkese teşekkür ederim.

Şu an sadece antibiyotiği yaptırıp yaptırmamak konusunda kararsızım. Bu konuda yardımcı olabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhdgn -- 18 Temmuz 2013; 15:34:54 >

• Acildeki doktor, çocuk doktoru muymuş?
  • Hocam öncelikle o bezleri ağlasada koymanız lazımda. Herşeyden önce hastaneye götürmeniz gerek 3 gün boyunca insan ne hale gelir o ateşte ve o bebek dayanıklılığı daha azdır.

Avrupa yakasında iseniz direk Çağlayan Türkiye hastanesine gidin özel hastane ama acilde para alınmıyor para alsalar bile çok bişey almazlar.Ama neyapıp edin hastaneye götürün.

Çok geçmiş olsun acil şifalar..
  • çocuğu acilen doktora götürün,

viral enfeksiyon demek, virüse bağlı hastalık kapmış ateşinin yüksek olması evet normaldir. çünkü vücut enfeksiyona karşı direniyor.

ağlasada zırlasada ıslak bez koymak zorundasınız, çocuğu rüzgardan uzak tutun.
  • manyak mısın hocam hastaneye götür burada zaman geçirdiğin hata
  • Hastaneye gidin beklemeyin
  • Hocam ateşinin olması vücudun virüslere karşı direnmesi demektir. Ama bu kadar uzun sürmesi normal değil virüs dirençli demek ki. Virüs dediğime bakmayı mikrop bakteri işte.

Biran önce hastaneye gidin hocam, Allah korusun havale geçirme riski var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • başka hastane başka acil.

uçun hemen ne konu açıyorsun buradan yıkın ortalığı
  • Hocam aynı durum ben bebekken başıma gelmiş ve sonuç havale sonrası da ayrı işkence başka bir hastaneye daha gitmenizde yarar var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam hemen hastaneye götür.

• hocam siz kafayimi yediniz ? 39-40 dereceden bahsediyorsunuz birde cocuk evde , tey allahim ya ..

başka hasteneye veya cocuk doktoruna felan gidin HEMEN !
  • quote:

Orijinalden alıntı: qwerger

başka hastane başka acil.

uçun hemen ne konu açıyorsun buradan yıkın ortalığı

vah vah vah vağh

• Ve hala evde oturuyosunuz ?

Bravo der giderim.
  • ya bu konuda bizimle dalga geçiliyor

ya da oldukca cahil bi aile

ya b unedir cıldırcam . istanbul ve antalyadaysanız aldırayım hastaneye götüreyim hiç sorun değil özelden yaz bana
  • 39-40 Derece ateş bebeklerde ve çocuklarda Havale geçirmeye neden olabilir bundan dolayı bir an önce hastaneye götürüp durumun aciliyetini açıkça belirtmenizi öneririm. Bahsettiğiniz ateş bebeklerde kalıcı hasara yol açabilir. Zaman kaybetmeden tekrar hastaneye götürmenizi öneririm.
  • Hiç vakit kaybetmeden aci servise gidin
    Kızım 8 aylıkken yüksek ateş(39 derece) düşmeyince sabahın 5 inde özel hastanenin aciline kaldırdık. Ama şu an bile en derin duygularımı sülalesine gönderdiğim doktor "bu ateş normal siz ilacınıza devam edin" dedi. Ertesi gün başka hastanede doktor serum verdi ateşi ancak düştü
    Bu olaydan 3 ay sonra kızım şaşı oldu. İyileşmesi için ameliyat edildi ama kısmen düzeldi. Şu an şaşılığın yanında astigmatizm de var. Zamanında ateşine müdahale edilseydi bu durumda olmayabilirdi
    Allah beni doktorluk sıfatını hak etmeyen Türk Hekimlerinden korusun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodiac Killer -- 18 Temmuz 2013; 5:21:56 >
  • Kalk koş başka bir hastaneye götür el kadar çocuk 40 derece Allah korusun bayıldığı an gider.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhdgn

Arkadaşlar 8 aylık oğlum 3 gündür 39 ile 40 derece ateşte.
    İlk gün gece özel hastane acile götürdüm. Kan ve idrar tahlili yaptılar.
    Viral enfeksiyon geçiriyormuş. (Anlamını bilmiyorum)
    Doktor ateşin yüksek olmasının normal olduğunu söyledi ve ateş düşürücü şurup ile fitil verdi.
    6 saat ara ile fitil veriyorum. 6 saat ara ile şurup veriyorum. 3 saatte bir bunlardan birisini veriyorum.
    Ayrıca ılık duşta yaptırıyorum ama hala ateşi düşüremedik.
    3 gündür ateş 39 un altına hiç düşmedi.
    Alnına ve koltuk altına ıslak bez koydurmuyo çocuk hemen ağlıyor.
    Başka ateş düşürme yöntemi falan bilen var mı?

ALLAHINI SEVİORSAN 3 GÜNDÜR 39 DERECE ATEŞLİ BİR BEBEĞİN EVDE NE İŞİ VAR ÇOCUK HAVALE GEÇİRİCEK HASTANEYE YATIRSANA HEMEN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The SATANİST -- 17 Temmuz 2013; 22:08:23 >

• eger bu yazdiginiz dogruysa ve eger sizde cozumu burda ariyorsaniz...

yazip yazip siliyorum ya..

yemin ediyorum bazen cehalette tanzanyayi geciyoruz...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.