değerli arkadaşlar kullandığım bilgisayar casper hazır pc.özellikleri:ıntel core2 duo 2.2ghz,2gb ram,wd 250gb hdd,400 watt coolmaster psu,atı x1950 pro ekran kartı var.benim sorunum hdd ile alakalı.sistemi bi müddet kullandıktan sonra(1 ay falan)hdd lerde problem oluyo.hdd den ses gelme tık tık sesi gibi,pcde donma,daha sonra wındows açılmaması gibi arızalar oluyo.ilk hatayı yaptığında hdd den dir diye düşünüp iki kere garantiye yolladım.aynı sorunlar devam etti.casperın verdiği hdd den dir deyip bu sefer 500 gb lık wd aldım aynı sorun ondada oldu.mecburen yeni aldığım hdd yide garantiye yolladım.ilk 250gb lık hdd yi kullanıyorum şu anda.yine aynı sorun başladı.bi iki etrafa baktım anakarttan kaynaklanabilir yazıyodu.sistem uyuşmazlığımı yaparmış ne... garantiye parça göndermekten yoruldum.acaba bi akıl hocalığı gösterecek olan varsa yardımlarını bekliyorum....
SATA hardisk olması lazım öbür aldıgın harddistede aynı sorun yanı tık tık sesler ve donmalar ya da windowsun açılmaması gibi sorunlar oldu mu ?
quote:
Orjinalden alıntı: steyy
SATA hardisk olması lazım öbür aldıgın harddistede aynı sorun yanı tık tık sesler ve donmalar ya da windowsun açılmaması gibi sorunlar oldu mu ?
Tekrar ses gelmeye başlamış, yazıyor orda.
hocam hdd nin çabuk arızalanma olayı benim aklıma ilk psu yu getiriyor gerekli akımı sağlamıyor olabilir
peki psunun böle bi durumu varsa nasıl anlayabilrim yada nasıl bulabilirim
ölçücü cihazlar var ama zaten casper bi kasanın üzerindeki psu ya ne kadar güvenilir değiştir derim