Arkadaşlar acil yardımınıza ihtiyacım var, yeni ve iyi yalıtımlı binada, güney cephede yaklaşık 120 m2 net alanı olan bir evim var. Salon 31 m2 ve salon için bir inverter klima almaya karar verdim. Yatak odasında uyurken klimanın direk vurmasından/hastalanmaktan korktuğum için kapasite üzeri bir klima alıp diğer oda kapılarını kapatmak suretiyle uzun bir holün en sonundaki yatak odasına da yeterli miktarda soğutma ulaşır kanaatindeydim. Bu amaçla 31 m2'lik salon için 24.000 BTU'luk sipariş verdim ancak mantığımın doğru olup olmadığından emin değilim. Sadece salon alanı üzerinden mi hesap yapmalıydım ? Yüksek BTU klima fazla elektrik harcanmasına (hadi bu çok mühim değil de) ya da salonda bir türlü istenen soğutmanın sağlanamamasına (aşırı soğuk ya da ayarı bir türlü tutturamama gibi sorunlar) neden olur mu ? Fazla hızlı soğutma ya da çok fazla dalgalanma tarzında birşey yaşar mıyım ? Yani gereğinden yüksek BTU kullanmanın sakıncaları / sıkıntıları nelerdir ? Klima konusunda çok bilgim olmadığı için sorular acemi olabilir ancak konunun uzmanı arkadaşlar acil dönüş yapabilirse çok sevinirim zira bu doğrultuda siparişi iptal etmem gerekecek :)
Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
Yatak odanız kaç m2 ?
geniş bir eviniz var. ve yatak odası holün sonunda.. tüm odaları kapatsanız bile tüm odaların kapı altlarında ısı kayıpları olacaktır. Verimsiz olacaktır.
Ben sizin yerinizde olsam.. 24 lük bir klima yerine 18lik ve yatak odası için 9-12 aralığıda ( çok geniş değilse) sizi rahatsız etmeyecek yeni sistem inverter bir klima alırım.
Yüksek kapasite de olsa evin her odasına istenen seviyede soğutma sağlaması çok çok zor. Salon çok çok soğuk olur duramazsın, odalar gene sıcak gene sıcak olur. odalardaki sıcak havayı toplayıp salona basacak bir hava sirkülasyonu lazım bunun için, sıcak soğuk hava değişimi o kadar etkin işe yaramıyor odalar arası. tüm kapılar açık olsa dahi..
nacizane görüş, sadece beni bağlar
Arkadaşlar çok teşekkürler, tavsiyeleriniz doğrultusunda siparişi 18.000'liğe çevirdim, yatak odası için da daha sonra ayrıca bakıcaz artık. Tekrar teşekkürler.
arkadaslar bende boyle bırsey dusundum 100m2 net bir evim var hol yok kare şeklinde bir daire salon yatak odası arasında 10 metre vardır yada yoktur . salona klima dülünüyorum en azındna evi serinletsin olabilirmi sizce ?
Benim durumumda 18.000'in gayet yeterli olduğu sonucu ortaya çıktı, gerçekten de diğer odaları kapattığımızda salonda çalışsa dahi yatak odası çok uzak olmasına rağmen rahat bir şekilde uyuyabiliyoruz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme