Şimdi Ara

Acil. Lastik önerisi Goodyear Duragrip/Bridgestone B330 evo/Michelin Energy Saver (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
2
Favori
21.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Michelin çok yumuşak, bridgestone çok sert derler hep.
  • Eğer staplize yolda kullanmacaksanız kesinlikle enegy saver. Çok sessiz. Ayrıca yakıtı düşürüyor yaklaşık 100 km de 0.2-0.3 litre daha az yakacaksınız. ( Denenmiştir) uzun vadede iki lastik bedava gelmiş olacak.
  • Ah para olsa da michelin energy saver alsam, böylece asfalt sesi biraz azalsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erakcora

Eğer staplize yolda kullanmacaksanız kesinlikle enegy saver. Çok sessiz. Ayrıca yakıtı düşürüyor yaklaşık 100 km de 0.2-0.3 litre daha az yakacaksınız. ( Denenmiştir) uzun vadede iki lastik bedava gelmiş olacak.

Daha iyisini denemek istersen Goodyear EfficientGrip derim. En yakın rakibinden daha az yakıt tüketiyor. TUVSUD 2009 Mart testleri Rapor No: 76236753....
    Daha fazla ayrıntı ve Micheline göre ne kadar tasarruf yaptığını gösteren yakıt tasarruf programınıda inceleyebilirsiniz.

http://eu.goodyear.com/tr_tr/efficientgrip/

• bizdede b330 evo var. çok iyi tutunuyor yere, yokuşlarda vs. kalkarken çok başarılı
  • 407 de daha önce205/60/16 Goodyear Eagle nct5 kullanıyordum. Dördünü birden Michelin Energy taktırdım. Şehir içinde memnunum ama şehirlerarası yolda virajlarda yol tutuşu çok düşük Goodyearın 3-4 yıllık lastiğiyle bile viraja daha güvenli giriyordum. Şimdi viraja yüksek hızla giremiyorum. Şehirlerarası ve hızlı araç kullanacaklar Michelin energy alacaklarsa bir daha araştırsınlar derim.
  • Yaklaşık 1 ay önce lastiklerimi değiştirdim. Bridgestone B330 EVO aldım. Çok da memnunum. Tam 2300 küsür km. yol yaptım yeni lastiklerim ile. Yaklaşık 1800 km. yi geçen hafta tatil için Bodrum'a gidiş/dönüşte vs. yaptım. Geri kalan km. yi de İstanbulda yaptım ve memnunum. Yol sesin içeri fazla almıyor ve yola iyi tutunuyor. Ve lastiği alırken bana da taksiciler tarafından çok tercih edildiği söylenmişti. O günden beri gördüğüm taksilere bakıyorum ve B330 oldukça yaygın.
  • Dragrip kuru zeminde sessiz ve yol tutuşu iyi olsa da ıslak zeminde aman aman..Michelin Energy ertesi Good Year Duragrip aldım Ekim ayında ancak ıslak zeminde hiç memnun değilim.
  • B330 oldukça sağlam lastiktir. kolay kolay aşınmaz, yıpranmaz. yol tutuşu ve performansı açısından da güvenilirdir.
  • öncelikle aylardır hangi lastik iyidir hangisini alsam diye inciği cıncığına kadar araştıran biriyim daha doğrusu biriydim bugüne kadar çünkü bugün gidip 2005 accentime 1.3 4 tane michelin energy e3b 175-70-13 taktırdım arabamı 1 yıl önce aldım üstündeki lastikleri çok da iyi değildi önler yine aynı michelin energy e3b arkalar da fuldaydı sonra bir akrabam arabayı istedi köye giderken 4 tane çıkma pirelli taktırdı inanır mısın olmaz olsun böyle bir lastik araba kullanmaktan korkar hale geldim viraj dönerken bile gıcır gıcır sesler geliyordu ki çok düşük hızlarda bile frene basınca yine aynı frene biraz sert bassam araba zaten durmuyordu öyle kayıp gidiyordu yavaşlatması bile çok zayıftı ve lastiklerin 4ünün de yanaklarında dişlerin az aşağısında boydan boya yarıktı babam kaplama lastik bunlar dedi ama lastiklerin dişleri bundan önceki arabanın üstünde gelenlere göre çok çok iyiydi yeni gibi duruyordu ama önceki lastiklerle bir gün kaptırmış giderken virajı döndüm o da ne ışık varmış arabalar kuyruk olmuş hava yağmurlu her yer ıslak herhalde dedim duramam bastım frene inanır mısınız o lastiklerle o andan itibaren güvenim geldi eskiydi meskiydi ama tutuyordu ve hep şükrederim pirelliyle ona rastlamadım yoksa sağlam bir kaza yapardım ve pirellilerle de bir kaç kere lastik tutmadığından kaza atlattım artık fren yerine baktım mesafe de çok yok refleks olmuştu hemen vites düşürerek yavaşlıyordum o lastikler nasıl uzun yola gitti bunu bile aklım hala almıyor her neyse bir gün balans için lastikçiye gittim adam lastik balans tutmaz 4 ü de boydan boya çatlamış ondandır dedi hakkaten de araba son zamanlarda çok dengesizleşmişti şeritte tutmak özellikle yüksek hızlarda sanki Allah'a emanet gidiyormuşuz gibi adam bir de bunlarla sakın bir yere gitme özellikle de uzun yol falan(adam bizim arkadaşın tanıdığı)ısınınca patlar bunlar dedi haydaaa dedim şimdi nasıl bir daha hop diye lastik değişelim ki bir yandan da arabadan korkmaya başladım balans malans yoktu ama tem'e çıkınca 140-150 de basıyordum ondan sonra 120'yi geçmemeye başladım 110 100 derken dedim bu böyle olmayacak arayayım bir fiyat alayım bir kaç yerden dedim o lastikçi de michelin tanesi 100tl demişti taksitli fiyat 4 tane 400 yahu ben başka yerler arıyorum peşin 90 aksit 95 diyor arkadaşa o gün adam yüksek fiyat verdi demiştim neyse geçen hafta babamla çıktım sanayi turuna inanır mısınız telefonda çoğu peşin 90 taksitli 95 diyordu gittim taksitli 100den aşağı diyen olmadı yukarı diyen oldu bir yere sordum nokianın da bayisiymiş michelinin de hangisi daha iyidir dedi adama nokianı çok övüyorlar bir yandan da internette lastik üzerine okumadığım forum kalmadı acaba nokian mı alsam diyorum adam nokianın kışlığı iyidir de yazlığını tavsiye etmem michelin daha iyidir dedi menşesi de ingiliz 2010 8. hafta tamam dedim değiş hangi karta taksit yapıyorsun o da bizim karta yapmıyordu öeki kartın da limiti ful kaldı orada o gün yok dedim artık bu kadar lastikçiyi gezdim hepsi de çakal ben değişmiyorum lastikleri çıktım sanayiden dönüyorum kızgınım da bastım geliyorum baktım ileride kırmızı ışık yandı mesafe de bayağı vardı frene bastım araba durmadı kaya kaya gittim kırmızı ışığı geçtim Allahtan önümde de başka araba yok benim lastik sesimden bütün arabalardan milletin baktığını da görüyorum neyse geldim eve ne yapsam ne yapsam dedim biraz daha bekleyeyim micehelinden önce continental düşünmüştüm o da konforlu lastiktir diye o da michelinden daha kısa ömürlüymüş bridgestone lassa mı alsam diyorum çok sert yol sesi çok fazla köyde möyde olsak tamam da bizim yollar da iyi senede 1 sefer gidip geliriz sonra baktım good year duragripten sert mert diye sesler yok şehir kullanımına da yi diyorlardedim bir arayıp srayım fiyat nedir yine aynı ses peşin 90 taksit 95 farkı nedir michelinle diyorum konfor yumuşaklık birebir aynıdır tek fark fiyat farkı olarak cebinizde kalacak para al sana bi pazarlama zırvası daha en son dedim hadi gidelim alalım michelinleri 100tl'ye gittik gitmişken de tanıdık bir usta var önce ona uğrayalım dedim neyse uğradık sohbet falan tanıdık lastikçi varmı dedik vardı da şimdi aramız bozuldu alacak verecek davasından dedi neyse sen hangi lastiği tavsiye edersin dedim biz genelde michelin deriz dedi ya dedim senede 1 köye gidiyoruz yollar bozuk balon malon yapar mı dedim o zaman lassa al dedi onun da yol sesi çokmuş ama ya senede 1 kere gider geliriz o kadar dedim o zaman michelin al biraz dikkat edersin gidince sorun çıkarmaz dedi michelindeki son aklımdaki kurt da buydu acaba köy yolunda balon yapar mı bir de uğraşmayalım diye neyse gittik bir tane lastikçiye ne kadar dedim peşin 90 taksitli 100 dedi ya dedim birşey yapamaz mısın falndı filandı hangi kart var şu 95 olur kaç taksit 6 tamam dedim tak neyse sonunda şükür bir karar verebildim 4 lastik 6 taksit 380+2 jant düzeltimi30tl+4 subap 20tl=430 tlye mal oldu michelin energy e3b 2010 28. hafta lastikleri neyse eve geliyorum arabadaki dengesizleşme bir kere gitti öncelikle hani hep derler ya michelin 2. amortisör gemide gibi hissedersin yolu emer acaba gözümde mi çok büyüttüm bilmiyorum tamam konfor vs. biraz arttı yoldaki şu yavaşlama için yapılan çizgiler her geçişimde arabasanki zıplıor alttan küt küt vuruyorlar gibiydi o ses de azaldı yine hissediyorum ses de geliyor ama biraz daha tok bir ses hani başka bir lastik alsam da gelecek ses değişen konfor yine bu olacak mı gibi geldi bana frenlere gelince yine aynı frene dokununca gıcırtılar tamam gelmiyor başka lastik de alsam gelmeyecekti bridgestone ya da goodyear da bence aynı olabilirdi ki altmdaki pirelliler tam 10 yıllıktı arkadaş lastiği yeni taktın biraz ısınsın alışsın falan dedi bakalım biraz kullanıp bir daha görelim ama ne diyeyim çok daha ilerilerde bir lastik bekliyordum ha pişman mıyım aslında değilim de o cenaze lastiklerden kurtuldum goodyear da alsam aynı parayı verecektimüstelik michelindeki gibi 1yıllık yol yardımı yok bridgestone desem çok sert diyorlar ama yine de 4 lastikte toplam 20 tl fiyat oynuyordu lassa çok yol sesi alıyor diyorlar bu arada pirelli sanki lastik dönerken daha az sesliydi michelini takınca lastiğin asfalttaki sesini duymaya başladım uzun lafın kısası yolunuz kötyse bridgestone alın serttir ama çok da dayanıklıdır özellikle b330 kolay yıpranmaz balon kolay kolay olmaz ama iyiyse michelin alın ama ne alırsanız alın benim kadar düşünmeyinartık hobiye çevirdim neredeyse boş vaktimde oturup ne kadar forum sitesi varsa okumuşumdur ha bir de üretim tarihine dikkat edin dunlop mu pirelli mi diye daha uygun lastik düşünürseniz de o ilk götürdüğüm lastikçi ısrarla pirelli önermişti ya da michelin al demişti bütçene yalnız her marka lastik vardı adamda dunlopu önerir misin demiştim pirelli daha iyidir dunlopun zamanla tabanında bozulma oluyor demişti ama de pirelliden illet etmiştim tabi gerçi hakkını da yememek lazım 10 yıllık ve kaplama bir lastikti ama yeni bile olsa pirelli hakkında iyi laf edene de lastikçiler dışında pek rastlamadım ha dayanıklı mıdır orası tartışılmaz yıllarca kullan pek erimez ama zaten o lastiğin özelliği de budur ama sertleşerek daha datutmayan bir hal alır o nokianın da bayisi olan yerdeki adam da bana pirellinin 4 mevsimliğini önermişti ya pirelli yaramaz demiştim ama bu dört mevsimlikler iyidir demişti ama tabi 4 mevsim lastikleri de genelde baharlık diyebilirsiniz yazın dışarısı kaynarken tam bir yaz lastiği performansı bekleyemezsiniz kışın karda da yazdan iyi de olsa tam bir kış lastiği değil yani hem öyle hem böyle tercih meselesi bir de o adama başta demiştim ya nokian nasıldır diye sormuştum yazlığını tavsiye etmem kışlığı demişti bu arada nokianın yaz lastiği kışın da fena değil diye duymuştum ama yazın kötüymüş işte bir de michelin kadar yumuşak değildir ama sessizdir demişti sonra o adam yokken çırağına sordum kış lastiği ne tavsiye edersin diye çocuk ağbi kış lastiği hepsi aynı hangisini alırsan al farketmez çin malları bile iyidir düşün dedi şaşırdım sonra araştırdım malum istanbuldayız senede kaç gün kar görürüz ki genelde yağmurda kullanırız soğukta bu yüzden de normal kış lastikleri istanbula pek de el verişli değildir bir iç anadolu gibi doğu anadolu gibi 2 metre kar görmüyoruz ki o lastikler öyle koşullar göz önünde alınarak yapılıyor onu da araştırdım istanbulda fuldanın kış lastiği daha iyiymiş ha kar yağdı mı gidip michelin a3 ü gibi diz boyu karda gidemez belki ama yağmurda soğukta ondan daha iyiymiş diye duydum bir de savanın kışlıkları istanbula fena değilmiş iyisi mi ben tecrübelerimi sizinle paylaştım umarım size yardımcı olur ama bir daha lastik mastik bakmak istemiyorum bu iş araba almaktan da kullanmaktan da zor bir işmiş hakkaten ama bence fazla da düşünmeyin michelin olunca da pek ahım şahım olmuyor o kadarlık küçük farkı 10 senelik lastikten sonra bana goodyear da bridgestone da lassa da verirdi bu markalar içinden ister ismi kulağa en hoş geleni alın ister en ucuzunu alın ama çok da düşünmeyin özellikle de motoru 1.6 nın üstünde olmayanlar çok da fark yok arada ha arabanızın performansı çok yüksektir belki aralarından 1-2sini elersiniz hız sınıfını yükseltirsiniz vs. kafanıza göre takılın

• prestige dostum yazını okuyamadım çok kısa yazmıssın

Arkadaslar Ford Fiesta 2005 model aracıma 4 adet 175.65.14 ebatlarında lastik almayı düşünüyorum.Aracımı 2005 de sıfır aldım halen üzerinde Continental lastikler var diceksiniz 5 yıl dilek olay , aracım garaj arabası 26 binde. Ancak arac sık kullanılmaya başlandı ve İzmirde yaşıyorum 4 mevsim bir lastik istiyorum malum KIŞ izmire uğramıyor :))

Aklımda olanlar: 1.İzmirde 3. sanayiye gittim AVON die ing. marka lsatik önerdi şölede bölede falan da filan da bu markayı daha önce hiç duymadım yorum da getiremedim.
    2. Michelin energy saver larına baktım yanakları ,çocukların oyuncak hamuru gibi çok yumuşak geldi, kaldı ki bizimkiler yazın yazlıkdı şuraydı buraydı bozuk yollara da giriyor. Onu eledim
    3. GOODYEAR duragrip modeli bir de efficent modeli var mı bilmiyorum yorumlarınız nedir?
    4. Bridgestone sizce B250 mi B330 EVO mu olmalı?
    5. Conti lastikler hakkında kimse bişy bilmiyor mu ben başka lastik kullanmadığım için yorum yapamıyacağım.

ARAÇTAN Beklentim; uzun ömürlü yol tutuşu mükemmele yakın, yol sesini araç içine yansıtmayan olmalı

Tavsiyelerinizi bekliyorum.

• michelin alma, diğerlerinden ikiside iyidir hangisi uygunsa onu al
  • quote:

Orijinalden alıntı: maestro_34

michelin alma, diğerlerinden ikiside iyidir hangisi uygunsa onu al

Dostum yorumlara şöle göz gezdirdim, er 300 Turanza çok önerilmiş ama 175.65.14 ebatlarnda yok galiba + performans ladtiği galiba bu, ben sonucda normal binek otomobil lastği alıcam.

Şöle sorayım o zamn B330 Evo da baya övgü almıs bunu B250 ile kıyas edebilirmsin ve buna ek olarak Goodyear Duragrip sence hangisi ? Off ya ne zor işmiş arkadas ,isyan ediyom
  • B330 Evo B 250 den daha iyidir ama R14 boyutunda lastiği olan bir araç için gidipte en iyisini almana gerek yok bence, B250 de işini fazlasıyla görür. zaten hemen hemen lastiklerin kaliteleri birbirleriyle aynı olmaya başladı. good year da iyidir, bence dediğim gibi fiyatı en uygun olanı al bu 3 seçenekten, zaten aralarındaki farkı sen yolda giderken anlayamazsın, lastik nihayetinde
  • quote:

B330 Evo B 250 den daha iyidir ama R14 boyutunda lastiği olan bir araç için gidipte en iyisini almana gerek yok bence, B250 de işini fazlasıyla görür. zaten hemen hemen lastiklerin kaliteleri birbirleriyle aynı olmaya başladı. good year da iyidir, bence dediğim gibi fiyatı en uygun olanı al bu 3 seçenekten, zaten aralarındaki farkı sen yolda giderken anlayamazsın, lastik nihayetinde

Sağol üstad zaten dediğin gibi 175.65.14 lerde markaların fix modelleri var ; Michelin energy saver i, continın ecosu, Goodyear ın duragrip i,Bridge ın B330 ve B250 si;

Peki şunu sorucam B250, B330 evo ya göre daha yeni teknoloji ile üretilmiş. Ben arac içine fazla ses gelmesini istemem (gerçi Fiesta da lüx segmente dedğil ama) sen hangisini önerirsin? B330 çok sesi içeri alıyo die yorum okudum.

• duragrip al her yönden memnun kalacaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: navigator_

quote:

B330 Evo B 250 den daha iyidir ama R14 boyutunda lastiği olan bir araç için gidipte en iyisini almana gerek yok bence, B250 de işini fazlasıyla görür. zaten hemen hemen lastiklerin kaliteleri birbirleriyle aynı olmaya başladı. good year da iyidir, bence dediğim gibi fiyatı en uygun olanı al bu 3 seçenekten, zaten aralarındaki farkı sen yolda giderken anlayamazsın, lastik nihayetinde

Sağol üstad zaten dediğin gibi 175.65.14 lerde markaların fix modelleri var ; Michelin energy saver i, continın ecosu, Goodyear ın duragrip i,Bridge ın B330 ve B250 si;

Peki şunu sorucam B250, B330 evo ya göre daha yeni teknoloji ile üretilmiş. Ben arac içine fazla ses gelmesini istemem (gerçi Fiesta da lüx segmente dedğil ama) sen hangisini önerirsin? B330 çok sesi içeri alıyo die yorum okudum.

valla yapı olarak bridgestone biraz daha serttir örneğin michelin'e göre, doğal olarak bu da araç içinde sese neden olur. tabi b250 de alsan b330 da alsan ikiside ses yapacaktır, sanırım bu yönden good year daha avantajlı olacaktır. ancak dediğim gibi aralarındaki ses yapma farkı, sertlik farkı inan ayırt edilemeyecek kadar azdır, yani bu kadar ayrıntıya takılma bence, 3 aşağı 5 yukarı aynılar, ama siyah yaptıklarım içinden michelin, özellikle de energy saver modeline hiç bulaşma, fren mesafesi konusunda falan gerçekten rakiplerine göre geride.

• bugun yaşadıklarımı + aldığım fiyatları yazıcam.

1. Bugun İzmir Karşıyaka (alaybey girişi) Goodyear a uğradım ve satıcı beyefendi ile 30-35 dk sohbet ettik. İşde anlattım 2005 Ford fiestam için 175.65.14 ölçülerinde 4 mevsim kullanabileceğim a.Yol gürültüsünü içeri fazla almayan b.uzun ömürlü olan ve c. Uzun ömürlü bir lastik almak istediğimi belirttim.
    Satıcı bana Goodyear DUragrip modelinin 82 H ını tavsiye etti ve istedğiniz sessizlik + 1 sene sigortalıdır dedi yani parçalanma durumunda %90 ını sigorta karşılıyormus(100 tl lastikde 10 lira verip yenisini alıyosunuz) + Virajlarda destek veren bir noktadan bahsetti. fiyat olarak 175.65.14 Duragrip 82H 132 TL liste fiyatı X4 =528 TL ( ve BONUSUN 50 TL ikramı var) 528 Tl-50 TL =478 TL ye mal oluyor. Eğer isterseniz 82T de var aradaki farklardan biri de kauçlardır dedi ve 82H ın kauçuğunun daha iyi olduğunu ve performans lastiği olduğunu belirtti.
    82 T de fiyat ise 119 TL yanai arada 12-13 tl fark var.Bilmiyorum diğer satıcılarda durum nedir daha uygun olabilir bakmadım başka bayiye.

2.Ardından tam sol çaprazında (yani tersane durağına gelmeden) BRIDGESTONE ''Kadir ÜNLÜ'' yetkili satıcıya uğradım. Sağolsunlar ilgilendiler; ben dedim er 300 Turanza nasıl olmaz mı dedim, sakın dedi Paranla rezil olma dedi bunlar performans lastiiği sizin tip araçlarda çok uygun değil + hız da yapmayacaksan gerek yok dedi; açıklaması kafama yattı sonucda ben aracda 190 ı görmüyorum (gerçi fiesta 220 dio ama) ya da ne bileyim aracı savurmadan vss şekilderde hor kullanmıyorum bu durumda ER 300 TURANZA yı da elemiş oldum.
    Bana 2 model önerdi , hepinizin bildiği gibi B250 ve B330 EVO ; işde anlatttım beklentilerimi bana ilk başta b250 yi önerdi fakat kendisi de b330 evoyu kullanıyormus. Usta da b330 evo üzerinde durdu ve 4 yağmur kanalı olduğunu bir H sınıfı lastik gibi performans verdiğini söyledi-ayrıca ortada bulunan Virajlar için ayrıca bir şeridi gösterdi gerçekten evo alınası bir lastik gibi geldi bana, b250 standart bir lastik ama B330 evoya göre hafif daha sessizdir dedi bur farkı siz de çok anlamazssınız dedi.

Fİyatlara gelince; B250 = 107,5 TL
    B330 EVO = 112,5 TL
    Turanza ER300 = 130 TL

Ve bridge de bir de kampanya var şu an alırsan 3 ay erteliyor ve 12 ye bölüyor vade farksız; yani NİSAN da ödemeye başlıyorsunuz.
    NOT: continental sordum standart lastik 100 TL bu arada....

>>>>SONUÇ: Arkadaslar resmen 2 lastik arasında kaldım; 1. Duragirip 82H olanı -132 TL
    Diğeri 2. B330 EVO tanesi 112,5 TL

2 lastik de hoşuma gitti, biridge biraz daha sert gbi belli zaten, dura nın 82 H performans lastiği de hoşuma gitti wallha işin içinden çıkamıyor insan.

Saygılar ....

• Ağustos ayında lastik araştırıken, peşin ödemede bayiiler arasında 20-25 TL'ye varan farklarla karşılaşmıştım..Önce lastiklerin üretim tarihine bakıp, fiyat almanız daha mantıklı..

Lastiklere gelince; B330 Evo uzun ömürlü ve güvenli bir lastik..Ancak kaymak asfaltta bile sesli olduğu düşünüldüğünde, şehirler arası çakıllı asfaltta çok ciddi ses problemi yaşayabilirsiniz..

Duragrip H ses ve konfor olarak sizi çok daha fazla memnun eder..Ancak sizin yazdığınız fiyat, H sınıfı olsa da o ölçüde biraz fazla gibi..
    http://www.lastikmastik.com/?urun-detay_7926_Goodyear_175_65_R14_82H_DURAGRIP_Lastik.html

• quote:

Orijinalden alıntı: navigator_

bugun yaşadıklarımı + aldığım fiyatları yazıcam.

1. Bugun İzmir Karşıyaka (alaybey girişi) Goodyear a uğradım ve satıcı beyefendi ile 30-35 dk sohbet ettik. İşde anlattım 2005 Ford fiestam için 175.65.14 ölçülerinde 4 mevsim kullanabileceğim a.Yol gürültüsünü içeri fazla almayan b.uzun ömürlü olan ve c. Uzun ömürlü bir lastik almak istediğimi belirttim.
    Satıcı bana Goodyear DUragrip modelinin 82 H ını tavsiye etti ve istedğiniz sessizlik + 1 sene sigortalıdır dedi yani parçalanma durumunda %90 ını sigorta karşılıyormus(100 tl lastikde 10 lira verip yenisini alıyosunuz) + Virajlarda destek veren bir noktadan bahsetti. fiyat olarak 175.65.14 Duragrip 82H 132 TL liste fiyatı X4 =528 TL ( ve BONUSUN 50 TL ikramı var) 528 Tl-50 TL =478 TL ye mal oluyor. Eğer isterseniz 82T de var aradaki farklardan biri de kauçlardır dedi ve 82H ın kauçuğunun daha iyi olduğunu ve performans lastiği olduğunu belirtti.
    82 T de fiyat ise 119 TL yanai arada 12-13 tl fark var.Bilmiyorum diğer satıcılarda durum nedir daha uygun olabilir bakmadım başka bayiye.

2.Ardından tam sol çaprazında (yani tersane durağına gelmeden) BRIDGESTONE ''Kadir ÜNLÜ'' yetkili satıcıya uğradım. Sağolsunlar ilgilendiler; ben dedim er 300 Turanza nasıl olmaz mı dedim, sakın dedi Paranla rezil olma dedi bunlar performans lastiiği sizin tip araçlarda çok uygun değil + hız da yapmayacaksan gerek yok dedi; açıklaması kafama yattı sonucda ben aracda 190 ı görmüyorum (gerçi fiesta 220 dio ama) ya da ne bileyim aracı savurmadan vss şekilderde hor kullanmıyorum bu durumda ER 300 TURANZA yı da elemiş oldum.
    Bana 2 model önerdi , hepinizin bildiği gibi B250 ve B330 EVO ; işde anlatttım beklentilerimi bana ilk başta b250 yi önerdi fakat kendisi de b330 evoyu kullanıyormus. Usta da b330 evo üzerinde durdu ve 4 yağmur kanalı olduğunu bir H sınıfı lastik gibi performans verdiğini söyledi-ayrıca ortada bulunan Virajlar için ayrıca bir şeridi gösterdi gerçekten evo alınası bir lastik gibi geldi bana, b250 standart bir lastik ama B330 evoya göre hafif daha sessizdir dedi bur farkı siz de çok anlamazssınız dedi.

Fİyatlara gelince; B250 = 107,5 TL
    B330 EVO = 112,5 TL
    Turanza ER300 = 130 TL

Ve bridge de bir de kampanya var şu an alırsan 3 ay erteliyor ve 12 ye bölüyor vade farksız; yani NİSAN da ödemeye başlıyorsunuz.
    NOT: continental sordum standart lastik 100 TL bu arada....

>>>>SONUÇ: Arkadaslar resmen 2 lastik arasında kaldım; 1. Duragirip 82H olanı -132 TL
    Diğeri 2. B330 EVO tanesi 112,5 TL

2 lastik de hoşuma gitti, biridge biraz daha sert gbi belli zaten, dura nın 82 H performans lastiği de hoşuma gitti wallha işin içinden çıkamıyor insan.

Saygılar ....

Duragrip 82 T al H ye gerek yok.yeterince memnun kalacaksın. birazda pazarlık yap 110 liraya indir olmadı yakın civarındaki başka goodyear satıcılarını araştır R300 de olduğu gibi B seriside sert ve gürültü yapan lastikdir.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.