Şimdi Ara

Acil. Lastik önerisi Goodyear Duragrip/Bridgestone B330 evo/Michelin Energy Saver

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
2
Favori
21.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2000 model Palio marka aracımın lastiklerini değiştireceğim. Ancak kararsızlık yaşıyorum. Fikirlerinizi merak ediyorum. Yaşadığım yer istanbul, senede oratalam 15000 yapıyorum.

Michelin Energy Saver 4 lastik fiyatı 380TL
    Bridgestone B330 Evo 4 Lastik fiyatı 328TL
    Goodyear Dudagrip 4 lastik fiyatı 320TL

Ne önerirsiniz.

Teşekkürler

• Duragrip özellikle yoğun şehir trafiği için tasarlanmış özel kaucuk bileşenine sahip. Yaptığın km göz önüne alınırsa Goodyear DuraGrip senin için uygun olacaktır. Sessiz sürüş ve asimetrik desen tasarımı yol tutuş ve viraj hakimiyetini kolaylaştırır. Diğer tercih edeceğin markalar da kaliteli. Goodyear için almış olduğun fiyat gercekten avantajlı . Süpab bedeli , balans vs servis montaj ücreti ayrı olarak almıyorlar ise çok uygun
  • Ayrıca birşey istemiyorlar. Fiyata dahil. 340TL ydi tek çekime 30TL yaptı.

Ancak ben lastikçileri gezerken sanki B330'a daha yakın gibiydim. Çünkü internetten goodyear sitesine baktığımda Duragrip için 4 mevsim yazmıyor. Yani sadece yaz için. Kışın bana sorun çıkarmaz mı? (Tabii istanbul kışı genelde pek sert geçmez ama ...)

Yarın alışı yapacağım birde siteye sormak istedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: GEDGED

Ayrıca birşey istemiyorlar. Fiyata dahil. 340TL ydi tek çekime 30TL yaptı.

Ancak ben lastikçileri gezerken sanki B330'a daha yakın gibiydim. Çünkü internetten goodyear sitesine baktığımda Duragrip için 4 mevsim yazmıyor. Yani sadece yaz için. Kışın bana sorun çıkarmaz mı? (Tabii istanbul kışı genelde pek sert geçmez ama ...)

Yarın alışı yapacağım birde siteye sormak istedim.

B330 - Energy Saver - Duragrip bu lastikler standart lastiklerdir. 4 mevsim kullanabilirsiniz. Kış lastikleri performansını bu lastiklerde bulamasanız da sizi yolda bırakmayacaklarından emin olabilirsiniz.

• b330 aldım geçen sene önlere 2 tane,
    kışın da kullandım yazın da kullandım,
    memnunum,
    kısmetse sonbaharda arkalara da 2 tane b330 alacam yine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuci -- 20 Temmuz 2009; 19:43:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuci

b330 aldım geçen sene önlere 2 tane,
    kışın da kullandım yazın da kullandım,
    memnunum,
    kısmetse sonbaharda arkalara da 2 tane b330 alacam yine

Çok iyi güle güle kullan.

Çok gürültü yapıyor gibi bazı eleştiriler var forumda Sen ne dersin "Yuci"
  • ben getzdeki kumholardan sonra kullandım,
    kumhodan sonra baya iyi geldi,
    3 kanallı bir lastik,
    ben uygun olduğu için aldım,
    biraz sert
    Turanza er300 baktınızmı,
    michelinlerin daha sessiz ve yumuşak olduğunu herkes söylüyor ama,
    ben stabilize ve bozuk yollara da girdiğimden seçmiştim,
    eğer asfalttan hiç inmeyeceksen yumuşak hamurlu seçebilirsin derim
  • Tamam anladım,

O zaman good year daha iyi bir seçenek olabilir. Çoğunlukla asfaltta kullanıyorum çünkü.

Ama istanbulda sokak aralarında o kadar çok çukur var ki, insan arabayı çukura düşürmeden edemiyor. Sonra, sonar içimde bir vicdan sızısı yine lastiklerin içine .... cümleler kuruyorum.

Anladığım kadarı ile sert yola sert lastik yumuşak yola (asfalt) yumuşak lastik lazım...

• bizim getz topiğinde @jackdaniels var
    o sanırım goodyear almıştı,
    duragrip olabilir,
    o pek memnun değildi
    nokian alıcam diyor şimdi,
    bu lastik olayı da biraz ilginç zaten
    insan karar veremiyor bir türlü
  • michelin al gerisini boşver çok güzel bir lastik öncekiler bridgestoneydi 50.000 i zor ettim

michelin
  • Selam,

Energy Saver ları aracımda 34 bin km dir kullaıyorum diş kalınlıkları çok ama çok az azaldı.

Ben yinede bir kontrol ettireceğim bakalım lastikler ne durumda diye.

Lastik ile ilgili görüşüme gelince bilhassa ıslak zeminde ciddi anlamda güven veriyor insana ..

Bana sorarsan Michelin al memnun kalırsın ..
  • quote:

Tamam anladım,

O zaman good year daha iyi bir seçenek olabilir. Çoğunlukla asfaltta kullanıyorum çünkü.

Ama istanbulda sokak aralarında o kadar çok çukur var ki, insan arabayı çukura düşürmeden edemiyor. Sonra, sonar içimde bir vicdan sızısı yine lastiklerin içine .... cümleler kuruyorum.

Anladığım kadarı ile sert yola sert lastik yumuşak yola (asfalt) yumuşak lastik lazım...

Goodyear performans lastiklerinde " Sigortalı Lastik " uygulaması var. Özellikle yoldan kaynaklanan hasarlar ile ilgili balon yapma tabir edilen yanakta şişkinlik, kesilme ve yarılmalara karşı sigorta sistemi devreye giriyor. Satın aldığınız günden itibaret 1 yıl süre içinde yoldan kaynaklı lastik hasarlarının %90 lık kısmını ödemekte. %10 gibi katılım payı alıyor yeni lastik verirken. Tabiki her lastik firmasında uygulandığı gibi aşınma değerlerini yani kullandığınız kısmı düşmekte.. Standart T serisi lastikler kapsam dışıdır.

• Energy Saver kullandım deneyimim şu ki uzun ömürlü bir lastik değil çabuk yıpranıyor.Kalitesine diyeceğim yok gayet yumuşak.
    Lastikte ebatlardan ebatlara farklılık gösteriyor şöyle ki 225/55 ebatlarında aldıgımız Bridgestone Potenza Adrenalin fiyasko çıktı.Birçok sorun çıkardı bize.Fabrika çıkışlı Goodyear lastiklerden memnunduk Potenza'yı verip Goodyear taktırdık.
    Goodyear'ı hiç yabana atmayın derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mylastik

quote:

Tamam anladım,

Goodyear performans lastiklerinde " Sigortalı Lastik " uygulaması var. Özellikle yoldan kaynaklanan hasarlar ile ilgili balon yapma tabir edilen yanakta şişkinlik, kesilme ve yarılmalara karşı sigorta sistemi devreye giriyor. Satın aldığınız günden itibaret 1 yıl süre içinde yoldan kaynaklı lastik hasarlarının %90 lık kısmını ödemekte. %10 gibi katılım payı alıyor yeni lastik verirken. Tabiki her lastik firmasında uygulandığı gibi aşınma değerlerini yani kullandığınız kısmı düşmekte.. Standart T serisi lastikler kapsam dışıdır.

Yok ben el mecbur T alıcam arabam palio, o sigortayı kullanamam. Taksiciler özellikle Bridgestone B330 kullanıyorlarmış diye duydum. Doğru mu acaba???

Ama kafam öyle karıştı ki, şimdi de Michelin mi almalı diyorum.

• Kimse yoğurdum kara demez :) Hepsi de bir karış da kaymak var üstünde der hatta ....

En iyisi sen fiyatları da araştır. Goodyear Michelin Bridgestone hepsi kalitesini ıspatlamış lastik markaları.
    Şimdiden hayırlı olsun lastiklerin
  • Teşekkürler arkadaşlar, çok güzel bilgiler verdiniz.

Galiba hangisi alacağıma almaya giderken karar vericem.

.
  • kesinlikle Michelin...
  • Goodyear'ın eagle f1 modelini çıkarıp michelin energy saver modelini takmış birisi olarak... Kesinlikle michelin...
  • selam
    ben 1200 km deki arabamın üzerinde gelen p6000 lastiklerini çıkarıp michelin energy saver taktım
    çok da ii ettim kesinlikle michelin ama alman malı olanını almanı tavsiye ederim
    bridgestone tavsiye etmem sert hamurludur ama alacaksan da turanza al 330 alacağına
    lastik ömrü 40000 bin yada 5 yıldır
    ama 2 yılda çoğu lastik özelliklerini kaybetmeye başlar michelin uzun ömürlüdür ama ben 50 bin yaparım 60 bin yaparım diyorsan evo 330 al micheline para verme
  • Markalı lastikler ile ilgili olarak üretim ülkeleri hakkında paylaşmak istediğim bir konuda Alman olsun, İtalyan olsun vs gibi ülkelerine göre kalitesi farklı olacakmış gibi yanlış bilgi dolaşmakta.

Lastik firmalarının üretim merkezleri farklı ülkelerde (lojistik-ham madde temini- işçilik vs )konumlandırılmıştır.
    Her fabrika belirli ebat/ölçülerde lastikleri üretmektedirler. Merkezlerinden ürün kalitesi ve sevkiyatları yönetilmektedir. Mesela 205/55R16 lastikler Almanya'da üretilirken 195/65R15 lastikler Fransa'dan sevkiyat yapılmaktadır. Bazen aynı ebat 2-3 ülkede birden üretilmektedir. Kaliteden yana hiç endişeniz olmasın....

Lastikler sevk edilecekleri , satılacakları ülkelerin iklimsel değerlerine göre kaucuk formulu farklılık gösterebilir. Fakat hiç bir üretici malının imajını kötüleyecek kadar sıcak iklim lastiklerini soğuk iklim ülkelerinde satışa sunmaz.

Mesela nasıl ki Renault Megane lar Bursa'da üretilip tüm dünyaya gönderiliyor ise lastikteki olay da budur. Gönderilen ülkelerin sipariş durumuna göre teknik donanımları farklılık gösterebilmekte ama sonuç itibari ile Renault kendi ismini kötülemez ...

Lastik üzerinde Michelin-Goodyear-Bridgestone yazısı olduğu sürece bu lastiklerin garanti sistemi ve kalitesi tüm dünyada firmalar tarafından tüketiciye en iyi şekilde sunulmaktadır.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.