Şimdi Ara

LASTİK SEÇİMİ FALKEN ZE310 VS CONTİNENTAL EcoContact 6

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • KARAR VERİLDİ HANKOK VENTUS PRİME 3 SİPARİŞ EDİLDİ.

HERKESE İYİ FORUMLAR DİLERİM. FOCUS 2.5 ARACIM İÇİN LASTİK ALMA ARİFESİNE GİRDİM. ESKİ LASTİKLERİ TİTREŞİM YAPTIĞI İÇİN. ŞUAN AKLIMDA 2 MODEL VAR FALKEN VE CONTİNENTAL. FALKENİ 3 KERE ALDIK KULLANDIK HEP MEMNUN KALDIK 4 SEZON KULLANILIYOR SONRA PERFORMANS KALMIYOR. CONTİ HİÇ KULLANMADIM BİLMİYORUM. ANCAK ETİKET DEĞERİ CONTİDE A-A İKEN FALKENDE İSE C-A (YAKIT C).

ŞİMDİ ARADA 100 TL FARK VAR LASTİK BAŞI TOPLAMDA 400TL FARK ÖDEMEMİZ GEREKECEK CONTİ ALIRSAK. BİR YANDAN DA FRENLEME KONUSUNDA İKİSİDE A ETİKETİNE SAHİP LASTİKLER YAKITTA A VE C DEĞERLERİ ARASINDA NE KADAR FARK OLUR BUNU MERAK EDİYORUM. EĞER ÖYLE AMAN AMAN BİR FARK OLMAZ İSE FALKEN ALMAYA YAKINIM. İKİ LASTİĞİ DE KULLANMIŞ ARKADAŞLAR VARSA YORUMLARSA ÇOK MEMNUN KALIRIM.

AYRICA AKLIMDA BAŞKA LASTİKLER DE MEVCUT LİSTE ŞU ŞEKİLDE SİZ OLSANIZ HANGİSİNİ ALIRDINIZ ?

ÖLÇÜ: 205/55/16 ETİKET DEĞERLERİ FREN / YAKIT / SES

1-CONTİNENTAL EcoContact 6 **500TL A A 71DB

2-FALKEN ZE 310 **402 TL A C 67DB

3-HANKOK Ventus Prime3 K125 **432TL A C 71DB

4-Nokian Wetproof **440TL A C 68DB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Willian -- 19 Nisan 2021; 13:23:33 >

• Öncelikle frenlemede A sınıfı etiket değeri lastikler arasında seçim yaptığınız için doğru yoldasınız. Aracınız 205/55/16 gibi oldukça yaygın bulunan bir ebatta lastik kullandığı için Premium markalardan da uygun fiyatta lastik bulunabiliyor. Bu nedenle tercih edilebilir. Eğer ara bir ebat olsaydı ithal markalarda fiyat uçacak, Falken yerli üretim avantajı ile uygun fiyatını koruyacak ve tercihte öne çıkacaktı.

Lastik ebadınız nedeni ile Falken Fiyat/Performans lastiği olma özelliğini biraz kaybediyor.

Ancak ben yine de kullandığım ve memnun olduğum lastik olduğu için Falken tercih ederdim. Çünkü Falken'in yuvarlanma direncinin yüksek olması tüketimi bir miktar arttırmasına rağmen lastik hamuru oldukça dayanıklı ve bizim yol şartlarına daha uygun bir lastik. Özellikle Continental'in bozuk yollarda çabuk aşındığı ve darbe dayanımının düşük olduğu yönünde şikayetler var.

Bunlar arasında yine nokian kullanıcı memnuniyeti olan bir lastik. Kullanıcıların pek bir şikayet duymadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coskunserce -- 18 Nisan 2021; 0:27:24 >

• https://urun.n11.com/oto-lastik/nokian-wetproof-20555-r16-91v-yaz-lastigi-2021-uretimi-P316549357

https://urun.n11.com/oto-lastik/nokian-wetproof-20555-r16-91h-yaz-lastigi-2021-uretimi-P316549356

150tlde yakıt kampanyası varmış.

Nokian alıp gecerdim. falken ancak fiyatı uygun olsaydı düşünülebilirdi bu karşılaştrmada.

• nokian wetproof'tan çabuk parcalanmasindan dolayı çok sayıda şikayet vardı. lastik yumuşak bu yüzden bizim bozuk yollarda çabuk yipraniyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hankook ventus prime3 k125 alırdım.

bu ebatta premium lastiklere bu para bence verilmez. hele eco lastiklerden uzak durun. en mantıklı olan hankook gibi duruyor. nokian’da çok şikayet var önerilere takılmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smyrna -- 18 Nisan 2021; 0:55:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • continental takın geçin

• Benzer ikilemde kalıp daha once kullandigim hankook ventus prime 3 aldim tanesi 450 den takma balans dahil olarak.Continentali geçtigimiz senelerde yaptıgından dolayı kıl oldugumdan eledim.Falkende balans tutmama vs gibi üretim kaynakli sikayet cok o nedenle hankook tercih ettim.2017 de ayni lastigi 208 liraya almistim.Diyeceklerim bu kadar teşekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samsunluuu55 -- 18 Nisan 2021; 5:28:58 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hankook vs Nokian
    4 yıl önce açıldı
    Continental EcoContact 5
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İlk lastiklerim petlas idi. İyi sanıyordum. Contieco 5’e geçtim araba taş gibi oldu gidişi değişmişti. Şimdi contieco 6 taktım. Her yönden güzel bir lastik. Kışlıklarda da conti kullanıyorum. Biraz tuzlu ama değiyor. İstanbulda bahsedilen aşınmayı ben yaşamadım.

• coskunserce kullanıcısına yanıt

öncelikle cevabınız için teşekkür ediyorum. Evet frenlemesi a değeri almayan lastiği aracıma takmam ben. Falken güzel bir lastik ancak sanki ilk kalitesini artık korumuyor yada bana öyle geliyor. Conti için dediğiniz şeyleri bende sıkça duydum araştırmaya geçince de bolca gördüm. Bu sefer nokian wetprof denemek istiyorum aslında kışlıklarımda nokian çünkü gerçekten güzel lastikler. 150tl de yakıt hediyesi var nokian marka lastiklerin böylelikle falken ile aynı fiyata gelmiş oluyor.

• eloq kullanıcısına yanıt

teşekkürler galiba nokian taktırcağım yakıt ile beraber aynı fiyata geliyor hemen hemen zaten

• smyrna kullanıcısına yanıt

Nokian ilk serileri için şikayet çok ancak son serilerinde şikayet azalmış şeklinde gördüm geçen sene 2 arkadaş da aldı kullanıyorlar memnunlar baya lastikten. Hankok almak istiyorum ancak sesli bir lastik biraz. Malum focus 2.5 yalıtımı zayıf bir araç.

• Etiket değerleri önemli olmakla beraber, lastikler arası karşılaştırma yapmak için yeterli değildir. Farklı dergilerin test sonuçlarına bakmak daha isabetli karar almada önemli. Bu lastikler arasında benim tercihim Conti olurdu. İkinci seçeneğe de Hankook Prime'ı koyardım.

• İç ya da doğu Anadolu da oturmuyorsanız wetproof risk çünkü fazla yumuşak bir lastik ve uzun dönem sıcakta hızlı deforme oluyor. Falken da bir çok yorumda balans tutmadığı ve testlere gönderdiği lastik ile sattığı lastik arasında fark olduğu düşünülüyor. Lastik etiketinde olan dbler de her zaman gerçeği yansıtmıyor. Yani 60 küsür yazıp 70 üzeri olan çok lastik var. Bende de ventus var aşırı değil sesi ama lastik başına 100 TL fark olsaydı bende de conti alırdım ben de..

• samsunluuu55 kullanıcısına yanıt

Hankok bende merak ediyorum 1 kere kullanıp memnun kalmıştık açıkcası. Ancak biraz gürültülü bir lastik olması beni caydırıyor. Galiba nokian alacağım 150tl de yakıt hediyesi ile aynı fiyata geliyorlar falken ile. Falken 2 kere kullandık ama ze914 kullandık onlardan çok memnun idik. Ze310lar eskisi gibi değil galiba.

• weneorn kullanıcısına yanıt

başkentteyim hocam öncelikle. Falken evet balans problemini duydum. ze914 serisini 2 defa sıfır alıp kullandım hiç bir porblem yaşamadım. ama bu yeni ze310 serisi sıkıntılı anlaşılan. Gönlüm kışlıklarımdan memnun olduğum için nokiana kayıyor.

• Bende dün wetproof taktırdım sadece 20 km yaptım daha yorum yapmak yanlış olur, ilk izlenimlerim yumuşak bir lastik yol gürültü sesi daha tok geliyor yani daha az rahatsız edici tizlik azaldı. Fakat yumuşak olduğu için diğerleri kadar uzun ömürlü olacağını sanmıyorum.

Benim aracımda Continental ile 150 lira fark vardı, 50-60 lira fark olsaydı kesinlikle Continental alırdım.

Yine hankook ventus prime da güzel lastiktir, yine benim ebatımda 55 lira daha pahalıydı :)

Ben şöyle sıralarım;

1. Continental ecocontact6
    2. Hankook ventus prime 3
    3. Nokian wetproof
    4. Falken ze310

• 2 lastiği de kullandım ama farklı araçlarda olduğu için net kıyaslama yapamıyorum. Her ikisi de iyidir, Falken fiyat performans olarak en beğendiğim lastiktir ama Continental bir tık daha önde gibi arada çok fiyat farkı olmayınca. Ankarada her türlü kışlık takmak gerekecek.

Nokian bence de en cazip olan bu fiyatlarla

• çok teşekkürler

• stevenashty kullanıcısına yanıt

aracın üzerinde 2020 model nokian wd4 kışlıklar çok şükür kışlık problemimiz yok. Yorum için teşekkürler.

• Aynı durumda ben vardım 2 hafta önce. Benim ara ebat olduğu için aralarında lastik başına 300 tl oynuyordu ben de conti eco6 yerine falken aldım. Bu da benim 3. falkenim ve sıkıntı yok şimdilik.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.