Şimdi Ara

[ACİL] Sodimm ile Sdram Arasındaki Fark Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar RAM alacağım benim bilgisayardaki sdram gözüküyor. Laptop bu arada. Alacağım ramde ise sodimm yazıyor farkları nelerdir aynı anda çalıştırabilir miyim bu ikisini? Yardımlarınızı bekliyorum.

• Sodimm bir biçim faktörüdür.Masaüstünde kullandığımız normal çubuk şeklindeki ram dimm dir. Çiplerin kart yüzeyinde çift sıra dizildiği küçük modül Sodimm dir. Yani ramin fiziksel boyutunu belirler. Sodimm modülü de pasif dönüştürücü kart ile normal dimm yuvasına takılabilir. Yani tek fark fiziksel boyutudur.

Siz Sodimm alacaksınız. Alırken DDR kaç ona bakın, bir de laptopunuzdakinden daha düşük MHz li almayın. Daha düşüğünü alırsanız bilgisayarı dizginlersiniz. Bir nevi bilgisayar ram hızını düşürür.Mümkün mertebe aynı MHz alın, veya bir üst MHz lisini alın.

Bir de cl değeri var ama çok mühim bir şey değil.

Ramleri dual channel olarak kullanacaksanız eski raminizle aynı kapasite, aynı Mhz ve aynı cl değerinde bir ram alacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 7 Haziran 2017; 19:59:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler hocam.
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt
    Selamlar benimde aynı sorunum var konuyu tam olarak anlayamadım bende benim pcde de sdram destekler diye yazıyor aıda64 programında ""Desteklenen Bellek Türleri DDR4-1333, DDR4-1600, DDR4-1866, DDR4-2133, DDR4-2400 SDRAM "" nasıl ilerlemeliyim hocam yardımcı olursanız sevinirim

• elcin35 E kullanıcısına yanıt

• potti34 P kullanıcısına yanıt

Crucial ram satışı şuan yok baktığım bütün sitelerde Tirx TX24P4N17/4 4 GB DDR4 2400 MHz CL17 Ram Fiyatları ve Özellikleri (n11.com) bu uyar mı acaba hocam

crucial olması şart değil. o site hangi ramlerin uyumlu olduğunu gösteriyor sadece... sen hangi markayı alırsan al .

tek 16gb veya tek 8gb veya tek 4gb takabilirsin

Bellek (RAM) Modelleri ve Fiyatları - n11.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi potti34 -- 3 Ocak 2022; 22:25:41 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tirx TX24P4N17/8 8 GB DDR4 2400 MHz CL17 Ram Fiyatları ve Özellikleri (n11.com) 8gb olanını buldum ama ondada bilmediğim bi terim var pin sayısı diye

Teknik Özellikler

• Gerilim (Volt) 1.2
    • Tepkime Süresi 17
    • Bellek Kapasitesi 8 GB
    • Bellek Hızı 2400 MHz
    • Bellek Kiti 1'li Modül
    • Uyumlu Platform Notebook
    • Cas Hızı CL17
    • Pin Sayısı 204
    • Bellek Modülü SODIMM
    • Marka Tirx
    • Bellek Türü DDR4

ddr4 ler 260 pindir.. yanlış yazmışlardır

• Teşekkür ederim bilgiler için o zaman linkte attığım ram i alacam :)[ACİL] Sodimm ile Sdram Arasındaki Fark Nedir? [ACİL] Sodimm ile Sdram Arasındaki Fark Nedir? 

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.