Şimdi Ara

[ACİL] Veri tabanını az da olsa bilenler ACİL YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    anlayamadığım birşey var
    şu anda veri tabanı dersi görüyorum okulda ama veri tabanı ne işe yarar onu tam bilmiyorum
    MySql mi Sql mi neyse öğrenmeye başlayacağız ileride şimdi Microsoft access te uyguladık 1-2 kez
    veri tabanı ile ne yapılıyor?
    aynı zamanda c# öğreniyorum
    ama yarın Veri Tabanı sınavım var..
    kafamda şöyle bir soru var
    c# ile kullanıcı kayıt giriş formu oluşturacağız
    kayıtlı kullanıcı bilgileri veri tabanında mı tutulacak? ne olacak?
    şimdiden yardım uğraşlarınız için teşekkürler
    SAYGILARIMLA
    emin2074

• Aynen öyle dediğin gibi. Kullanıcı bilgileri, ürün verileri vs. hep veritabanında tutulur. Verileri bir text dosyasına yazmaktan çok daha güvenli ve hızlıdır.
    Doktora gittiğinde TC kimlik numaranı verdiğinde tüm bilgilerinin gözükmesi veritabanı sayesindedir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki anladım teşekkürler.
  • Bazen veritabanında dosyaların kendilerini değil de dosya adlarını ve adreslerini saklamak da işe yarar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 25 Kasım 2016; 0:44:42 >
  • Hmm.
    Peki neden saklanılsın?
    Örnek verebilir misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emin2074 -- 1 Aralık 2016; 21:42:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emin2074

Hmm.
    Peki neden saklanılsın?
    Örnek verebilir misin?

Atıyorum websitene dosya yüklediler, biri 100MB biri 400MB. Dosyaları sabitdiske kaydedersin, dosya adını da veritabanına kaydedersin, sonra biri dosyaları indirmek için bir sayfaya girdiğinde, dosya adını veritabanından getirirsin, sadece kullanıcı o linke tıklarsa dosya sabit diskten kullanıcının diskine iner.

Eğer dosyayı olduğu gibi veritabanına koysaydın hem download için ek işlem gerekecekti hem de işlem gecikecekti. Ayrıca veritabanı böyle işler için optimize edilmemiştir. Genelde kısa ama çok sayıda kayıt ile çalışmak için uygundurlar.
  • Hmm iyiymiş yardım için teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.