Wireless Bağlantıyı Access Point ile genişletmek istiyorum. Elimde Zyxel NBG417N Access Point, Zyxel P660 modem var. Modemin wireless bağlantısında problem yok. Ama evin uzak köşelerinde bağlantı çok düşük. Modemi kablosuz access pointe bağlayarak ağı genişletmek istiyorum. Bir kaç yerde Airtess modem ile TP Link AP yi anlatmışlar. Lakin burda geçen terimler, benim modemin veya AP ayarlarında yok. Bana bu işi basamak basamak anlatacak kaynak veya kişinin yardımına ihtiyacım var. Ya da şöyle diyebiirsiniz. Sen bunla hiç uğraşma güçlü bir wireless modem alda diyebilirsiniz. O zamanda marka model belirtirseniz sevinirim. Ev iki katlı alt katta çok düşük bağlantı oluyor. Bu göz önünde bulundurarak belirtirseniz sevinirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
ftp://ftp.zyxel.com.tr/Teknik_Dokumanlar/ADSL_Modem/ altinda modeminizle ilgili turkce teknik dokumanlari bulabiliriniz, bahsettiginiz islemi, modemdeki WDS ozelligi ile yapacaksiniz ( iki tane cihaz varken yeni bir modem almaniz gereksiz bir harcama olur) verdigim adresteki P-661HW-D1 WDS WEB.JPG dosyasindaki ayar penceresinden yapacaksiniz, bahsi gecen modemde hic wds ayari yapmadim o yuzden adim adim yazma sansim yok.
Hocam teşekkür ederim, lakin benim modem P-660HW-T1 v2 olduğundan sanırsam WDS özelliğini bulamadım.