Şimdi Ara

Acil Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar hastane bahcesinde kuytu bi yerde yavru bi kedi buldum perisan haldeydi eve getirdim yikadim falan ama sol gozu biraz kaymis altinda da iltihap gibi bi şey var sari sari ne yapmam gerekiyor ?
     Acil Yardım

• Veterinere götürmen gerekiyor.

Şu hayvanları tutup eve getirip ondan sonra da ne yapayım diye sormayın. Bulduğunuz gibi veterinere götürün. Sokakta buldum deyin. Para mara almazlar.
  • Kediyi kesinlikle ve kesinlikle bir daha yıkamayın. Bir kutu yapın ona sıcak tutun. Soba yada kalorifer peteğinin yanı olabilir. Yada kutunun içine sıcak su torbası da olur. Yavru kediler için satılan kedi mamalarından verebilirsiniz. Ayrıca ton balığı, peynir, yoğurt bunlarlada besleyebilirsiniz. Sıcak ortamda tutup, iyi beslenmesini sağlayın toparlar diye düşünüyorum. Gözü için eger sadece sulanma, akıntı kapanklık vs varsa "gentavet gözdamlası sabah akşam 2 damla" iyi gelecekir. Kayma falan varsa veterinere gösterin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernova034 -- 9 Kasım 2016; 19:49:51 >
  • Gozunu temizledim damla sıktım suan iyi fakat hicbir sey yemiyo siringayla süt vermeye calisiyorum agzini acmiyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alperen417 A kullanıcısına yanıt
    Veterinerlerde Süt tozu satılıyor yavru kediler için ondan vermeniz daha sağlıklı olur. Normal inek sütü ishal yapar ayrıca besin değeri anne sütünün yerini tutmaz. Hiç bir şey yoksa keçi sütü de olabilir.Ayrıca Tavuk yada ton balığı yedirmeyi deneyin. Mümkün olduğunca sıcak tutun. Durumu çok kötüyse en sağlıklısı veterinerin görmesi olacaktır zira antibiyotik kullanmanız gerekebilir.
  • Yarin veterinere götürücem. Bi sey sormak istiyorum. Dun usudugu icin uyumamis gece boyu bugun sicak su torbasi yaptim saat 12 den beri uyuyo suan saat 22.00. Cok fazla degil mi surekli bi yere kivranip uyuyo

Çok değil normaldir, ayrıca hayvanı yıkayarak hata yapmışsınız, zaten dışarda hasta olmuş birde üstüne yıkamanızda olumsuz etkilemiştir. Sıcakta dinlensin toparlar dediğim gibi ama genede götürün veterinere. Sokak hayvanı olduğunu söyleyin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acil yardım!
    10 yıl önce açıldı
    ACİL YARDIM GEREK :(
    11 yıl önce açıldı
    Acil yardım
    19 sa. önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hayvan çok kirliydi bacaklarina falan kakasi yapismisti mecbur yikamak zorundaydik. Su soguk degildi ama

Hocam kedi yıkanmaz aklnızda bulunsun, eğer temizlemeniz gerekiyorsa hafif ıslak mendille silebilirsiniz.
  • Bilmiyodum yikanmayacagini ogrenmis oldum. Bizim hayvan agzini acmiyo nasil tavuk yediricem. Bi de cig mi pismis mi vericem

Pişmiş verin, çiğ asla vermeyin, kedilerin tükürüğünde kendilerini temizlemesini sağlayan bir madde var. Bu yüzden yıkamak gerekmiyor, kendini temizler kedi, çok kirliyse silersiniz. Zaten sudan nefret ederler ve üşütmüş hasta bir kedi asla yıkanmaz. Yarına kadar dinlensin, yarın sabahtan veterinere götürün durumunda düzelme olmazsa.
  • İlginiz icin tesekkur ediyorum kullandiginiz bir sosyal medya hesabi varsa verebilir misiniz

Rica ederim, PM özelden mesaj yoluyla her zaman ulaşabilirsiniz.
  • Peki o zaman tekrar tesekkur ederim hayirli aksamlar

Sizede hayırlı akşamlar, haberdar edin kedinin durumunu mutlaka.
  • son durum ne
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.