Şimdi Ara

Acil Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar elimde bir araba tesisatı var ben bu tesisatı eve kurmak istiyorum kabin üzerinde 2 tane 1000 Wattlık jbl bass var 2 tane de jbl kayık var ve 2 tanede tweteer var amfi olarakta bir 1800wattlık biride 600 wattlık amfiler var bunları eve bağlamam için bana bir elektrik devresi nasıl olacak nerden alacam bir fikri olan var mıı...biraz karışık oldu ama :)

• yaklasık 50 60 amper cıvarı 14.4volt veren adaptorun olması lazım kı buda baya bı para tutar arkadasım veya alternatıf olarak saglam 400w -500w cıvarı markalı 2-3 adet bılgısayar powerı alıp bunların 12v cıkıslarını kullanabılırsın ama bu ıslerden anlamıyorsan hıc bulasma derım
  • ama benim bu cihazları çalıştırmam lazım
  • Evet o dediğin sistemi beslemek için çok sağlam bir DC kaynak lazım. Sistemi son performansta kullanmıycaksan orta bütçeli bir güç kaynağı alabilirsin. Bende bir tane vardı eskiden araba teybi ve kolonlarını bununla besliyordum ama anca yetiyordu. Bendeki sistemde iki tane 200W kolon ve bir tanede teyp vardı (4X50W rms çıkışlı). Tüm bunlara yaklaşık 10kg ağırlığındaki 13,4V 10A çıkışlı güç kaynağımla besliyordum. Sesi son verdiğimde bariz bi şekilde DC kaynağımın gücünün yetmediğini görüyordum. Bu nedenle 600W lık anfiyi ve tek bası kullanarak bir siteme indirgeme yapmanı tavsiye edebilirim. Genede bunları beslemek için 20-30Amper çıkışlı bir güç kaynağı bulman gerekir.

Bence hiç bulaşma çünkü AC den yüksek akımlı doğrultulmuş gerilim almak oldukça maliyetli. En nihayetinde bu akımı verebilmesi için korkunç büyük bir trafo gerekli. Switch mod (trafosuz elektronik elemanlı) bir kaynak da bulursun elbet ama fiyatları euro bazında olup çok pahalılar.

En güzeli takasa gir al güzel bir müzik seti. Başın ağrımaz

• ne umutlarla almıştım :D ama herkes değmez o kadar masrafa diyor. dediğin gibi baya kuvvetli bir güç lazım.
  • http://www.koctaspower.com/index.asp

biz bir led panosunu (otomasyon için kullandığımız görsel iletişim panosu) beslemek için 150W X2 tane almıştık. 12V da 13Amper civarı çıkışları vardı bu kaynakların. Ama yanılmıyorsam fiyatı 40euroydu. Tabi yanlışta hatırlıyor olabilirim. Ama bizim projenin bütçesi 18,000euroydu o nedenle hiç koymadı :)

Yukardaki linkte ürünler/power supply/ AC-DC den ürünlere bakabilirsin. kutulu kızak tipi vs. fiyat içinde ara istersen. piyasaya göre uygun ve kaliteli. senin ordan bir adet 1000W lık yada daha alt bir ürün alman işini görür. Sonuçta 1000W lık bassları hiç bir zaman 1000W güçte kulanmayacaksın. Çünkü o değerler genelde anlık dayanabilecekleri güç seviyesidir. 200W gibi bir güç çekerler.

hatta toplamda 500-600W lık bir kaynak seni tatmin edecektir. Ama toplamda alacağın ses gücüde 400-500W civarında olyacaktır. Ne kadar ekmek okadar köfte hesabı

• quote:

Orjinalden alıntı: metulen

http://www.koctaspower.com/index.asp

biz bir led panosunu (otomasyon için kullandığımız görsel iletişim panosu) beslemek için 150W X2 tane almıştık. 12V da 13Amper civarı çıkışları vardı bu kaynakların. Ama yanılmıyorsam fiyatı 40euroydu. Tabi yanlışta hatırlıyor olabilirim. Ama bizim projenin bütçesi 18,000euroydu o nedenle hiç koymadı :)

Yukardaki linkte ürünler/power supply/ AC-DC den ürünlere bakabilirsin. kutulu kızak tipi vs. fiyat içinde ara istersen. piyasaya göre uygun ve kaliteli. senin ordan bir adet 1000W lık yada daha alt bir ürün alman işini görür. Sonuçta 1000W lık bassları hiç bir zaman 1000W güçte kulanmayacaksın. Çünkü o değerler genelde anlık dayanabilecekleri güç seviyesidir. 200W gibi bir güç çekerler.

hatta toplamda 500-600W lık bir kaynak seni tatmin edecektir. Ama toplamda alacağın ses gücüde 400-500W civarında olyacaktır. Ne kadar ekmek okadar köfte hesabı

fiyat yazmıyor orda fiyatları ne kdar acaba bunların???

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acil Yardım!!
    12 yıl önce açıldı
    Acil yardım!
    10 yıl önce açıldı
    ACİL YARDIM GEREK :(
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • işte dedimya hatırlamıyorum. arayıp öğrenmeni öneririm. yerleri merterde efes pilsenin orda. bizde katalokları vardı biz ordan bakıoduk fiyatlara ama şuan yok o katalok.

sen durumu anlat. en uygun maliyette 12V veren 500W civarı DC kaynak lazım bana de. Hatta bütçen uygunsa 1000W' a kadar almanı öneririm madem öyle deli bir sistem kurdun.

Genelde kutulu olanlar sanırım daha hesaplı. Ray tipi olanlar pahalıydı. Dediğim gibi güç olarakta 12V 40A civarı bişey iste. Yada daha altı olabilir. Ama 12V kısmını söylemeyi unutma çünkü 12 -24V gibi değerleri oluyordu. Sonuçta 24V ile o sistemi çalıştıramazsın yakarsın herbişeyi

Birde bub sistemi beslerken güçlü bakır kablolar kullanmayı unutma. Yoksa güç kaynağından akımı tam olarak sisteme aktaramazsın

• ortalama sence ne kadardır 1000lik olanı tahmini
  • kayık ne ya oval hoparlörlerdenmi bahsediyorsun :)
    ikinci olarak anfilerinin model numaralarını yazarsan daha sağlıklı olur kaza eseri profosyonel
    bir malzeme almışsan vay haline
    yok normal seri birşey ise
    600 waat lık anfini tek psu ile besliyebilirsin (ortalam 400 w bir psu)
    1800 Watlık anfini ise baslarının modeline bağlı olarak değişir
    eğer 150 rms lik bir bas ise evde kullanman için iki tane kaliteli psuyu birleştirerek kulanabilirsin
    yok rms ler daha yüksek ise işler karışır 4 veya 5 psu bile bağlaman gerekebilirtabiki duruma göre

hazır 1000 waatlık bir güç kaynagı alman sana çok pahallıya mal olacaktıryok ben hazır alıcam bu işten
    hiç anlamam diyorsan iki tane 500 waatlık al maliyet çok aşşağı iner ama psu lar çok daha ucuza gelir benden söylemesi
  • Forumda DiabloXT var, bilgisayar PSU'sundan kaynak yapıyor. Onunla görüş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.