Şimdi Ara

Acil yardım ana sigorta attı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu gece saat 03.40 sularinda aniden bir elektrik kesintisi yaşadım elektriğin gelmesi yaklaşık 25 dakika sürdü, yarım saat sonra tekrar gitti fakat lambalar patladi cat cut sesler geldi hatta ev halkı uyandı, dedim ani voltajdan patladı sanirim neyse 1saat kadar oyalandım elektrik gelmedi süphelendim sigortaya baktim atmamamis fakat panodaki ana sigorta atmış! Ve şu anda antre dahil salondaki ampuller yanmiyor.

Evde 2 ups 1 regülatör var.

2000va (1200wat) ve 850va yaklasik 300 400wat bir ups kucuk olan ups direk ana prize bagli, ups sin cikisinda 3lu priz buna bağlı olarak tv ve uydu cihazi disinda baska birsey bagli degil.

Bilgisayar odasinda ana prizde 4lu priz bagli 4 lu prizin 1.cikisinda 1000va destekli regulator bagli regulatorun cikisinda 2000va ups bagli ups cikisindada pc kasasi ve monitor bagli. Kaldimi 3 giris 1tanesinde 5+1 ses sistemi 2 tane kaldi birinde modem ve son giris boşta.

Bu arada son birsey dun bitane ampul taktim salona ve ne olduysa ondan sonra oldu. Bununla ilgili olmasi bana sacma geldi fakat soylemek istedim.

Dipnot: Her gece saat 00.30 dan sonra 243 e varan yuksek voltaj geliyor. Bununla ilgilide olabilir suphesiyle yaklasiyorum.

Dipnot2 : Bina yasi 34 haliyle kablolar eski

Simdi benim sigortanin tekrar atmamasi icin ne yapmam gerek ? Yardim edecek arkadaslara tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Staree -- 1 Aralık 2015; 5:35:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up - beyler anlayan yokmu ? Evdeki sigorta kutusunda butun sigortalar yukarda 1 tanesi yarim ortada duruyor asaya cekemiyorsunuz sert olarak tutuyor inmiyor, yukari itincede sanki içindeki yay bozulmus gibi tekrar ortaya cekiyor kendini. Ne yapcaz ? Sigortami bozuldu ?

• kısa devre var o hatta amperi ufak olan lambalar daha büyük olan prizlerdir ona göre takip et..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Staree

Up - beyler anlayan yokmu ? Evdeki sigorta kutusunda butun sigortalar yukarda 1 tanesi yarim ortada duruyor asaya cekemiyorsunuz sert olarak tutuyor inmiyor, yukari itincede sanki içindeki yay bozulmus gibi tekrar ortaya cekiyor kendini. Ne yapcaz ? Sigortami bozuldu ?

o sigorta pert gibi ne olur ne olmaz değiştirin
  • Arızayı giderirken bağlantı hatası yapıp yüksek voltaj vermişler. Sizinle bir alakası yok. Eğer ortada duruyor dediğiniz sigorta normal sigorta ise arızalıdır değiştirin. Eğer bina girişinde ise üzerindeki trip butonuna basıp tekrar kaldırın, tutacaktor. Resimi çekerseniz daha kolay yardım ederiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuRkiShCowboy -- 1 Aralık 2015; 23:31:08 >
  • Sağolun arkadaşlar hepinizin önerilerini dikkate alacağım sigortanın resmini paylaştım buyrun.

Dikdörtgen içine aldığım aşağıya çekemiyorsunuz sert yukarıya sadece itiyorsunuz yine aynı yerine geliyor yaylanıyor gibi düşünün.

Panoda sadece bizim ana sigorta atmıştı ve o sırada sadece buzdolabı 1 adet lamba vede upsler şarj oluyordu. Upslerin beslediği cihazlarda kapalıydı. Neden sadece bizim sigorta attı anlamadım.

Bu arada elektriği açtıklarında voltajı çok yüksek verdiler ise panodaki sigortanın hemen atması gerekmez miydi aşağı yukarı 20 dakika sonra attı yada 239 240 ile verdiler 20dk sonra birden 250 260lara mı çıktıda attı. Bilgilendirirseniz iyi olur :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Staree -- 2 Aralık 2015; 2:48:12 >

• sanırım sigortanız bozulmuş değiştirin mutlaka 16 a olanını alın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İLK ve ACİL YARDIM OKUMAYIN
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Herseye sebep olan bu sigortayi kontrol ettim mefta olmus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Staree -- 2 Aralık 2015; 20:04:29 >
  • sigortaları acil kaliteli bir marka ile değiştir
  • quote:

Orijinalden alıntı: mirac_ozturk

sigortaları acil kaliteli bir marka ile değiştir

Evet bu hafta hepsi degisecek hocam.

• Hocam ilk olarak o 3 sigortayi degistir bence. Birde sormak istedigim , ave markalilardan o ortadaki sigortaya bagli ilk anda asiri akim cekebilecek birsey varmi? Evde veya evin elektrik saatine bagli bir kacak akim rolesi yokmu? O sigorta yerinede 20a bagla bence.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.