Şimdi Ara

acil yardım araç tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öyle oldu. aracın geçmişi temiz. tüm bakımları yetkili serviste yapılmıştı. sık sık araç değiştiriyorum. 1900 tl kârım oldu bu arabadan.
  • bende 2.el alacağım ancak dizel olursa 30.000 km falan olabilir başka türlü benzinli civic malum amorti etme durumu başka 32.000 tl ye başka araç tavsiyeniz olur mu bir arkadaşımız 308 demiş onu geçengün bir arkadaşım aldı ancak fransız araçlar arıza oranı yüksek diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Timon

bende 2.el alacağım ancak dizel olursa 30.000 km falan olabilir başka türlü benzinli civic malum amorti etme durumu başka 32.000 tl ye başka araç tavsiyeniz olur mu bir arkadaşımız 308 demiş onu geçengün bir arkadaşım aldı ancak fransız araçlar arıza oranı yüksek diye biliyorum.

İzmirin en iyi turbocularından bi firma, isim vermek yasak olabilir vermiyorum pm den atarım isterseniz. PSA grubun yaptığı 110 hp 240nm dizel motoru kullanan focus volvo s40 sorun çıkarmazken 407 ve 308 lerin çıkardığını söylemişti. eski aracım focusun turbosunu değiştirmeye gittiğimde öğrenmiştim bu durumu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByWRX

Bence benzinli üzebilir. 2007 (yeni kasa) d-4d comfort corollamı bugün sattım. kapora aldım yarın ya da öbür gün devir işlemleri falan neyse asıl konu aracım 97.000 km deydi ve periodik bakımları dışında hiçbirşey yapılmadı. otopazarına gittim park ettim. yarım saat bile durmadı. corolla gerçekten çok güvenilen bir araç km yüksek olmasına rağmen hemen satıldı. Şu an yine d-4d başta olmak üzere dizel araç bakıyorum. şehiriçi yakaladığım en iyi değer 100 km ortalama 5.2 lt. ( 3-4 kalkışla vites 2-3 düz yol) Daha sessiz dizel ben görmedim. Anladığım kadarıyla performans konusunda çok beklentiniz yok. 2000 devirden sonra şehiriçinde performans yeterli. sollamalarda, yokuşlarda sorun yaşamadım. 120-130 dan sonra ibre milim milim ilerliyor dikkatli bakınca performanstan beklentiniz fazla değilse tavsiye ederim. gayet konforlu bir araç. dizel masraflı vs. hikaye...

Peki aynı fiyata mı bulmayı düşünüyorsunuz aynı aracı? Genelde dizel mi alıp satıyorsunuz?Dizel araçlarda 25-35 bin TL civarı hangi araçları tercih edersiniz.Sık sık araç değiştirdiğiniz için daha tecrubeli oldunuzdan.

• quote:

Orijinalden alıntı: erdor

quote:

Bence benzinli üzebilir. 2007 (yeni kasa) d-4d comfort corollamı bugün sattım. kapora aldım yarın ya da öbür gün devir işlemleri falan neyse asıl konu aracım 97.000 km deydi ve periodik bakımları dışında hiçbirşey yapılmadı. otopazarına gittim park ettim. yarım saat bile durmadı. corolla gerçekten çok güvenilen bir araç km yüksek olmasına rağmen hemen satıldı. Şu an yine d-4d başta olmak üzere dizel araç bakıyorum. şehiriçi yakaladığım en iyi değer 100 km ortalama 5.2 lt. ( 3-4 kalkışla vites 2-3 düz yol) Daha sessiz dizel ben görmedim. Anladığım kadarıyla performans konusunda çok beklentiniz yok. 2000 devirden sonra şehiriçinde performans yeterli. sollamalarda, yokuşlarda sorun yaşamadım. 120-130 dan sonra ibre milim milim ilerliyor dikkatli bakınca performanstan beklentiniz fazla değilse tavsiye ederim. gayet konforlu bir araç. dizel masraflı vs. hikaye...

Peki aynı fiyata mı bulmayı düşünüyorsunuz aynı aracı? Genelde dizel mi alıp satıyorsunuz?Dizel araçlarda 25-35 bin TL civarı hangi araçları tercih edersiniz.Sık sık araç değiştirdiğiniz için daha tecrubeli oldunuzdan.

Daha ucuza bulmayı düşünüyorum piyasa değerinin altında temiz araç bulursam dizel-benzinli farketmez. 25-35.000 arası en uygun iki dizel araç bence Focus TDCI (110hp240nm olanı) ve Corolla. Performans önemliyse kesinlikle focus, konforlu olsun derseniz de corolla almalısınız.

• yılda kaç km yapıyorsun
  • evet sana katılıyorum toyata çok sağlam bir araba bunu bilin yani bmw porche mercedes vw 3 kat büyük bir firma he şimdi diyeceksiniz bu yarda arabası varmı var
    http://www.lexus.com/
    girin bakın bmw mercedes arabamı
  • quote:

Orijinalden alıntı: yafess

yılda kaç km yapıyorsun

ben şahsen tahminen 12.000 km civarı yaparım ancak az yakarsa daha da yaparım :)
  • benzinli al derim ama şimdiki dizeller benzinliden farkı yok

yedek parca fiyatı yay filtresi mazot filtresi turbo arızası vs
  • peki başka araç tavsiyesi olan var mı ve neden
  • Kafanızda olan araçlara bakın. gidin aracı inceleyin. insanların olduğu gibi araçların da karakterkeri vardır. sizinkiyle uyarsa bize sormaz alırsınız zaten
  • quote:

Kafanızda olan araçlara bakın. gidin aracı inceleyin. insanların olduğu gibi araçların da karakterkeri vardır. sizinkiyle uyarsa bize sormaz alırsınız zaten

dediğinde haklısın ancak duygularım ile mantığım arasında kaldım aslında duygularım civic diyor ancak mantığım d4d.Anlarsınız aldıktan sonra benzine para yetiştiremeyip yada varsa kronik sorunlarında dolayı aldığım aracı satmak istemiyorum Bu yüzden de bu araçlardan hangisini almalıyım yada bu fiyatlarda daha iyi bir araç biliyorsanız bana nedenleriyle birlikte tavsiyede bulunmanızı istiyorum.
  • quote:

quote:

Kafanızda olan araçlara bakın. gidin aracı inceleyin. insanların olduğu gibi araçların da karakterkeri vardır. sizinkiyle uyarsa bize sormaz alırsınız zaten

dediğinde haklısın ancak duygularım ile mantığım arasında kaldım aslında duygularım civic diyor ancak mantığım d4d.Anlarsınız aldıktan sonra benzine para yetiştiremeyip yada varsa kronik sorunlarında dolayı aldığım aracı satmak istemiyorum Bu yüzden de bu araçlardan hangisini almalıyım yada bu fiyatlarda daha iyi bir araç biliyorsanız bana nedenleriyle birlikte tavsiyede bulunmanızı istiyorum.

evet d-4d daha mantıklı ama gaza yüklendiğinizde "ah ulan şimdi bi civic olacaktı altımda..." dersiniz vites 3 ve sonrasında aklımdan böyle şeyler geçiyordu benim

• dewdiğin doğru ve aracın duruşu bile farklı dokununca yolda uzayıp gidecek gibi corollanın görünüşü o kadar hoşuma gitmiyor ancak yinede alınabilir ve ekonomik diyorum.
  • Arkadaşlar peki 2.el Honda Civic premium (2008-2009) ile corolla elegant yada comfort (2008-09) benzinli arasında tavsiyeniz nedir? Güvenlik,konfor,yakıt sarfiyattı ve şürüş konforu olarak hangisi dersiniz? Yardım ederseniz sevinirim.
  • konfor, ekonomi = Corolla. Civic biraz spor karakterli.
  • quote:

konfor, ekonomi = Corolla. Civic biraz spor karakterli.

iki aracında benzinli olanlarında yakıt tüketimi açısından çok fark var mı acaba?
  • quote:

quote:

iki aracında benzinli olanlarında yakıt tüketimi açısından çok fark var mı acaba?

Büyük fark olacağını sanmıyorum. Bir kaç civic kullanıcısından şikayet duymuştum. Fabrika verileri şu şekilde
    Corolla : ş.içi 8.9lt ş.dışı : 5.2lt bileşik 5.8 (www.toyota.com.tr)
    Civic : ş.içi 9.2 ş.dışı 5.5 birleşik 6.8 (www.honda.com.tr)
    Ekleme : manueller için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByWRX -- 14 Nisan 2010; 0:29:13 >
  • quote:

quote:

quote:

Büyük fark olacağını sanmıyorum. Bir kaç civic kullanıcısından şikayet duymuştum. Fabrika verileri şu şekilde
    Corolla : ş.içi 8.9lt ş.dışı : 5.2lt bileşik 5.8 (www.toyota.com.tr)
    Civic : ş.içi 9.2 ş.dışı 5.5 birleşik 6.8 (www.honda.com.tr)
    Ekleme : manueller için.

umarım çok da fark olmaz birde hondanın daha basık olduğunu söylüyorlar acaba bu aracı kullanlar yok mu?

• quote:

peki bu dizellerin masrafı çok oluyor diye söyleniyor birde mazotun kalitesizliğinden bahsediliyor. aslında gönlüm benzinliden ancak yakıt masrafı beni aşar diye tereddütlerim var (lpg taktırmayı kesinlikle düşünmüyoruz) dizel alırsamda 2.el de riskli olduğu söyleniyor.mazot kaliyesizliğinden bahsediliyor ve arıza çıkarsa çok masraflı olduğu söyleniyor.ta karışık bir durum anlayacağınız :)

Bu ikisi arasında seçim yapmak durumundaysanız, Toyota D4D.
    Kullanımınız fazla olacak.
    Toyota'lar daha kaliteli, sorunsuz. Honda'nın (bazılarının hoşuna giden) avangard görünüşü dışında kullanışlılık iyi değil, ve sorun yumağı, birkaç arkadaşta da var oradan biliyorum.
    Honda'lardaki eski kalite şimdikilerde pek yok.

Ayrıca dizelin torku benzinlinin görünen gücünden çok daha etkilidir kullanımda.
    Araca alışıp "doğru" kullanabilirseniz, görünen gücünden çok daha yüksek performans alabilirsiniz.

Dizel'in kaliteli yakıt istemesi ve mekanik tamirat masrafının yüksek olduğu doğru.
    Ama düşük km. de temiz bir araç bulursanız sonrası size kalmış.
    Ayrıca restore denen birşey de var piyasada.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.