Şimdi Ara

acil yardım araç tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar uzun süredir forumu takip ediyorum ve oldukça değerli yorumlar yaptığınızı gözlemliyorum.Benim de bir konuda aklım karıştı ve karar veremedim ve bu yüzden sizin fikirlerinizi almak istedim

Benim araç tavsiyesine ihtiyacım var aslında uzun elemeler sonunda iki araç arasında kaldım honda civic (2007-2008 yada 2009 kasa) yada toyota corolla d4d (2007-2008-09). Alacağım aracı Balıkesir de şehir içinde kullanacağım ve yazın her hafta sonu Ayvalık tarafına gideceğim.Tabi ara sıra başka yerlerede gideriz :) İlk arabamız olacak ve aile arabası olarak kullanılacak.Çok hız meraklısı bir insan değilim.Yaşaığım şehirde oto tamir işi ile ilgili birçok kişiden bilgi aldım. Benzinli alırsam beni çok mu üzer diye düşünüyorum.Malum devir ekonomi devri.Bütün maaşıda benzine yatırmayalım diyorum.Dizel almak mantıklı geldi ancak 2.el ne kadar güvenilir bilemedim ve çoğu kişi masraflarının dah fazla olduğu ve sorun çıkartması durumunda da çok yüksek bedeller ödendiği.Honda görsel olarak çok güzel ancak toyota da güvenli geliyor.Tabi başka araç tavsiyeleriniz varsa da onlarıda nedenleri ile birlikte bildirirseniz sevinirim.

Bu arada alacağım araç 32.000 tl civarı olmalı ve ylda tahminim 14.000 km civarı yaparım gerçi dizel alan arkadaşlarım araç az yaktığı zaman daha fazla gidersin diyorlar.
    Şimdiden cevaplarınıza teşekkür ederim.

SİZİN TASİYENİZ NEDİR ACABA? (LET'S THE GAME BEGİN :) )

• corolla al keyfini bak arkadaşım civic ii ama iç tasarım da corolla daha hoş üstelik DİZEL
  • Hocam o fiyata çiçek gibi Jetta'lar var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KRHTH -- 30 Mart 2010; 21:11:57 >
  • corolla al yağını suyunu koy bin
  • quote:

Orijinalden alıntı: KRHTH

Hocam o fiyata çiçek gibi Jetta'lar var

http://www.araba.com/2744003/Volkswagen%20Jetta%20Primeline?r=1

belkide ancak 2.el alacağım ancak fazla km olanını düşünmüyorum.düşük km olması önemli malum alcağım aracı yaklaşık en az 5-6 sene kullanacağım
  • bu arada corollanın comfort modeli honda civic in ise premium modelini düşünüyorum.
  • corolla nın dizel motor olduğunu ancak devir göstergesinden anlarsınız diğer dizellere göre sessiz. nedense ben hala japon araçlarında estetik yönünden eksik olduğunu düşünüyorum. iç ve dışl mekanlarını pek beğenmiyorum. dizel olduğu için az yakacağı kesin civic e göre
    yanlız 90 ps dizel bazen istediğiniz ivmelenmeyi vermeyebilir bunu bilerek alınız .konfor ve ses yalıtım başarılı

sonuç = corolla d4d 1.4 90 ps
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araba Almam İçin Yardım
    9 yıl önce açıldı
    ACİL KLİMA TAVSİYESİ LÜTFEN
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • corollanın 90 hp dizelini tavsiye etmem,araba gitmemek için kendisini kasıyor sanki yürümüyor.Bence 30-40 bin lira verip 0-100'ü 12 saniye olan araba alınıp yollarda rezil olunmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yotota Colorra

corollanın 90 hp dizelini tavsiye etmem,araba gitmemek için kendisini kasıyor sanki yürümüyor.Bence 30-40 bin lira verip 0-100'ü 12 saniye olan araba alınıp yollarda rezil olunmaz

Aile aracı olarak kullanılacak , pistlerde yarışa çıkmayacak konu sahibi abimiz Hiç bir şekildede rezil olunmaz.
  • Ekonomi ve satarken en az zarar diyorsanız Corolla.Uzun yolda basarım diyorsanız Civic

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali Dogukan -- 28 Mart 2010; 17:04:30 >

• BENCEDE COROLLA ARKADAŞIMDA VAR 27.000 TL CİVARINDA ALMIŞTI . ÇOK MEMNUN . CİVİC' İN BENZİNLİ OLMASI BENCE DEZ AVANTAJ BİDE CİVİC LERİN BAGAJ HACMİ BANA YETERSİZ GELİYOR. TABİİİ TERCİH SİZİN
  • 308 olabilir
  • toyota corolla derim gerisi yalan on numarava ve sağlam
  • peki bu dizellerin masrafı çok oluyor diye söyleniyor birde mazotun kalitesizliğinden bahsediliyor. aslında gönlüm benzinliden ancak yakıt masrafı beni aşar diye tereddütlerim var (lpg taktırmayı kesinlikle düşünmüyoruz) dizel alırsamda 2.el de riskli olduğu söyleniyor.mazot kaliyesizliğinden bahsediliyor ve arıza çıkarsa çok masraflı olduğu söyleniyor.ta karışık bir durum anlayacağınız :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Timon

peki bu dizellerin masrafı çok oluyor diye söyleniyor birde mazotun kalitesizliğinden bahsediliyor. aslında gönlüm benzinliden ancak yakıt masrafı beni aşar diye tereddütlerim var (lpg taktırmayı kesinlikle düşünmüyoruz) dizel alırsamda 2.el de riskli olduğu söyleniyor.mazot kaliyesizliğinden bahsediliyor ve arıza çıkarsa çok masraflı olduğu söyleniyor.ta karışık bir durum anlayacağınız :)

Dizellerin masrafı çok falan değil. Bakım giderleri biraz daha yüksek olabilir benzinliye göre , ama benzinli araç alıp dizel araca göre yakıta vereceğiniz o aradaki farkı dizel aracın bakımına verirsiniz. En azından aylık akaryakıt giderlerinizden kâr etmiş olursunuz. Eski püskü dizel araç almıyorsunuz düşündüğünüz araçlar gayet kaliteli ve motorları iyi olan dizel araçlar. Düzgün kullanıldığı sürece masraf falan çıkmaz korkmayın , ki elinizdeki fiyat ile 150-200.000 km'de dizel araç almıyorsunuz ..

• Bence benzinli üzebilir. 2007 (yeni kasa) d-4d comfort corollamı bugün sattım. kapora aldım yarın ya da öbür gün devir işlemleri falan neyse asıl konu aracım 97.000 km deydi ve periodik bakımları dışında hiçbirşey yapılmadı. otopazarına gittim park ettim. yarım saat bile durmadı. corolla gerçekten çok güvenilen bir araç km yüksek olmasına rağmen hemen satıldı. Şu an yine d-4d başta olmak üzere dizel araç bakıyorum. şehiriçi yakaladığım en iyi değer 100 km ortalama 5.2 lt. ( 3-4 kalkışla vites 2-3 düz yol) Daha sessiz dizel ben görmedim. Anladığım kadarıyla performans konusunda çok beklentiniz yok. 2000 devirden sonra şehiriçinde performans yeterli. sollamalarda, yokuşlarda sorun yaşamadım. 120-130 dan sonra ibre milim milim ilerliyor dikkatli bakınca performanstan beklentiniz fazla değilse tavsiye ederim. gayet konforlu bir araç. dizel masraflı vs. hikaye...

• quote:

Orijinalden alıntı: ByWRX

Bence benzinli üzebilir. 2007 (yeni kasa) d-4d comfort corollamı bugün sattım. kapora aldım yarın ya da öbür gün devir işlemleri falan neyse asıl konu aracım 97.000 km deydi ve periodik bakımları dışında hiçbirşey yapılmadı. otopazarına gittim park ettim. yarım saat bile durmadı. corolla gerçekten çok güvenilen bir araç km yüksek olmasına rağmen hemen satıldı. Şu an yine d-4d başta olmak üzere dizel araç bakıyorum. şehiriçi yakaladığım en iyi değer 100 km ortalama 5.2 lt. ( 3-4 kalkışla vites 2-3 düz yol) Daha sessiz dizel ben görmedim. Anladığım kadarıyla performans konusunda çok beklentiniz yok. 2000 devirden sonra şehiriçinde performans yeterli. sollamalarda, yokuşlarda sorun yaşamadım. 120-130 dan sonra ibre milim milim ilerliyor dikkatli bakınca performanstan beklentiniz fazla değilse tavsiye ederim. gayet konforlu bir araç. dizel masraflı vs. hikaye...

hocam aracınızı kaça sattınız

• Alıcının uzun ısrarları sonunda 31.000 e bıraktım. tamamen orjinaldi değişen boyanan yoktu.
  • hocam araç 90 binde bence iyi fiyata satmışssın
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.