Acil yardım arkadaşlar Sony DZ-260 Uğultu problemim var nasıl çözeceğim bulamadım :( yardımcı olursanız sevinirim.
Ses sistemine optik kablodan PS2 , Scarttan Digiturk bağlı ve bunların bağlı olduğu ses sistemide LCD ye HDMI ile bağlı ama BASS ta aşarı uğultu çıkıyor.
Ama şöylede bir dip nokta var digiturk Lcd den cihaza kadar uzanmadı kablo bende uzatma aldım.
birde ses sistemi orjinal dvd lerde bile 1080p göster dedğimde görüntü bozuluyor ekran gidip gidip geliyor.
Evdeki sistemim şöyle
--- LCD im = SONY KDL-40W3000 40'' FULL HD BRAVIA
--- EV SİNEMA PAKET = SONY DAV DZ260
--- PlaystationII
--- Digiturk DCR
Bu gidişle bu dz260 soru/sorunları sayesinde dz260 uzmanı olacağımda neyse.
Arkadaşım uzattım dediğiniz scart ise şayet kalite çok önemlidir SCART kablolarda. DZ260 audio ayarlarından wofer kanalının Ses ayarlarında Dinamk Range yazanı full den ortalara alın. Db ini düşürün veya bas tonları azaltın. Kablolamadan veya ayarlardan yapabilir. Bunlar normal diyorsanız arıza da olabilir. Diğer husus aşağıdaki yazı var sitesinde. Bu yazıdan anladığım Harici kaynaklardan gelen Görüntüyü 720p/1080i ye kadar yükseltiyor. Kendi oynattığını 1080p yapabiliyor. Video Signal ÇIKIŞI (HDMI™) DVD için Yükseltme 720p / 1080i........................ VAR (1080p)
teşekkür ederim üstad eve gidince denerim Dinamik Range ayarını Db düşürürüm