Şimdi Ara

ACİL YARDIM EKRAN GELMİYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • laptobumun ekran kartı yandı onboarddan başka bir mönitöre bağlanınca acılıyor fakat benim laptobun ekranına görüntü gelmiyor ne yapmalıyım

• Ekran filminden kaynaklı bir problem olablir
  • peki hocam onboard ekran kartı driverinı yüklemeye çalışırken ' bu sistem yazılımı yükleme gereksinimlerini karşılamıyor ' hatası alıyorum nasıl çözebilirim
  • ekran kartı sorunlu ise senin yapabileceğin bir şey yok
    bir tamirciye vermen gerekebilir
  • peki neden monitore goruntu geliyorda laptobun ekrana gelmiyor hocam bu hangi nedenden olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sefacelik54 S kullanıcısına yanıt
    ekran kartı yandığı kanısına nereden vardın
    birde lcd bozuk olabilir
  • lcd bozuk değil ondan eminim , ekran kartının yandığı kanısıda suradan kaynaklanıyor bilgisayarı notmal bir şekilde başlattığımda ekran kartı driveri kurulu iken Windows başlıyor simgeleri çıktıktan sonra hoşgeldiniz yazısına gelmeden mavi ekran verip restart atıyor fakat guvenli modda onboardda çalıştırdığımda bir sıkıntı gozukmuyor butun bu işlemler laptobun ekranında değil harici monitorden gerçekleştirdim laptopun ekranına goruntu hiç gelmiyor anakarta bağlanan kabloda sıkıntı olabilirmi sokup takarken kopmuş olabilirmi inceledim ama kopuk gozukmuyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sefacelik54

lcd bozuk değil ondan eminim , ekran kartının yandığı kanısıda suradan kaynaklanıyor bilgisayarı notmal bir şekilde başlattığımda ekran kartı driveri kurulu iken Windows başlıyor simgeleri çıktıktan sonra hoşgeldiniz yazısına gelmeden mavi ekran verip restart atıyor fakat guvenli modda onboardda çalıştırdığımda bir sıkıntı gozukmuyor butun bu işlemler laptobun ekranında değil harici monitorden gerçekleştirdim laptopun ekranına goruntu hiç gelmiyor anakarta bağlanan kabloda sıkıntı olabilirmi sokup takarken kopmuş olabilirmi inceledim ama kopuk gozukmuyor

hocam aynısı bana olmustu ekran çoğunlukla gelmiyordu, geldiği zaman bilgisayarı açıyordum mavi ekran geliyordu sonra restart atıyordu ve ekranın rengi felan değişiyordu. Format atınca düzeldi
  • hocam format attımda bir duzelme olmadı ya dxdiagda ekran kartını gostermiyor gerçi ekran kartı driverını daha yuklemedim ama laptopun ekranına goruntu gelmemişti formattan sonra

• Laptoplarda genelde bu tür sorunlar kuzey köprüsünden kaynaklana sebeplerdir

ACİL YARDIM EKRAN GELMİYOR

Bu arızalar kuzey köprü değişimiyle ortadan kalkar
    Kuzey köprüsünün aşırı ısınması pc donmalara neden olabilir.

Kuzey köprüsü işlemci,ram ve ekran kartı nın aralarında veri alışverişini yapmasını saglayan bi çeşit trafik polisidir.

iyi bir laptop tamiri yapan firmada değişmeni tavsiye ederim !! Sakın dandik firmalara gitme senin kuzey çipi değişmez değiştim derler onu hitkan dediğimiz aletle ısıtırlar oda size altı ay ile üç ay arası değişir .Aynı arıza ve şikayetten gene gidersin .
    Kuzey köprüsü değiştirmek çocuk oyuncağı değildir özel ekipman gerekir micro bacakları vardır ki onları sökmeyi bırakın yerine takacağınız yeni kuzey köprüsünü nereden bulacaksınız .
    Garantisi varsa garantiye götür derim size

kuzey ve güney chip ne işe yarar ?
    Anakartlar üzerinde genel olarak , Kuzey ve Güney köprüsü olmak üzere iki tür chipset bileşeni yani entegresi mevcuttur . Bileşenlerden Kuzey köprüsü, bilgisayarın ekran kartının takıldığı portları (AGP), mikroişlemciyi (CPU) ve bellek biriminin (RAM) çalışmasını kontrol etmektedir. Güney köprüsü ise bilgisayarın diğer çevre birimlerini (PCI, USB, ISA, IDE, BIOS, vb.) denetler.
    Eski olan sistemlerde PC’ nin farklı bileşen ve işlevlerini, çok sayıda yonga denetlerdi . Yeni sistemlerde ise hem maliyeti düşürmek hem tasarımı basitleştirmek hem de daha iyi uyum sağlamak için bu yongalar, tek bir yonga seti olarak düzenlendi. En yaygın yonga seti Intel ve AMD firmaları tarafından üretilmektedir. Bu firmalar sadece kendi mikroişlemcilerine uygun yonga seti üretmektedirler. Silicon Integrated Systems (SiS), Acer Labs Inc. (ALI), VIA gibi üretici firmaların da geliştirdiği popüler yonga setleri vardır. Chipsetlerdeki gelişmeler işlemcilerdeki gelişmelere paralel olarak ilerlemektedir. Yeni bir RAM ya da veri yolu teknolojisi geliştirildiği zaman bunu işlemciye aktaracak olan Chipsetler de geliştirilir.

kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kmetin -- 20 Şubat 2015; 17:17:56 >

• çok teşekkürler sağolun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.