Şimdi Ara

ACIL YARDIM!!! (KARTUS DOLDURDUM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar acıl olarak yardıma ıhtıyacım var. Benım elımde canon mp170 yazıcı var. Sıyah kartusunu bugun doldurdum. Once nasıl doldurdugumu acıklayayım sonra sorunumu yazayım:

1. kartusun altını temızledıkten sonra ustundekı delınecek yerı kalın bır ıgne vasıtasıyla deldım.
    2. sırıngaya 15 ml murekkep alıp cok yavas bır sekılde kartusa bastım ( sırıngada hava kalmamasına ozen gosterdım)
    3. murekkep hafıs tasında sırıngayı cektım. Arkasında delıgı mum ıle muhurledım.
    4. kartusu elımde duz bır sekılde 7-8 dakıka beklettıkten ve altında bırıken murekkebı sıldıkten
    sonra yazıcıya taktım.
    5. kısa aralıklarla 9 sayfa yazdırdım cıktı kalıtesı cok ıyı idi…

sımdı sorunuma gelırsek: kartus bır anda sayfaları yazmamaya basladı (once sılık sonra hıc yazı yoktu kagıtta) katusu soktum kagıt mendılle altını sıldım neredeyse hıc murekkep gelmedı.

Benım sorum ıcınde havamı kaldı acaba veya bıraz havamı alması lazım kartusun… o kısmı pek beceremedım galıba. onun dısında gerı kalan herseyı ıtına ıla yaptım.
    Soracagınızı bıldıgımden hemen soylıyım. Kartus basalmamıstı yanı kuru degıldı.

Acıl olarak onerılerınızı beklıyorum…

• Arkadaslar herhalde sorunumu anladım. Hava basıncı. Kartusun ustune damlattıgım mumda kucuk bır delık acınca sorunsuzca cıktı almaya basladım. Ancak daha vahım bır sey ıle karsılastım . kartus yazıcının ıcıne murekkep akıtmıs. Temızlemeye calıstım ancak elım pek yetısmıyor. Ne yapıcamı sasırdım. Murekkep ole kalsa yazıcımı bazarmı. Arkadaslar delırıcem bu kartusun havasını nasıl alıcam . kartus parasından kurtulalım derken aletı bozmıyım sonra. Sımdı kartusu makıneye takmayada karkuyorum.

Lutfen cooook acıl yardımlarınızı beklıyorum…..
  • quote:

Orijinalden alıntı: eskote

Arkadaslar herhalde sorunumu anladım. Hava basıncı. Kartusun ustune damlattıgım mumda kucuk bır delık acınca sorunsuzca cıktı almaya basladım. Ancak daha vahım bır sey ıle karsılastım . kartus yazıcının ıcıne murekkep akıtmıs. Temızlemeye calıstım ancak elım pek yetısmıyor. Ne yapıcamı sasırdım. Murekkep ole kalsa yazıcımı bazarmı. Arkadaslar delırıcem bu kartusun havasını nasıl alıcam . kartus parasından kurtulalım derken aletı bozmıyım sonra. Sımdı kartusu makıneye takmayada karkuyorum.

Lutfen cooook acıl yardımlarınızı beklıyorum…..
    öncelikle mum ile mühürlediğin o deliği aç mürekkep haznesi hava almazsa içeride vakum oluşur vr mürekkep gelmez. Kartuşun ağız kısmını peçeteye basmalısın siyah kalın bir çizgi görene kadar bu işleme devam et eğer bir kaç kere de gelmezse mürekkebi bastığın delikten hafif hafir üfürerek hava ver böylece mürekkebi iterek kafaya oturmasını sağlarsın hava kalacak diye düşünme çünkü mürekkep enjekte ettiğin yerde sünger var zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: pcdostu

öncelikle mum ile mühürlediğin o deliği aç mürekkep haznesi hava almazsa içeride vakum oluşur vr mürekkep gelmez. Kartuşun ağız kısmını peçeteye basmalısın siyah kalın bir çizgi görene kadar bu işleme devam et eğer bir kaç kere de gelmezse mürekkebi bastığın delikten hafif hafir üfürerek hava ver böylece mürekkebi iterek kafaya oturmasını sağlarsın hava kalacak diye düşünme çünkü mürekkep enjekte ettiğin yerde sünger var zaten

Alıntıları Göster
    kardeş ben üsteki deliğin sürekli kapalı kalması gerekiyor diye biliyorum.

sen üstekki deliği açmışsın tamam kısa süreli yazar ama sonra
    üstten sürekli hava aldığı için alltan akıtmaya başlar.

bende üsteki delik tamamen kapalı.pg 40 kartuş
    ben de ilk doldurduğumda çok zorlandım.çünkü kartuş tamamen bitmişti.

sana tavsiyem şu anda kartuşu eğer düzelmediyse tabiki yazıcının içinde bekletme.
    iyice bozulmasın makine.

• quote:

Orijinalden alıntı: jaguar19

kardeş ben üsteki deliğin sürekli kapalı kalması gerekiyor diye biliyorum.

sen üstekki deliği açmışsın tamam kısa süreli yazar ama sonra
    üstten sürekli hava aldığı için alltan akıtmaya başlar.

bende üsteki delik tamamen kapalı.pg 40 kartuş
    ben de ilk doldurduğumda çok zorlandım.çünkü kartuş tamamen bitmişti.

sana tavsiyem şu anda kartuşu eğer düzelmediyse tabiki yazıcının içinde bekletme.
    iyice bozulmasın makine.

Alıntıları Göster
    arkadaslar cok tesekkur ederım. sımdı bırınız ac bırınız kapat demıssınız ne yapmalıyım bılemedım. ılk doldurusum. acemılık var tabı.

arkadaslar sızden bı rıcam var kendı makınelerınıze bakarmısınız kartusların sungerlere oturdugu yerde murekkep sıcratmısmı yanlara. neden dıyorum cunku benım renklı kartusta hıc ellememe ramen sıcratmıs bende sımdı farkettım. (sadece makıneyı ılk aldıgımda taktım ondan sonrada dokunmadım) bır kac resım cektım. onları yuklıcem bı bakın makınem bozulurmu. Cunku temızleyemıyorum akan yerlerı. Bıde hıc dokunmadıgım renklı kartusun boyle akıtması boyle etrafa akıtması bır bozukluk degılmı (renklı kartus orjınal)
    lutfen yardımcı olursanız sevınırım...

• quote:

arkadaslar cok tesekkur ederım. sımdı bırınız ac bırınız kapat demıssınız ne yapmalıyım bılemedım. ılk doldurusum. acemılık var tabı.

arkadaslar sızden bı rıcam var kendı makınelerınıze bakarmısınız kartusların sungerlere oturdugu yerde murekkep sıcratmısmı yanlara. neden dıyorum cunku benım renklı kartusta hıc ellememe ramen sıcratmıs bende sımdı farkettım. (sadece makıneyı ılk aldıgımda taktım ondan sonrada dokunmadım) bır kac resım cektım. onları yuklıcem bı bakın makınem bozulurmu. Cunku temızleyemıyorum akan yerlerı. Bıde hıc dokunmadıgım renklı kartusun boyle akıtması boyle etrafa akıtması bır bozukluk degılmı (renklı kartus orjınal)
    lutfen yardımcı olursanız sevınırım...

Alıntıları Göster
    img43.imagevenue.com
    ImageVenue.com - 91777_000_8200_122_683lo.jpg
    http://img43.imagevenue.com/img.php?image=91777_000_8200_122_683lo.jpg

http://img43.imagevenue.com/loc683/th_91777_000_8200_122_683lo.jpg
    img9.imagevenue.com
    ImageVenue.com - 91781_000_8201_122_1020lo.jpg
    http://img9.imagevenue.com/img.php?image=91781_000_8201_122_1020lo.jpg

• quote:

img43.imagevenue.com
    ImageVenue.com - 91777_000_8200_122_683lo.jpg
    http://img43.imagevenue.com/img.php?image=91777_000_8200_122_683lo.jpg

http://img43.imagevenue.com/loc683/th_91777_000_8200_122_683lo.jpg
    img9.imagevenue.com
    ImageVenue.com - 91781_000_8201_122_1020lo.jpg
    http://img9.imagevenue.com/img.php?image=91781_000_8201_122_1020lo.jpg

Alıntıları Göster
    arkadaslar resımlere bakabılırmısınız... gercekten cok tırstım acıkcası yazıcıyı bozmak ıstemıyorum.. boyle bır sey normal olamaz dı mı??? Isın kotu yanı kartusu doldurmaya baslamadan once hıc kafamı cevırıp yan tarafa bakmamıstım yanı akma varmı falan dıye o yuzden renklı kartusun ben sıyah kartusu doldurduktan sonra mı yoksa daha onceden mı akıttıgını anlayamıyorum…

bırde sıyah kartusu tekrar cıkartıp asagısından murekkep damayana kadar yanı ful bır sekılde doldurdum. Mumu sokup yerıne saglam bır sekılde bant yapıstırdım. Arkasından ıkı cıktı aldım normal. Yan tarafı kontrol ettım yanılmıyorsam yenı bır akıtma yok. Ancak renklı kartusu cıkarıp baktım (daha bıraz once sılmeme ramen) yanlarında kırmızı murekkep bırıkmıstı… ne dersınız…

• quote:

arkadaslar resımlere bakabılırmısınız... gercekten cok tırstım acıkcası yazıcıyı bozmak ıstemıyorum.. boyle bır sey normal olamaz dı mı??? Isın kotu yanı kartusu doldurmaya baslamadan once hıc kafamı cevırıp yan tarafa bakmamıstım yanı akma varmı falan dıye o yuzden renklı kartusun ben sıyah kartusu doldurduktan sonra mı yoksa daha onceden mı akıttıgını anlayamıyorum…

bırde sıyah kartusu tekrar cıkartıp asagısından murekkep damayana kadar yanı ful bır sekılde doldurdum. Mumu sokup yerıne saglam bır sekılde bant yapıstırdım. Arkasından ıkı cıktı aldım normal. Yan tarafı kontrol ettım yanılmıyorsam yenı bır akıtma yok. Ancak renklı kartusu cıkarıp baktım (daha bıraz once sılmeme ramen) yanlarında kırmızı murekkep bırıkmıstı… ne dersınız…

Alıntıları Göster
    kardeş kusura bakma ben mp170 le mp150 nin kartuşlarını aynı biliyordum.
    bende mp150 vardı onun için yukardaki deliği kapat demiştim ama bu başka bir kartuş.
    yani sen benim dediğime bakma yanlış bilgilendire olmasın.

• quote:

kardeş kusura bakma ben mp170 le mp150 nin kartuşlarını aynı biliyordum.
    bende mp150 vardı onun için yukardaki deliği kapat demiştim ama bu başka bir kartuş.
    yani sen benim dediğime bakma yanlış bilgilendire olmasın.

Alıntıları Göster
    Kardes kartuslar aynı herhalde benım kartusta pg 40. sımdı sen daha once dolum yapmıs bırısı olarak kartusun ıcıne tamamen murekkep basıyormuyuz ne dersın. Cunku benım kartusu dun ful doldurduktan bı sure sonra yazmamaya basladı bende kartustan 5ml murekkep cektım ve delıgı kapattım, arkasından yaklasık 7 sayfa cıkardım yazıyor sonra yazmamaya baslıyor. Gene yaklasık 5 ml cektım sımdı yazıyo… cıkamadım bu ısın ıcınden…

• quote:

Kardes kartuslar aynı herhalde benım kartusta pg 40. sımdı sen daha once dolum yapmıs bırısı olarak kartusun ıcıne tamamen murekkep basıyormuyuz ne dersın. Cunku benım kartusu dun ful doldurduktan bı sure sonra yazmamaya basladı bende kartustan 5ml murekkep cektım ve delıgı kapattım, arkasından yaklasık 7 sayfa cıkardım yazıyor sonra yazmamaya baslıyor. Gene yaklasık 5 ml cektım sımdı yazıyo… cıkamadım bu ısın ıcınden…

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: eskote

allah allah resimde değişik duruyordu sanki neyse pg40 ların değişik modelleri yoktur heralde aynıdır hepsi galiba.

bak sana kısaca anlatiyim.
    benim kartuş tamamen bitmişti.(tamamen bitirmemek gerekiyormuş)tabi bunu bilmiyordum
    sonra iğnenin ucudan iki kat kalın bi delik deldim.iğneyi sokup mürekkepi bastığım zaman içerdeki hava iğnenin yarnından dışarı çıksın diye.
    sonra senin yaptığın gibi tamamen doldurdum.sıcak silikonla kapattım.
    dışarıda biraz beklettim.10 15 dakka kadar.
    sonra taktım kartuşun fırlatma deliği uzun zamandır doldurmadığımdan dolayı tıkanmış çıktı aldığımda kelimeler yarım yarım çıkıyodu.
    sonra sıcak buhara felan tuttum.
    olmuştu ama ucudan sürekli mürekkep sızıyordu.galiba içindeki süngerde kurumuştu.
    bi gece dışarda beklettim makinenin içne akmasın diye sabah geldiğimde koyduğum yer mürekkepti.
    sonra ucunu temizledim.bi gece daha beklettim sabah geldiğimde bu sefer akmamıştı.
    kartuş kendine gelmişti galiba

şimdi bi sorun yok.o zamandan bu zamana bayağı bi çıktı aldım.bitmek üzeredir heralde.
    yine doldurucam 1....2 güne kadar.
    kartuş tamamen bitirmemeye dikkat edicem.sende dikkat et.boşu boşuna uğraştırıyo meret.

• quote:

quote:

allah allah resimde değişik duruyordu sanki neyse pg40 ların değişik modelleri yoktur heralde aynıdır hepsi galiba.

bak sana kısaca anlatiyim.
    benim kartuş tamamen bitmişti.(tamamen bitirmemek gerekiyormuş)tabi bunu bilmiyordum
    sonra iğnenin ucudan iki kat kalın bi delik deldim.iğneyi sokup mürekkepi bastığım zaman içerdeki hava iğnenin yarnından dışarı çıksın diye.
    sonra senin yaptığın gibi tamamen doldurdum.sıcak silikonla kapattım.
    dışarıda biraz beklettim.10 15 dakka kadar.
    sonra taktım kartuşun fırlatma deliği uzun zamandır doldurmadığımdan dolayı tıkanmış çıktı aldığımda kelimeler yarım yarım çıkıyodu.
    sonra sıcak buhara felan tuttum.
    olmuştu ama ucudan sürekli mürekkep sızıyordu.galiba içindeki süngerde kurumuştu.
    bi gece dışarda beklettim makinenin içne akmasın diye sabah geldiğimde koyduğum yer mürekkepti.
    sonra ucunu temizledim.bi gece daha beklettim sabah geldiğimde bu sefer akmamıştı.
    kartuş kendine gelmişti galiba

şimdi bi sorun yok.o zamandan bu zamana bayağı bi çıktı aldım.bitmek üzeredir heralde.
    yine doldurucam 1....2 güne kadar.
    kartuş tamamen bitirmemeye dikkat edicem.sende dikkat et.boşu boşuna uğraştırıyo meret.

Alıntıları Göster
    ya seninkinde hava problemi var gibi geliyor bana
    ama aslında bende anlamadım bu kartuş kapatma olayını.
    şimdi kartuşu tamamen kapatırsan içerde vakum oluşması lazım.çünkü içindeki mürekkep çıkıyor yerinin dolması lazım.
    kapatmassan o zamanda üst taraftan sürekli hava alıcak ve alltada delikten durmadan sızacak.

ama kartuş geldiğinde zaten kapalı geliyor.birde her yerde tamamen kapatın diyolar.
    benimkide hava almayacak şekilde kapalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jaguar19 -- 16 Nisan 2007; 1:16:23 >

• quote:

ya seninkinde hava problemi var gibi geliyor bana
    ama aslında bende anlamadım bu kartuş kapatma olayını.
    şimdi kartuşu tamamen kapatırsan içerde vakum oluşması lazım.çünkü içindeki mürekkep çıkıyor yerinin dolması lazım.
    kapatmassan o zamanda üst taraftan sürekli hava alıcak ve alltada delikten durmadan sızacak.

ama kartuş geldiğinde zaten kapalı geliyor.birde her yerde tamamen kapatın diyolar.
    benimkide hava almayacak şekilde kapalı

Alıntıları Göster
    bugün kartuşu doldurdum.
    bitmeye yakın sanmıştım ama daha yarısı bile bitmemiş
    demekki çabuk bitmiyomuş mürekkep.
    sorunsuzca doldurdum. bu 2. oluyor.inşallah 8...9 a kadar böyle gider

• quote:

bugün kartuşu doldurdum.
    bitmeye yakın sanmıştım ama daha yarısı bile bitmemiş
    demekki çabuk bitmiyomuş mürekkep.
    sorunsuzca doldurdum. bu 2. oluyor.inşallah 8...9 a kadar böyle gider

Alıntıları Göster
    jaguar kardes ılgıne cok tesekkur ederım...
    hava problemını hala yasamaktayım. dun kartusun ıcını tamamen bosaltıp sadece 10 ml murekkep bastım. tepesını kapattım. sonra takrıben 20 cıktı aldım ve kartus bır tam gun bekledı makınenın ıcınde. bıraz once eve geldıgımde gene ıkı sayfa cıktı alayım dedım bu seferde silık cıkmaya basladı. artık meselayı anladıgım icın, kartusu cıkarıp ustundekı bantı cıkardım ustune bıraz ufledım ve tekrar taktım, gene canavar gıbı cıkartıyo. ama bılıyorum kı bı sure sonra gene basınc problemını yasayacagım. Yanı sonuc olarak verım almıyorum kartustan. Ancak kartusu sureklı cıkarıp takmaktan kartus kafasınıda bozmaktan korkuyorum oyle bısey olursa sanırım makıneyı kaldır at olucak… ne dersın yapabılecegım bır sey var mı???? Tesekkurler…

• quote:

hava problemını hala yasamaktayım. dun kartusun ıcını tamamen bosaltıp sadece 10 ml murekkep bastım. tepesını kapattım. sonra takrıben 20 cıktı aldım ve kartus bır tam gun bekledı makınenın ıcınde. bıraz once eve geldıgımde gene ıkı sayfa cıktı alayım dedım bu seferde silık cıkmaya basladı. artık meselayı anladıgım icın, kartusu cıkarıp ustundekı bantı cıkardım ustune bıraz ufledım ve tekrar taktım, gene canavar gıbı cıkartıyo. ama bılıyorum kı bı sure sonra gene basınc problemını yasayacagım. Yanı sonuc olarak verım almıyorum kartustan. Ancak kartusu sureklı cıkarıp takmaktan kartus kafasınıda bozmaktan korkuyorum oyle bısey olursa sanırım makıneyı kaldır at olucak… ne dersın yapabılecegım bır sey var mı???? Tesekkurler…

Alıntıları Göster
    quote:

hava problemını hala yasamaktayım. dun kartusun ıcını tamamen bosaltıp sadece 10 ml murekkep bastım. tepesını kapattım. sonra takrıben 20 cıktı aldım ve kartus bır tam gun bekledı makınenın ıcınde. bıraz once eve geldıgımde gene ıkı sayfa cıktı alayım dedım bu seferde silık cıkmaya basladı. artık meselayı anladıgım icın, kartusu cıkarıp ustundekı bantı cıkardım ustune bıraz ufledım ve tekrar taktım, gene canavar gıbı cıkartıyo. ama bılıyorum kı bı sure sonra gene basınc problemını yasayacagım. Yanı sonuc olarak verım almıyorum kartustan. Ancak kartusu sureklı cıkarıp takmaktan kartus kafasınıda bozmaktan korkuyorum oyle bısey olursa sanırım makıneyı kaldır at olucak� ne dersın yapabılecegım bır sey var mı???? Tesekkurler�

eskote kusura bakma benden bu kadar çünkü böyle bir sorunla hiç karşılaşmadım.
    sorunun çok acayip.
    dediğin gibi kartuşu sürekli takıp çıkartmak kafayı bozabilir.

birde şunu dene bakalım kartuşu tamamen doldur.doldurduğun yeri tamamen kapat.
    makinenin içine takmadan dışarda bir gün beklet.
    ama öyle bi yere koyki fırlatma deliği hiç bir yere deymesin.bırak aksın.bu arada bir kaç kere fırlatma deliğini silersin bastırmadan
    sonra makineye takıp 1..2 sayfa çıktı al.sonra kartuşu tekrar çıkar ve dışarda 1...2.. saat beklet.
    (akarsa dışarı aksın bari)
    bunu dene bakalım.çünkü çoğu kişi bu işi böyle yapıyor yani kartuşu tamamen doldurup üstünüde hava almayacak şekilde kapatıyor.

birde şunu sorucam kartuş bittikten sonra çıktı almaya çalıtınmı?.
    şunun için soruyorum.kartuşun içinde mürekkep olmadığı zaman çıktı almak istendiğinde kartuşun içindeki
    metal borucuklar yanarmış.yani bozulurmuş.ben böyle duydum bi yerden.
    bi düşün bakalım.
    yukarda yazdıklarımıda yap bakalım ne olacak

edit:yazı jaguar19 tarafından yazıldı.yanlış nicle girmişim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksoy90 -- 17 Nisan 2007; 0:02:09 >

• quote:

Alıntıları Göster
    Arkadaşım bende canon s200 yazıcı kullanıyorum belki 20-30 kez dolum yaptım. Sizin yazıcıları bilmediğimden genel yorum yapacağım. Bir kere sorunun hava almaması veya tam tersini anlamak için kartuşun orjinal halini iyice incelemelisiniz. Benim akartuşlarda ve daha önce kullandığım epson'un üst tarafında hava deliği vardı. Başka markalarda durum nedir bilmiyorum ama orjinalinde4 delik yoksa kapat hava almasın. Ayrıca silik yazdığı zaman yazıcı yazılımdan kafa temizleme işlemini bir kaç kez yaptırarak düzelme olup olmadığına bakın eğer düzeliyorsa sorun hava alıp almamadan değil kafanın kuruması gibi bir nedendendir.

• quote:

Orijinalden alıntı: serrikoc

Arkadaşım bende canon s200 yazıcı kullanıyorum belki 20-30 kez dolum yaptım. Sizin yazıcıları bilmediğimden genel yorum yapacağım. Bir kere sorunun hava almaması veya tam tersini anlamak için kartuşun orjinal halini iyice incelemelisiniz. Benim akartuşlarda ve daha önce kullandığım epson'un üst tarafında hava deliği vardı. Başka markalarda durum nedir bilmiyorum ama orjinalinde4 delik yoksa kapat hava almasın. Ayrıca silik yazdığı zaman yazıcı yazılımdan kafa temizleme işlemini bir kaç kez yaptırarak düzelme olup olmadığına bakın eğer düzeliyorsa sorun hava alıp almamadan değil kafanın kuruması gibi bir nedendendir.

Alıntıları Göster
    ucunu 5-10 dakka sıcak suda beklet sonra ucunu pecete ile sil...dikdortgen cizgi seklinden murekkebin gelmesi lazim eger geliyosa tak dewam sorun olmas...bide o yazıcının iicndeki murekkepler sorun yapmaz merak etme normal..

• quote:

Orijinalden alıntı: ENIGMA

ucunu 5-10 dakka sıcak suda beklet sonra ucunu pecete ile sil...dikdortgen cizgi seklinden murekkebin gelmesi lazim eger geliyosa tak dewam sorun olmas...bide o yazıcının iicndeki murekkepler sorun yapmaz merak etme normal..

Alıntıları Göster
    sorularıma zaman ayırdıgınız ıcın hepınıze tesekkur ederım arkadaslar.

Oncelıkle jaguar kardes dedıklerını en kısa surede uygulamaya calısacagım. Ama cogu yerde kartusu tam doldurmayın dıyorlar. Kesın emın olan bırısı yardımcı olursa sevınırım. Ayrıca kartusum tamamen bıtmemıstı ben doldurma ısıne gırıstıgım zaman. Yanı metal borucukların yanması gıbı bır durum olmamıstır herhalde…

serrıkoc bey, sımdı soyle bı durum var, silik yazmaya basladıgı zaman kartusu cıkardım ve hıc bır sey yapmadan fırlatma delıklerını bır peceteye surttum hıc murekkep gelmedı. Sonra actıgım delıgın ustundekı bantı kaldırdım baksa hıcbır sey yapmadım, peceteye tekrar surunce murekkep geldı. Doldurma ısını ılk defa yapmamdan dolayı kartusu bıraz yıprattım, bunun farkındayım ama fırlatma delıklerının kurudugunu sanmıyorum. Yınede sızın ve Enigma beyın onerılerınızı dikkate alacagım...

Hepınıze tekrardan tesekkurler. Baska onerılerinız olursa konumu sureklı kontrol edıyor olacagım…

• quote:

sorularıma zaman ayırdıgınız ıcın hepınıze tesekkur ederım arkadaslar.

Oncelıkle jaguar kardes dedıklerını en kısa surede uygulamaya calısacagım. Ama cogu yerde kartusu tam doldurmayın dıyorlar. Kesın emın olan bırısı yardımcı olursa sevınırım. Ayrıca kartusum tamamen bıtmemıstı ben doldurma ısıne gırıstıgım zaman. Yanı metal borucukların yanması gıbı bır durum olmamıstır herhalde…

serrıkoc bey, sımdı soyle bı durum var, silik yazmaya basladıgı zaman kartusu cıkardım ve hıc bır sey yapmadan fırlatma delıklerını bır peceteye surttum hıc murekkep gelmedı. Sonra actıgım delıgın ustundekı bantı kaldırdım baksa hıcbır sey yapmadım, peceteye tekrar surunce murekkep geldı. Doldurma ısını ılk defa yapmamdan dolayı kartusu bıraz yıprattım, bunun farkındayım ama fırlatma delıklerının kurudugunu sanmıyorum. Yınede sızın ve Enigma beyın onerılerınızı dikkate alacagım...

Hepınıze tekrardan tesekkurler. Baska onerılerinız olursa konumu sureklı kontrol edıyor olacagım…

Alıntıları Göster
    doldurduğun kartuşun kapağını açabilirsen orda sünger olduğunu göreceksin yani hava alıp almaması hiç bir şey ifade etmez hava almaması daha kötü içeride vakum oluşursa hiç mürekkep püskürtmez sen bana güven ve sakın delikleri kapatma

• quote:

Orijinalden alıntı: pcdostu

doldurduğun kartuşun kapağını açabilirsen orda sünger olduğunu göreceksin yani hava alıp almaması hiç bir şey ifade etmez hava almaması daha kötü içeride vakum oluşursa hiç mürekkep püskürtmez sen bana güven ve sakın delikleri kapatma

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: pcdostu

arkadaşım bak yanlış bilgi veriyosun. ''sakın delikleri kapatma'' diyosun bu yanlış bişey.
    gir şuraya bak.
    http://www.sevenhill.com/
    bak orda yazıyor hatta burayada koyiyim bari.

5– Enjektörü çıkarın açtığınız deliği kağıt mendille silin deliği sağlam bir parça bant & erimiş mum damlası & sıcak silikon ile mühürleyin.

8– Yazıcıyı takmadan önce bu fırlatma deliklerinde sürekli mürekkep birikmemeli yani “siz sileceksiniz o mürekkep toplayacak” gibi bir durum olmamalı eğer olursa nedeni açtığınız deliğin iyi kapatılmamasıdır.

----Kartuşa açtığınız deliğin çevresini iyice temizlemeden mühürlemeye çalışırsanız hava geçirir başarısız olursunuz

yani kısacası üstteki delik tamamen kapatılmalı yoksa kartuş yukardan hava alıp alttan sürekli damla damla boşaltır.
    arkadaşında makinesi mantara bağlar.

ben şimdiye kadar 2 kere doldurdum ikisinde de tamamen kapattım.hiç bir sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jaguar19 -- 18 Nisan 2007; 14:52:39 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: pcdostu

arkadaşım bak yanlış bilgi veriyosun. ''sakın delikleri kapatma'' diyosun bu yanlış bişey.
    gir şuraya bak.
    http://www.sevenhill.com/
    bak orda yazıyor hatta burayada koyiyim bari.

5– Enjektörü çıkarın açtığınız deliği kağıt mendille silin deliği sağlam bir parça bant & erimiş mum damlası & sıcak silikon ile mühürleyin.

8– Yazıcıyı takmadan önce bu fırlatma deliklerinde sürekli mürekkep birikmemeli yani “siz sileceksiniz o mürekkep toplayacak” gibi bir durum olmamalı eğer olursa nedeni açtığınız deliğin iyi kapatılmamasıdır.

----Kartuşa açtığınız deliğin çevresini iyice temizlemeden mühürlemeye çalışırsanız hava geçirir başarısız olursunuz

yani kısacası üstteki delik tamamen kapatılmalı yoksa kartuş yukardan hava alıp alttan sürekli damla damla boşaltır.
    arkadaşında makinesi mantara bağlar.

ben şimdiye kadar 2 kere doldurdum ikisinde de tamamen kapattım.hiç bir sorun yok.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bende uzun zamandır kartuş doldurmayı hayal ettim hep, benim yazıcı epson dx3850
    kartuşlar 2ml çok küçük ve çabuk bitiyordu, 2 gün önce çalıştığım yere kartuş mürekkebi ve toner
    tozu satanlar geldi... benim çöpe atmayı düşündüğüm yazıcıyı 2 dk da ayağa kaldırdılar. chipini resetlediler
    yan vaziyetteyken 2ml mürekkebi verdi sonuç mükemmel hemen çıktı almaya başladım. nerden nereye
    şimdi epson için lazım olan chip resetter ve iyi bir mürekkep, kartuşu yan doldurup havasını çıkararak dolduruyorlar. ben daha deneyemedim yeni doldurdukları için deneyince tekrar yazarım. gerçekten çok kolaymış sihirbazlık yapıp beni kandırmadılarsa eğer görüşmek üzere...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.