Merhabalar... 72 Ekran TV alacağım. Düşündüğüm modeller Sony KV-29LS60 veya Samsung CW 29M66VS. Her ikisi de 100 Hz. Sony'nin fiyatı 1.299.000.000 TL Samsung'un fiyatı 1.149.000.000 TL
Bu modellerden hangisini tavsiye edersiniz? Bu fiyat aralığında tavsiye edebileceğiniz başka 72 ekran televizyon hangileridir?
Teşekkürler...
televizyonda sony'yi tek geçerim.
Mad ben de aynen senin gibi televizyonda sony markasını tek geçerim.
Yalnız dün Samsung ve Sony 100 hz TV'leri yan yana izleme ve inceleme fırsatını buldum. Görüntü kalitesi açısından Samsung daha iyi gibi geldi bana. Tabi TV ayarları iyi yapılmamış da olabilir.
Sony tv.nin 50 Hz olanı 999 milyon TL. 100 Hz olanı ise 1.299 milyon TL. Bu fiyat farkına değer mi sizce 100 Hz. almak?
Kesin Sony al kardeş.
ben 50 hz siemens kullanıyorum inan bana 100 hz 'e değer belki ilk bakışta tam anlaşılmıyor ama 3 saat dvd de fil seyredince insanın gözü 6-7 saat monitöre bakmış gibi kızarıyor,100 hz den şaşma ancak bu yazdıklarına ek olarak Vestel'in 100 hz lik modelini ve aynı gruba ait JVC'nin 100 hz'lik modellerine de bakmanı tavsiye ederim eğer acelen yoksa haziran ayını bekle futbol şampiyonası nedeniyle bu kampanyaların hemen teslimlerde de devam etmesi bekleniyor.Seçimlerine gelince ikiside çok iyi ama servis ağı ve ilgi bekliyorsan Samsung tercih etmelisin monitörlere verdiği desteği televisyonlarada veriyor ve mutlaka Teknosa gibi mağazalar yerine mümkünse distribütör'ün kendi mağzalarında al ki problem çıkarsa bilgili ve ilgili kimseler ile muhattap olabilesin:ayrıca alırsan ilk açılışta ekrandan gelen tuhaf bir ses ve tıslama duyarsın sakın tırsam bu aletlerin ekran özellikleri nedeniyle güç regülatörleri ilk açılmada ve uzun süre kullanılmama sonucu tekrar açılmasında voltaj ayarlaması yapıyor bu yğzden mümkünse televizyonu-eğer 100 hz alacaksan- toprak fişe tek başına en fazla dvd player ile bağia sakın ses sisteminide onlara eklemeayrıca uygun fiyatlı bir regülatör bulursan televizyonunu daha uzun süre sağlıklı kullanabilirsin,şimdidedn hayırlı olsun
Tavsiyede bulunan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim.
Evimdeki diğer tüm elektronik aletlerin sony olması nedeniyle büyük ihtimalle TV.yi de Sony alacağım. Umarım pişman olmam.
Sony alacaksan orjinal Japon sony al. bulgar ve ispanyol malından uzak dur. alternatif olarak Panasonic 100Hz bi incele derim..
Ben evde 86 ekran 4:3 samsung kullanıyorum ve çoook memnunum. Sony bu konuda bir referans markası olmasına ragmen, son yıllarda ispanyol ve bulgar üretimleri piyasada çoğaldı ve bence bunlar japonya, amerika üretimleri kadar kaliteli değiller. Bir samsung kullanıcısı olarak samsung'tan çok memnunum.
Ben bu aralar televizyon almayı dusunuyorum ve aynı senin gibi kararsız kaldım. Bahsetttigin Sonyler ispanyol yapımı, o yuzden bi kalite farkı olacaktır. Ama Japon Sonylerin fiyatlarına da yaklasılmıyor.
<b> Avrupa'nin en buyuk TV ureticisi </b> Vestel'i , Grundig gibi Avrupa'da %7.5 pazar payina sahip bir Alman devini satin alacak kadar buyuyen gelisen Beko'yu unutmayin derim... [dry]
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by melon</i> <br />Mad ben de aynen senin gibi televizyonda sony markasını tek geçerim.
Yalnız dün Samsung ve Sony 100 hz TV'leri yan yana izleme ve inceleme fırsatını buldum. Görüntü kalitesi açısından Samsung daha iyi gibi geldi bana. Tabi TV ayarları iyi yapılmamış da olabilir.
Sony tv.nin 50 Hz olanı 999 milyon TL. 100 Hz olanı ise 1.299 milyon TL. Bu fiyat farkına değer mi sizce 100 Hz. almak? <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> degil 300 500 milyon fark olsada ben 100hz den sasma derim
Geçenlerde adana metro gross markette 100hz 72 ekran samsumg gördüm gayet iyiydi görüntü kalitesi ,sony ile bi fark edilecek tek bir özelliği vardı oda fiyatı: samsung=1 milyar 99 milyon Sony=1milyar 299 milyon
bence samsung al aradaki fiyata bi tanede divx player alırsın
Ben geçen hafta aldım Sony LS60 70 ekran 100 hz= 1.240 milyona. Şu orjinal japon,ispanya kıyaslamasını bırakın artık!.. Ya da birisi çıksın aradaki farkı açıklasın!.Avrupa (CE)standartlarına göre üretilen bir cihaz nasıl oluyorda muadili olan aynı marka cihazdan kötü oluyor. Kötü görmek isteyen açsın cdrom,dvdrom/rw cihazlarını!çevirsin! arkasındaki yazıyı okusun bakalım ne yazıyor. MADE İN CHİNA MEYD İN ÇEKİKGÖZ MEYD İN EN ADİ EN AŞAĞILIK ÜRETİM.
görüntü olayında sony derim bide ispanya japon fark olacağını sanmıyom aynı parçalar fabrikada birleştiriliyor
Peki arkadaslar televizyonu TV-OUT icin kullanırken 100hz çıkış saglanabiliyor mu ekran kartından ? Yoksa 50hz 800*600 cozonurluge mahkummuyuz yine ?
Arkadaşlar Samsungun 72 Ekran 100 Hz. M66 modelini aldım Teknosa'dan. Real mağazasına Sony alma niyetiyle gittim. Lakin ellerinde Sony'nin 50 Hz. ve 100 Hz.lik 72 ekranlarından stokta mal kalmamış. Dolaştığım diğer mağazalarda da uygun fiyatlı Sony bulamadım. 6 taksitli fiyatları 1,5 milyara ulaşıyordu. Bu nedenle Samsung'a yöneldim. Peşin fiyatına 9 taksitle 1 milyar 150 milyon TL'ye Teknosa'dan Samsung aldım. Fiyatı oldukça uygun geldi bana. Bugün gelecek inşallah televizyon.
Umarım Sony almadığıma pişman olmam.
Yorum yazan herkese teşekkür ederim.
"Japon Sony daha iyi" de bir şehir efsanesi gibi geliyor bana
Ben Japon malı KV-AR292M61 modelini aldım. Sehpasıyla birlikte 1.450 Milyon. Çok araştırdım. Bundaki görüntü kalitesini ve renklerin canlılığını diğer hiçbir televizyonda göremedim. LS-60 ve Fx-66 dahil. Ama kaç Hz olduğu hakkında ne internette nede başka biryerde bir bilgi bulamadım.
melon hayırlı olsun da --Allah aşkına evin sony'le dolup taşıyorken gittin marka tercihini degiştirdin[nerd]? --BEnim marka uyumu konusunda takıntım oldugu için üzüldüm [bwlng] --BAri (almayı düşünüyorsan tabi)DVD'yi UYDU'yu da SAMSUNG al uyumlu olsun[frndsp] -- --AMMA ve LAKİİN sony'den sonra kişisel tercihim samsung ve panasonic olurdu[frndsp] --100hz konusunda tebrikler cimrilik yapip 50hz(55hz)alsaydin yazik olurdu İŞte o zaman Çoooook pişman olurdun --------Güle güle kullan[gitar]
Blackman teşekkürler.
Marka uyumu konusunda benim de biraz takıntım vardı. Fakat almayı düşündüğüm Sony'nin taksitli fiyatı 1,5 milyara ulaşıyordu. Fiyatı biraz fazla geldi. O yüzden Samsung tercih ettim.
Samsung ile Sony'nin arasında yaklaşık 400 milyon fiyat farkı vardı. 400 milyona Nikon Coolpix 2100 dij. fotoğraf makinesi aldım ve Sony alamamanın verdiği üzüntüyü biraz telafi ettim.