şöyle bir sorunum var. msn , emule, internet explorer açık. emule çok güzel download yapıyor. msn de konuşuorm. bir yandanda geziniorm. derken pat düşüor net. modemde düşmüoyor. link ışığı yanıp yanıp sönmüyor. yada modemin ip si değişmior. ağ bağlantısındada kopma yok. ama msn kapanıor emule herşeyi kesiyor. explorerda sayfalar açılmıyor. bu 10-15 dk da bir tekrar ediyor. modem zoom x4 . USB den de denedim aynı sorun war. 6 gündür bu böyle devam ediyor çıldırma safhasındayım artık. lütfen yardımcı olun...
quote:
Orjinalden alıntı: BirDerdimVar
merhaba arkadaşlar.
şöyle bir sorunum var. msn , emule, internet explorer açık. emule çok güzel download yapıyor. msn de konuşuorm. bir yandanda geziniorm. derken pat düşüor net. modemde düşmüoyor. link ışığı yanıp yanıp sönmüyor. yada modemin ip si değişmior. ağ bağlantısındada kopma yok. ama msn kapanıor emule herşeyi kesiyor. explorerda sayfalar açılmıyor. bu 10-15 dk da bir tekrar ediyor. modem zoom x4 . USB den de denedim aynı sorun war. 6 gündür bu böyle devam ediyor çıldırma safhasındayım artık. lütfen yardımcı olun...
emule deki hardlimitiniz yüksek olabilir bu kesilmeye neden olabilir,ayrıca modemin dsl ışığı yanıp sönüyorsa sinyal alamıyor demektir 1024 lerdeki parazit bir hayli yüksek splitterınızda sorun olabilir ya da kablolarda bunu da kontrol etmeniz iyi olacaktır
dedim ya dsl ışığı yanıp yanıp sönmüyor. yada ip değişmior. modemden kesilen bişey yok. emuledeki hard limit olayını anlamadım üstad ?
quote:
dedim ya dsl ışığı yanıp yanıp sönmüyor. yada ip değişmior. modemden kesilen bişey yok. emuledeki hard limit olayını anlamadım üstad ?
connections(bağlantılar)/hardlimit(kesin sınır) değeriniz 1024 bağlantı için 400 ü geçmesin 256 içinde 300 ü geçmesin bu değerlerden fazlaysa,dediğim değerlerde ve altındaki değerlerde dener misiniz
şimdi öyle yaptım bakalım kesilme olacakmı üstat bekleyeyim biras =)
quote:
şimdi öyle yaptım bakalım kesilme olacakmı üstat bekleyeyim biras =)
bu sebepten sorun yaşayan arkadaşlar olmuştu,umarım sizinki de öyledir ve sorununuz kalmaz
yok üstat süre uzadı ama kopma olayı devam ediyor. 10-15 dk da bir kopan şey 2 saate yakın koptu bu defa. başka neyden kaynaklanıyor olabilir :S
ADSL servisinde çalışan bir arkadaşım bina içi tesisatta çatallanma olmaması lazım demişti. eğer paralel telefon yapacaksan splitter den sonra yap. umarım işine yarar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme