Arkadaşlar dün pcme yeni ekran kartı aldım. Eski ekran kartım 9500 GT'di ve 200'lük PSU ile rahat çalışıyordu. Radeon HD 4850 aldım ve haliyle PSU'yuda değiştirmek gerekiyordu, onun yerinede 500W'lik bir PSU aldım. (90 TL'ye) Eve geldim, bilgisayar 1-2 saat çalıştıktan sonra odada değişik bir koku oluşuyor. (Sanki hafiften yanıyormuş gibi.) Dün 5-6 saat açık kalmıştı bilgisayarım ve neredeyse kokudan odaya girilmiyordu. Kasayı bilgisayarcıya götürdüm (PSU'dan ses geliyordu kablo fana temas ediyormuş) aynı modelden yeni PSU taktılar (yada beni kandırdılar, düzeltip aynısını taktılar) ancak aynı koku yine gelmeye başladı.
İnternette biraz araştırma yaptım, PSU'nun arka fanına elini koy, sıcakmı bak vb. demişler. PSU'nun arka fanı soğuk üflüyor.
Bu koku nereden geliyor olabilir? Eski PSU ve GPU ile hiçbir koku vb. olmuyordu. PSU değişti ancak anakart değişmedi. Anakartta sorun olabilirmi? Yoksa sorun PSU'damıdır? Yoksa evin tesisatı PSU'yumu kaldırmıyor?
Çok acele yardım ederseniz sevinirim. Yapabileceğim birşey olursa deneyim sonuçlarını söyleyebilirim. Bu koku pek hayra alamet değil...
Teşekkürler.
Önce kokunun bilgisayardan geldiğini düşünürsek PC yi kapatınız, odayı havalandırınız , bilgisayarınızı tekrar çalıştırınız aynı koku tekrar gelirse servise kasa ile tekrar başvurunuz.
Dün bilgisayarı kapattıktan sonra koku gitti. Bugün PSU değişimi için tüm gün kasa bilgisayarcıdaydı. Odada koku vb. yoktu ve bundan başka bir bilgisayar daha var (200W PSU), ancak koku sorunu sadece bu bilgisayar açıldığında başlıyor. 2 bilgisayarda farklı prizlere bağlı. Kokunun ev tesisatındanmı geldiğini yoksa bilgisayardanmı geldiğini bilmiyorum. Başka odada 1-2 saat çalıştırmamı istermisiniz yoksa sorun %100 pc'den kaynaklıdır diyebilirmiyiz?
Yeni parçalar hafiften ilk başlarda koku yapar,bir miktar ısınmayla oluşuyor, yalnız yanık kokusu değildir,parçanın ısınmadığından eminseniz bir süre sonra geçecektir.Kokunun özellikle kaynağını bulun, kasadan geliyorsa kasa sıcaklıklarını kontrol edin,psu yuda arka deliklerden gelen hava sıcaklığından anlayabilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: 01myavuz
Yeni parçalar hafiften ilk başlarda koku yapar,bir miktar ısınmayla oluşuyor, yalnız yanık kokusu değildir,parçanın ısınmadığından eminseniz bir süre sonra geçecektir.Kokunun özellikle kaynağını bulun, kasadan geliyorsa kasa sıcaklıklarını kontrol edin,psu yuda arka deliklerden gelen hava sıcaklığından anlayabilirsiniz.
Psu'da sorun olduğunu anlamak için ne kadar sıcaklıkla üflemesi gerekiyor? Psu'nun elime üflediği sıcaklık derecesi, hızlı bir biçimde elime üflermişim gibi, sanıyorum derecesi normaldir? (PSU elimi soğutuyor.) Ayrıca pcyi 3 saat açık kaldıktan sonra söküp tüm parçalara elle tek tek dokundum. (PSU'da dahil) Hepside soğuk sayılabilecek derecelerdeydi.
Bilgisayar 1 saat boyunca yoğun çalıştıktan sonraki sıcaklık değerlerini yazıyorum. (Highest detail BTFBC2 oynadım) Speedfan ölçüm sonuçları;
Sıcaklıklarda sorun yok gibi görünüyor ama baya tedirginim. Bu problemi nasıl çözebiliriz?
bilgisayarı taktığın kabloda sıkıntı olabilir mi
quote:
Orijinalden alıntı: mehmetmetingülcan
Kabloda sıkıntı olsa ekran kartı ve GPU'yu değiştirmeden öncede kokması gekirdi diye düşünüyorum? Kablolarda bir sıkıntı yok gibi görünüyor...
Not. Şunu belirtmek istiyorum, 5li prizi ne zaman açıp kapatsam ilk açılışlarda 1-2 defa sigorta atıyor. 1 seneye yakındır böyle. Bundan kaynaklı birşey olabilirmi?
koku prizden gelebiliyor olabilir bak açınca sigorta atıyor bikaçkere dedin.o atma kısa devreden olur genelde veya aşırı yüklenemden ve çıkan minik ateş kabloyu eritir pis kokar prizi dene ilk önce bence psudan gelen koku kötü olmamalı.ancak yanması halinde pis koku gelir yani yansa zaten çalışmaz
quote:
Orijinalden alıntı: Aristona_
quote:
Orijinalden alıntı: mehmetmetingülcan
Kabloda sıkıntı olsa ekran kartı ve GPU'yu değiştirmeden öncede kokması gekirdi diye düşünüyorum? Kablolarda bir sıkıntı yok gibi görünüyor...
Not. Şunu belirtmek istiyorum, 5li prizi ne zaman açıp kapatsam ilk açılışlarda 1-2 defa sigorta atıyor. 1 seneye yakındır böyle. Bundan kaynaklı birşey olabilirmi?
olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: jackal___61
koku prizden gelebiliyor olabilir bak açınca sigorta atıyor bikaçkere dedin.o atma kısa devreden olur genelde veya aşırı yüklenemden ve çıkan minik ateş kabloyu eritir pis kokar prizi dene ilk önce bence psudan gelen koku kötü olmamalı.ancak yanması halinde pis koku gelir yani yansa zaten çalışmaz
Hocam 1 senedir atıyordu sigorta ama hiç koku gelmiyordu?
sigorta ata ata artık işlev görmez hale gelebilir
Sigortalar boş yere atmaz,en azından bir elektrikçi görsün. Sigorta yenilenebilir sonra devam ederse üzerinde durmak gerekir.(kullandığın parçaların birinde sorun olabilir,sigortanın amperi düşük takılmış olabilir,toprak hattınında iyi olması gerekir.)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme