Merhaba. İlk kazam olan akşam arabayla karşıya geçmek için bir araçla birlikte beklemiş olduğum yol kenarında ana yoldan ayrılmış olarak geçmekte olan bir arabayla küçük bir çarpışma oldu. Benim araçta sağ sinyal kırık ve alt tarafında hafif sürtme oluştu. Karşı tarafta çarpışma anında sağ arka tanpon hafif darbe almış. Kaza sonrası anlaşamayıp işi jandarmaya gitmekle bulduk ama nafile oldu. Jandarma her hangi bir işlem yapamayacaklarını söyleyip tespit tutanağı doldurulması konusunda yardımcı olacaklarını belirttiler. Esas sorun karşı tarafın ana yoldan geçtiğini söylemesi oldu ama bana göre belirtilen olmadı ve sonuç kaza tespit tutanağı kaza şekli jandarma tarafından karşı araç ana yolda gösterildi. Karşı taraf daha çok kaskonun zedelenmesine içerdi ve jandarmanın bize söylemesi her iki tarafın bir kuruş cebinizden para çıkmayacağını ve trf. sigortalarının masrafı ödeyeceklerini söyledi. Bugun karşılıklı ehliyet, ruhsat ve poliçelerin fotokopilerini birbirimize faxladık. Bende ve karşı tarafta olan hasar nasıl karşılanabilir. Yardımlarınızı bekliyorum...
Saygılarımla
Yardımda bulunabilecek birisi yok mu ???
oncellıkle gecmıs olsun.anlasama durumunda kolluk kuvvetı kaza tespıt tutanagı tıtmakla yukumlu.keske bıraz baskı yapsaydınız jandarmaya.sızın yada jandarmanın sıze doldurgu kaza tespıt tutanagı onemlı.orda aslı kusurlarda ve hata oranıza gore sıgorta karsılalar
Sağolun ali25 belirttiğiniz gibi jandarmaya gereken baskıda bulundum ama dediğim gibi nafile. Araç kaza krokisini bile karşı tarafın doğrultusunda hareket ederek çizimde bulundu ayrıca ana yola çıkamazmışım orası karşı tarafın güzergahıymış gibi söylemlerde bulundular.Buna bile itiraz ettim. Jandarma görevlisine olay mahallinde cam kırıklarının olduğunu belirttiğim ama onda bile görevini yapmamış oldu. Tekrar ilginiz için sağolun
Sevgili dostum, merhaba,
Geçmiş olsun.
Nisan 2008 den itibaren maddi hasarlı kazalarda, bazı durumlar hariç taraflar tutanağı kendileri tutmak zorundalar. Sizin olayınıza gelince, jandarmanın oraya gelmesi birşeyi değiştirmemiş. Sizde kendi başınıza aynı şeyi yapacaktınız zaten. Peki Jandarma gelmemiş olsaydı ne olacaktı. Her iki tarafta açıklamasını kendi bildiği gibi yazıp imzalayacaktı. Nihayetinde kararı TRAMER veriyor. Ya yarıyarıya hatalı sayıyor ya da bir tarafı tümden kusurlu buluyor. Arası yok yani. Ve şirketler bu duruma göre ödeme yapıyor.
Bu olayda görüne o ki, sen kusurlu çıkmışsın. Yani senin trafik Sigortan karşıyı ödeyecek ama senin hasarını karşı taraf ödemeyecek. Kaskon yoksa eğer cepten gidecek.
Tutatanağı kendi başımıza doldurmayı öğrenmemiz, karşı tarafla anlaşmayı öğrenmemiz gerekiyor. Jandarma kafasının dikine doldurmuş. Karşı tarafa hadi yeniden dolduralım desen asla yanaşmaz bidaha. nasıl olsa var olan kendi lehine.
Sağolun ali25 belirttiğiniz gibi jandarmaya gereken baskıda bulundum ama dediğim gibi nafile. Araç kaza krokisini bile karşı tarafın doğrultusunda hareket ederek çizimde bulundu ayrıca ana yola çıkamazmışım orası karşı tarafın güzergahıymış gibi söylemlerde bulundular.Buna bile itiraz ettim. Jandarma görevlisine olay mahallinde cam kırıklarının olduğunu belirttiğim ama onda bile görevini yapmamış oldu. Tekrar ilginiz için sağolun
Sayın oluşumbilgi sağolun. İlginç tarafı kaza sonrası ben arabamla durduğum yerde kaldım sözde ana yoldan geçtiğini zanneden şahıs süratli olarak önümden geçti ve ilerden geri dönerek oluşan hasar durumumuza baktık sonrasında hiçbir şey demeden arabasına binerek gitti. Sonrasında ne olduysa ben yoluma giderken arkamdan geldi ve tutanak olayına girmeden doğrudan hasarını cebimden karşılamamı istedi bende kabul etmeyip işi jandarmaya taşıdık. Anlaşılan olacağı varmış diyoruz artık Allah bir daha karşılaştırmasın.
Tekrardan yardımlarınız için sağolun
Rica ederim dostum. Trafikte çoğu zaman insan kılığında başka mahlukatlarda olabiliyor. O yüzden baktın işin rengi değişik, zorlamıyacaksın. Jandarmanın gelmesi bu durumda isabet bile olmuş diyebilirim. Üstün Dökmen hocamızın "Küçük Şeyler" kitabında anlattığı giibi bu tür küçük şeylerle hayatımızı zindan etmeyelim. Hatta ben de diyorum ki, küçük insanlarla muhatap bile olmayalım. Bu durumlara mahal vermemek için de her yönüyle donanımlı olmak durumundayız. Örneğin sizin durumunuzda hem Trafik hem de Kasko lu olmanız her ne olursa olsun ağız tadınızın bozulmasını engelliyecek bir durum olurdu. Sonsuz mutluluk ve sağlıklı günler dilerim,
Sayın oluşumbilgi sağolun. İlginç tarafı kaza sonrası ben arabamla durduğum yerde kaldım sözde ana yoldan geçtiğini zanneden şahıs süratli olarak önümden geçti ve ilerden geri dönerek oluşan hasar durumumuza baktık sonrasında hiçbir şey demeden arabasına binerek gitti. Sonrasında ne olduysa ben yoluma giderken arkamdan geldi ve tutanak olayına girmeden doğrudan hasarını cebimden karşılamamı istedi bende kabul etmeyip işi jandarmaya taşıdık. Anlaşılan olacağı varmış diyoruz artık Allah bir daha karşılaştırmasın.
Tekrardan yardımlarınız için sağolun
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme