Şimdi Ara

Açılışta biip sesi..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarı açtığımda sadece biip sesi alıyorum ve tabi pc açılmıyor. Ekran kartını, ramini değiştirdim. Sonuç aynı. Bütün kablolar yerli yerinde. Ram de ekran kartı da başka bilgisayarda çalışıyor. Onlarda sorun yok yani. Başka ne olabilir? Lütfen acil yardım...

• ekran kartına giren monitörün kablosunu kontrol et.. Eger buda olmamıssa makinanın içindeki bios pilini tak cıkar sonuc ne tekrar yaz
  • ramlerin pc ne uymuyo olabilir veya tam oturmamışda olabilir
  • Kablaolar tamam. Yalnız biraz acemiyim kusura bakmayın da pili çıkartırsam bilgisayardaki belgelerimi kaybetmekten korkuyorum. Yedeklemeye fırsatım olmamıştı ve içindekiler çok önemli. Bir şey olmaz değil mi:))
  • quote:

Orijinalden alıntı: father20

Kablaolar tamam. Yalnız biraz acemiyim kusura bakmayın da pili çıkartırsam bilgisayardaki belgelerimi kaybetmekten korkuyorum. Yedeklemeye fırsatım olmamıştı ve içindekiler çok önemli. Bir şey olmaz değil mi:))
    yok kardesim bi sey oplmaz o sadece biosu sıfırlayacak pili cıkar biraz bekle 1 -2 saniye kadar sonra geri tak makinayı ac bakalım..
    yanw bisey sorucam makinayla felan mı oynuyodun yoksa aniden yapmaya mı? basladı sesler nasıl uzun mu? gelioo öncekinden
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByBrooklyn

yok kardesim bi sey oplmaz o sadece biosu sıfırlayacak pili cıkar biraz bekle 1 -2 saniye kadar sonra geri tak makinayı ac bakalım..
    yanw bisey sorucam makinayla felan mı oynuyodun yoksa aniden yapmaya mı? basladı sesler nasıl uzun mu? gelioo öncekinden

Alıntıları Göster
    Sadece DVD RW'ı ve Ram i çıkartıp tekrar taktım böyle oldu. Yalnız söylediğim gibi eksik olan hiçbir şey görünmüyor. Başka bir bilgisayarda da aynı sorunu yaşamıştık birkaç gün önce. Saatlerce uğraşıp (Ram leri falan değiştirerek) onu hallettik. Ama bu ne yapsam olmuyor... Haa bu arada pili çıkartmadım henüz.. Son çare değildir inşallah:))

• quote:

Orijinalden alıntı: ByBrooklyn

Alıntıları Göster
    anakarta görede değişiklik gösterebilir tam emin olmak için anakartın kullanım kılavuzundan bak genel olanlar

AWARD markalı BiOS'lar için:
    1 uzun: Bellek Problemi. Bellek modüllerinin yerine oturup oturmadığını kontrol etmek, bellek modüllerini farklı bir yuvaya takmak, belleği değiştirmek çözüm olabilir.

1 uzun 2 kısa: Görüntü hatası. BIOS ekran kartına ulaşamıyor olabilir. Ekran kartının yerine oturup oturmadığını kontrol etmek gerekebilir. Ekran kartı, ekran kartı belleği hatası ya da anakart ile ilgili bir problem de olabilir.

1 uzun 3 kısa: Görüntü hatasıyla aynı

Sürekli bipleme: Bellek ya da görüntü hatası, işlemci ısısının yükselmesi de olabilir. Diğer donanımları da kontrol etmek gerekir.

AMI markalı BİOS'iar için:

1 Bip: Bellek tazeleme hatası

2 Bip: Bellek parite devre hatası

3 Bip: 64"base" RAM hatası

4 Bip: Sistem saati hatası

5 Bip: İşlemci hatası

6 Bip: Klavye denetçisi hatası

7 Bip: İşlemci ya da anakart hatası

8 Bip: Görüntü kartı belleği hatası

9 Bip: BIOS yongası hatası

10 Bip: CMOS Hatası

11 Bip: Önbellek Hatası

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RAM Takınca Dıt Dıt Sesi
    12 yıl önce açıldı
    Arama esnasında dıt dıt sesi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerbeross

anakarta görede değişiklik gösterebilir tam emin olmak için anakartın kullanım kılavuzundan bak genel olanlar

AWARD markalı BiOS'lar için:
    1 uzun: Bellek Problemi. Bellek modüllerinin yerine oturup oturmadığını kontrol etmek, bellek modüllerini farklı bir yuvaya takmak, belleği değiştirmek çözüm olabilir.

1 uzun 2 kısa: Görüntü hatası. BIOS ekran kartına ulaşamıyor olabilir. Ekran kartının yerine oturup oturmadığını kontrol etmek gerekebilir. Ekran kartı, ekran kartı belleği hatası ya da anakart ile ilgili bir problem de olabilir.

1 uzun 3 kısa: Görüntü hatasıyla aynı

Sürekli bipleme: Bellek ya da görüntü hatası, işlemci ısısının yükselmesi de olabilir. Diğer donanımları da kontrol etmek gerekir.

AMI markalı BİOS'iar için:

1 Bip: Bellek tazeleme hatası

2 Bip: Bellek parite devre hatası

3 Bip: 64"base" RAM hatası

4 Bip: Sistem saati hatası

5 Bip: İşlemci hatası

6 Bip: Klavye denetçisi hatası

7 Bip: İşlemci ya da anakart hatası

8 Bip: Görüntü kartı belleği hatası

9 Bip: BIOS yongası hatası

10 Bip: CMOS Hatası

11 Bip: Önbellek Hatası

Alıntıları Göster
    yok, pili değiştirince de olmadı.

• quote:

yok, pili değiştirince de olmadı.

Alıntıları Göster
    Ranlari oturduğu slotlarda kısa devre olabilir. Kontrol edermisin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bosphorus2000

Ranlari oturduğu slotlarda kısa devre olabilir. Kontrol edermisin?

Alıntıları Göster
    bu ekran kartının sesine benziyor ekran kartını yerine iyi oturt.slotun en sonunda çentik varsa kartın sivri ucunu ona oturman lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: dökümcübaba

bu ekran kartının sesine benziyor ekran kartını yerine iyi oturt.slotun en sonunda çentik varsa kartın sivri ucunu ona oturman lazım

Alıntıları Göster
    Arkadaşım ekran kartının şaseye olan bağlantı vidasını taktınmı..Bazen sorun çıkartıyor bu meretler..Topraklama sorunu olabilir yani...Birde soketlere bakarmısın tam oturmamış olabilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: IcemanTURK

Arkadaşım ekran kartının şaseye olan bağlantı vidasını taktınmı..Bazen sorun çıkartıyor bu meretler..Topraklama sorunu olabilir yani...Birde soketlere bakarmısın tam oturmamış olabilir...

Alıntıları Göster
    arkadaşlar sorunum hala devam ediyor. birkaç gündür ilgilenememiştim. az önce tekrar uğraştım. sitedeki tüm tavsiyeleri uyguladım.. hala aynı biip sesi. bi el atın yaw... ne yapabiliriz başka.
  • quote:

arkadaşlar sorunum hala devam ediyor. birkaç gündür ilgilenememiştim. az önce tekrar uğraştım. sitedeki tüm tavsiyeleri uyguladım.. hala aynı biip sesi. bi el atın yaw... ne yapabiliriz başka.

Alıntıları Göster
    bi şeyler yanlış gidiyoo ama dur bakalımpcler artık insanları bıktırıyoo.sorunsuz pc de yook hayatta zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: HAKANY134

bi şeyler yanlış gidiyoo ama dur bakalımpcler artık insanları bıktırıyoo.sorunsuz pc de yook hayatta zaten

Alıntıları Göster
    yok mu şimdi bunun bi hal çaresi?
  • quote:

yok mu şimdi bunun bi hal çaresi?

Alıntıları Göster
    Ekran Karıtını Sök Yeniden Tak o olmassa Ramlerini dene kablolarını kontrol et sorunu Cozersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: unix

Ekran Karıtını Sök Yeniden Tak o olmassa Ramlerini dene kablolarını kontrol et sorunu Cozersin.

Alıntıları Göster
    hepsini yaptım arkadaşım olmuyor olmuyor... anakartı tamamen söküp taka(maya)cam doyacam şimdi
  • quote:

hepsini yaptım arkadaşım olmuyor olmuyor... anakartı tamamen söküp taka(maya)cam doyacam şimdi

Alıntıları Göster
    Ekran kartını başka bir slota takma şansın var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sivaslieko

Ekran kartını başka bir slota takma şansın var mı?

Alıntıları Göster
    Hayır, maalesef yok.
  • quote:

Hayır, maalesef yok.

Alıntıları Göster
    Başka bir ekran kartını kendi bilgisayarında aynı slotta deneme şansın var mı peki????
  • quote:

Orijinalden alıntı: sivaslieko

Başka bir ekran kartını kendi bilgisayarında aynı slotta deneme şansın var mı peki????

Alıntıları Göster
    Denedim. Dediğim gibi ekran kartında ya da ram'de sorun yok. Başka bilgisayarlarda çalışıyor. Ama başka ekran kartı ya da ram'le benim bilgisayar çalışmıyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.