Şimdi Ara

Açılışta BIOS a girme sorunu(çözüldü).

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle sistemimi belirtmek istiyorum:
    AMD fx 6200 işlemci
    GSKIL 4*2 gb 1600 ram
    ASUS m5a97 R2.0 anakart
    Powercolor hd 7879 ekran kartı

Sorunuma gelince :
    Bilgisayarı ilk topladığımda bios ilk açılışta cpu fan error hatası veriyordu ve biosa yönlendiriyordu. Bu hatanın üzerine kasayı açtım ve anakart üzerinde işlemci fanını yanlış yere taktığımı fark ettim.
    İşlemci fanını anakart üzerinde 3 tane olan fan kontrol slotlarından birine taktıktan sonra "CPU FAN ERROR" hatasını almamaya başladım. Yani bu hata düzeldi.
    Ancek şu an pc her açılışta bios a giriyor. Sadece bios üzerinde cpu fan kontrolü disable yapınca düzeliyor ve normal bir şekilde açılıyor. Bu durumda ise fanlar çok hızlı dönüyor olmaması gereken yüksek sesle.
    Sizce sorunun kaynağı nedir? şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pesimistadana01 -- 30 Kasım 2012; 12:43:14 >

• fan kablolarında bir erime temassızlık veya başka bir yüzeye temas olabilir bi kontrol et
  • quote:

Orijinalden alıntı: pesimistadana01

Selam
    Aşağıdaki resme bir şeyler yazdım ona göre işlem yaparsınız..
    Kolay gelsin..

• Bilgiler icin tesekkurler su an disaridayim eve gidince uygulayip bilgi veririrm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cmos pili olmalı ismi o pili taktınız mı ? Eksiksede böyle bir sorunla karşılaşılabiliyor bazen
  • quote:

Orijinalden alıntı: dj batuhan

cmos pili olmalı ismi o pili taktınız mı ? Eksiksede böyle bir sorunla karşılaşılabiliyor bazen

Anakarti aldigimda uzerindeydi bios pili.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Selam
    Aşağıdaki resme bir şeyler yazdım ona göre işlem yaparsınız..
    Kolay gelsin..

Cpu fanı sizin belirttiğiniz yerde takılı sorun yok. Biosa girip default ayarlara getirip kaydettim ama sorun hala devam ediyor. Hala açılışta biosa giriyor ve herhangi bir hatada vermiyor.

• Arkadaşlar sorunu çözdüm. Biraz da ingilizce bilmemenin kurbanı oldum sanırım:) Bios un default ayarlarında pc ilk açılışta otomatik olarak bios ta açılıyormuş. Bunu bios un BOOT menüsü altında Directkey enabled kısmındaki Go to bios seçeneğini Disabled yaparak düzeltiyoruz. Herkese teşekkürler.
  • quote:

Arkadaşlar sorunu çözdüm. Biraz da ingilizce bilmemenin kurbanı oldum sanırım:) Bios un default ayarlarında pc ilk açılışta otomatik olarak bios ta açılıyormuş. Bunu bios un BOOT menüsü altında Directkey enabled kısmındaki Go to bios seçeneğini Disabled yaparak düzeltiyoruz. Herkese teşekkürler.

Selam
    Geçmiş olsun..
    Pekiyi bu Go to @Bios seçeneğini kim açtı? Normalde kapalı olur..

Bildiğim tek şey, hiç bir anakartın @Biosu sorun olmadıkça @Bios ekranını açmaz veya başlangıçta uyarı verir.. Demek ki siz biraz ayarlarını oynamış ve değştirmişsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Arkadaşlar sorunu çözdüm. Biraz da ingilizce bilmemenin kurbanı oldum sanırım:) Bios un default ayarlarında pc ilk açılışta otomatik olarak bios ta açılıyormuş. Bunu bios un BOOT menüsü altında Directkey enabled kısmındaki Go to bios seçeneğini Disabled yaparak düzeltiyoruz. Herkese teşekkürler.

Selam
    Geçmiş olsun..
    Pekiyi bu Go to @Bios seçeneğini kim açtı? Normalde kapalı olur..

Bildiğim tek şey, hiç bir anakartın @Biosu sorun olmadıkça @Bios ekranını açmaz veya başlangıçta uyarı verir.. Demek ki siz biraz ayarlarını oynamış ve değştirmişsiniz.

ilk başta bende kendimden şüphe ettim ben açmışımdır diye ancak kaçkere biosu default ayarlara getirip f10 a basıp kaydedip çıktım sorun devam etmişti. Ayarları çok kurcaladım doğru. Eğer dediğiniz gibi kapalıysa sorun bende demektir bir şekilde açmışım onu Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pesimistadana01 -- 30 Kasım 2012; 15:29:38 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.