Şimdi Ara

Açılışta güç kesme ve bios'a giriş ekranında kalma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba yeni bir sistem topladım ve bir takım sorunlar yaşıyorum aldığım yere götürmeden önce evde çözebilmek istiyorum.

Sorunlar şunlar PC açılırken güç geliyor tüm bileşenler çalışıyor 1 saniye sonra kapanıyor, tekrar güç tuşuna bastığımda pc normal bir şekilde açılabiliyor fakat bazı durumlarda Biosa girmek için f2 veya del tuşuna bastığımız ekranda takılı kalıyor. Bazen Bios'a girdiğimde ise dona dona kullanıyorum.
    bundan önce yaşadığım sorun ise Maya Arnold render alırken program çöküyordu

Anakart; Asus x399 e-gaming
    İşlemci; Amd Threadripper 1950x
    Ekran kartı; Gtx 1080
    Ram; Corsair; CMU16GX 32 gb ram
    Power supply; 700w

• yazılımsal bir problem olabilir biosunuz güncelmi
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    Hocam Meltdown ve Spectre sorunlarından dolayı güncelleme yapmak istemedim yarın tekrar sistem kurup deneyeceğim.
    Ram stres testi yapmayı planlıyorum onda bir sorun olabilir gibi geldi
    Cevabın için çok teşekkürler.
  • evet belki ramde yapıyor olabilir ama bana bios süpeli gibi geldi ama daha amd ye microkod güncellemesi gelmedi diye biliyorum anakartınızı yazın son bios update e bakın microcode vs yazıyorsa o kesin spectre içindir

hocam böyle yazıyor biosda 2017

Sürüm 0402
    2017/09/294.91 MBytes
    ROG STRIX X399-E GAMING BIOS 0402
    1. Support AMD Ryzen™ Threadripper™ 1900X CPU
    2. Improve DRAM stability and fix DOCP issue
    3. Improve system stability and OC performance
    4. Fix M.2 FAN S3 resume issue

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 16 Ocak 2018; 18:36:33 >
  • Montajda sorun olabilir mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SHIHAD kullanıcısına yanıt
    Vatan bilgisayar söğütözünden aldım çözemediğim taktirde bi götüreceğim ramle falan oynadım da umarım öyle bir sorundur garanti süreciyle uğraşmak istemiyorum.
  • Bi kac sene once bende de surekli kendi kendine reset atitordu sorun ram deymis ama eksik montajdan da olabiliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • SHIHAD kullanıcısına yanıt
    Sistemi yeniden kurduktan sonra devam ederse kontrol ettireceğim çok teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.