codegen 2.5" 320gb hard disk aldım 2 gü oldu elime geçeli. sorum şu yafff 298 gb gösteriyor boş alanı neyse hani hard diskler full göstermezler falan . esas sorum şu ÜRÜN ELİME İLK GEÇİNCE BİÇİMLENDİRME FALAN YAPTIM. HARD DİSKE VERİ YOLLORUM ÖRN 2GB ÖZELİKLER BAKINCA 298 TOPLAM 296 BOŞ GÖSTERİYOR BU ANA KADAR NORMAL. HARD DİSKİN İÇİNE GİRİP 2GB VERİYİ DELETE DEYİP SLİYORUMHADR DİSKTE GÖZÜKMEMESİNE YANİ SİLİMESİNE RAĞMN ÖZELLİKLER DEYİP BAKINCA 2GB DOLU ALAN GÖSTERİYOR. AMA 2 B VERİYİ SHİF+DELETE DEYİP SİLNCE NORMAL ŞEKİLDE 298 GB DİYOR BOŞ ALANI. DAHA ÖNCE HARİCİ HARD DİSK KULLANMADIM. ACABA HER SLME İŞLEMİ İÇİN SHİFT+DELETE MİDEEM GEREKİYOR. YOKSA HARD DİSKTE MI SORUN :(:(:( (((2B VERİYİ DELETE DEYİP SİLİNCE HARD DİSKİ TEKRAR ÇIKARIP TAKINCA DAHİ İÇİNDE OLMAMASINA RAĞMEN 2 GB DOLU ALAN GÖSTERİYOR)
şahsen bence sorundur. ama ne kadar önemli bi sorundur onu bilemiycem...
acaba bu hard diskin bir özelliği olabilirmi yani sadece delete dedğimiz zaman kendi recorvery için hafızasından silmiyo olabilirmi. had silmiyorsa yani veri yokken dolu gösterirken ben nasıl görecem silmek istersem nasıl silecem onu offff kaam karıştı ::(
alalı 2 gün olduysa servise sorsana...
Bence durum normal. Shift+Del dosyayı komple siler. Sırf Del çöp kutusuna atar. (tabi bu senin makine ayarlarına görede değişir ama standart ayarlar budur.) Soruya soru ile karşılık varilmez ama; eğer del diyip çöp kutusuna atınca dosyalar gitse 2 gb yer açılsa sana sonra çöp kutusundan geri al diyince o dosyayı nerde bulucak acaba?
arkadaşlar sorun çözüldü ürünün doğasında böle bişi varmış, :) yani sorunsuzmuş bide ben 4 e böldüm 50gb fat 32 dvd ile çalıştırmak için. 50+100+100 ntfs ii güzel oldu herkese cevaplarından dolayı teşekkr ederim.
quote:
Orjinalden alıntı: Vega_dj
eğer del diyip çöp kutusuna atınca dosyalar gitse 2 gb yer açılsa sana sonra çöp kutusundan geri al diyince o dosyayı nerde bulucak acaba?
Öyle olsa idi herhalde ben de bi 10tb hdd olsa yetmezdi.Film indir izle sonra dvd ye yaz sonra da sil.Her sildiğim yer kaplasa ohoo yandıydık :) Dosya silinince boş alan kısmı da artar.Normali budur.Ha silinen dosya geri dönüşüm kutusunda olmasa bile hdd üzerinde o dosyanın bulunmadığı sektöre veri yazılmadığı sürece orada saklanır.