Şimdi Ara

ACİLL...! fiat tipo dijital gösterge sorunu..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
3
Favori
63.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bnde tipo 1.6 sx var . dijital göstergede sadece hız/km ve gaz powerı calsmyor ilk sönük yanıyodu smdi hiç yok ne yapmam gerekiyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: tam_35_tr

arkadaşlar bnde tipo 1.6 sx var . dijital göstergede sadece hız/km ve gaz powerı calsmyor ilk sönük yanıyodu smdi hiç yok ne yapmam gerekiyor?

Merhaba,

Yıllar önce benim de başıma benzer bir arıza gelmişti. Çok uğraştım, dijital göstergeyi en az 5 defa söküp üzerinde değiştirilebilecek tüm devre elemanlarını değiştirdim ama nafile çalışmadı.

Hurdacılardan çıkma gösterge bile araştırdım, denemek için taktım ama bir süre sonra onda da aynı arıza oldu.

Fiat servisinde çalışan bir tanıdık vasıtasıyla, tamir kılavuzunu alıp günlerce inceledim ve sonunda problemi çözdüm.

Arıza ana şasi bağlantısının oksitlenmesiymiş. Şasi bağlantı elemanlarının bazılarını temizledik, bazısını da değiştirdik. Ve arıza bir daha olmadı.

Sizin arıza da bundan kaynaklanmış olabilir. Ayrıca göstergeler çalışıyor ama çok soluk görünüyorsa, göstergenin arkasında yeralan aydınlatma ampullerinin bir kısmı da çalışmıyor olabilir.

Saygılarımla,

• quote:

Orijinalden alıntı: atamanbey

quote:

Orijinalden alıntı: tam_35_tr

arkadaşlar bnde tipo 1.6 sx var . dijital göstergede sadece hız/km ve gaz powerı calsmyor ilk sönük yanıyodu smdi hiç yok ne yapmam gerekiyor?

Merhaba,

Yıllar önce benim de başıma benzer bir arıza gelmişti. Çok uğraştım, dijital göstergeyi en az 5 defa söküp üzerinde değiştirilebilecek tüm devre elemanlarını değiştirdim ama nafile çalışmadı.

Hurdacılardan çıkma gösterge bile araştırdım, denemek için taktım ama bir süre sonra onda da aynı arıza oldu.

Fiat servisinde çalışan bir tanıdık vasıtasıyla, tamir kılavuzunu alıp günlerce inceledim ve sonunda problemi çözdüm.

Arıza ana şasi bağlantısının oksitlenmesiymiş. Şasi bağlantı elemanlarının bazılarını temizledik, bazısını da değiştirdik. Ve arıza bir daha olmadı.

Sizin arıza da bundan kaynaklanmış olabilir. Ayrıca göstergeler çalışıyor ama çok soluk görünüyorsa, göstergenin arkasında yeralan aydınlatma ampullerinin bir kısmı da çalışmıyor olabilir.

Saygılarımla,

atamanbey ilginz için tskler. dün gösterdm bi arkadaşın kardeşi yapıyormuş baktı inceledi ampuller degişçek dedi bide arkasnda bi cihaz varmış oda degişeblr dedi bugun götürcem halletcez inş ampulleri degiştirmişken farklı renk ampul taktrablrm olrsa güzel bişy ilgn için saol allah razı olsn

• Evet şimdi benimde aklıma geldi.2000li yıllarda benim kullandığım tipoda da buna benzer bi sorun olmuştu.Sonra tanıdık bir tamirciyle birlikte yapmıştık.Genelde arkadaki ışıklar patlıyor.Birde lehimleri falan tazelesinler açmışken sorun düzeliyor.
  • evet öglen gittm yaptrdm. lehimleri tazeledi bide arkadaki tüm ampoulleri değiştrttim. sorn ortadan kalktı saoln blgiler için
  • benimde 1,6sx im var benim sorunum şu hız göstergesi bazen çalışmıyor hep sıfırda duruyor bazende gösterip kaç yapıyosan yazıyo birde far ları açınca gösterge üzerindeki ışık kısılıyo ve okunmaz hale geiyo sizce nasıl halledebilirim birde mali külfiyeti nedir... tesekkürler
  • selam arkadaşlar benim tipo 1.6 slxie devir göstergesi gaza basmadan dirdirditriyor econimy ve power düzensiz çalışıyor lütfen yardım ne yapabilirim teşekürler
  • s.a yeni 97 model bır tipo arac aldım ama hız gostergesi calısmıyor hep sıfırda duruyor.mılden dedıler plastıkmıs aldım taktılar fakat arac bes metre gıttıkten snra kırdı parcayı soktugumuzde kırılmıs vazıyetteydı yenısını aldım usta tekrar denedı ama busefer elle bunuda kırıcak zorlanıyr ses yapıyr dedı altakı sanzıman dıslısınde sorun dıyolar bılen varsa lutfen yardımcı olurmusunz tsklr
  • öncelikle herkese iyi günler benimde bi sorum olacak ilgili arkadaşlara bende 96 model 1.6 sx tipo var 22.06.2013 tarihinde arabamı yıkadım ve uzaktan rotesle motor kısmına su tuttum ama çok miktarda deil daha sonra belli bi zaman geçtikten sonra 24.06.2013 tarihinde araba devir saatinde 10 ile 20 devirleri arasında seyir halinde tek sefer tekleme yapıp devam ediyordu daha sonra rolantide ve seyir halindeyken sadece saniyelik olarak gösterge gidip gelmeye başladı bu olduğu zaman hız göstergesi gösteriyosa atıyorum 20 km hızla giderken o saniyelik gitmede hız sıfır gösterip tekrar kaldığı yerden devam ediyo bunun yanında birde kilometrenin sıfırlanabilen kısmı yani ikinci km göstergesi kendini sıfırlıyo bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirlermi ne yapmam gerekiyo acaba şimdiden teşekkürler herkese
  • Kasko Sorgulama Nasıl Yapılır?

Günlük hayatımızda pek çok konuda (ev, ofis, araç, sağlık vb.) kullandığımız sigortalar oldukça geniş kapsamlı ve uzmanlık gerektiren ürünlerdir. Sigortacılık sektöründe, yanlış ve eksik bilgi sahibi olma sonucunda sigortalıların herhangi bir maddi hasar gerçekleştiğinde eksik teminat aldığı durumlar görülmektedir. Bu nedenle internet üzerinden kasko sorgulama sistemi, sigorta konusunda çok fazla bilgisi olmayan sahip bir kişi için kullanımı kolay ve faydalı bir sistemdir. Online kasko sorgulama sistemi ile kişiye ve araca özel bilgiler ışığında pek çok farklı sigorta firmasından en doğru ve en uygun sigorta poliçesini bulmak ve incelemek mümkündür. Kasko sorgulama sistemi ile şirketler arası fiyat ve hizmet farkları da detaylı olarak görülebilir. Online Sigorta Sorgulamanın Önemi Online sigorta sorgulama, ihtiyaçlara ve bütçeye en uygun sigorta poliçesini bulmak için bütün sigorta branşlarında mutlaka başvurulması gereken bir yöntemdir. Sigorta sorgulama ile en uygun kasko sigortası garanti! Kasko Sorgulama Farklı sigorta şirketleri, araç kasko sigortası teklifi verirken farklı kriterleri değerlendirirler. Kasko prim tutarı hem araç ve ruhsat sahibinin özelliklerine hem de sigorta şirketlerinin bu özelliklere karşı belirledikleri değer nedeniyle çok farklılık gösterebilir. Sigortam.net’te kasko poliçesi sorgulama işlemi ile için kısa bir form doldurarak anında farklı sigorta şirketlerinin kasko sigortası teklifleri online görülebilir. Kasko sigortası fiyatları, aracın modeline, ruhsat sahibinin kişisel özelliklerine, poliçe teminatlarına, daha önce yapılmış poliçelere, aracın kasko değerine ve sigorta şirketlerine göre farklılık gösterebilir. Bu nedenle herhangi bir marka için araç için belli bir kasko bedeli belirlenemez. Kasko sorgulama işlemini hemen yapmak için tıklayın.

http://kaskodegersorgulama.blogspot.com/

bu bilgiler sigortam.net sayfasından alınmıştır.....

• herkese iyi günler TİPO 1.6 İE ARACIMIN DİGİTAL GÖSTERGELERİ KENDİ KENDİNE YANIP SNÜYORDU POWER İŞIGI KIRMIZI YESİL YANIP SÖNÜYORDU KOKPİTE VURUNCA DÜZELİYORDU SONRA VANTİLATÖRÜN SAGINDA BULUNAN ŞASEYİ SÖKTÜM 3 TANE ŞASE KABLOSU VAR BUNLARI ZIMPARA İLE TEMİZLEDİM TAKTIM SORUNUM HALLOLDU . SİZE TAVSİYEM BU UYGULAMAYI DENEMENİZ AYRICA SAAT TAM OKUNMUYORDU ODA DÜZELDİ
  • quote:

Orijinalden alıntı: selo_84

öncelikle herkese iyi günler benimde bi sorum olacak ilgili arkadaşlara bende 96 model 1.6 sx tipo var 22.06.2013 tarihinde arabamı yıkadım ve uzaktan rotesle motor kısmına su tuttum ama çok miktarda deil daha sonra belli bi zaman geçtikten sonra 24.06.2013 tarihinde araba devir saatinde 10 ile 20 devirleri arasında seyir halinde tek sefer tekleme yapıp devam ediyordu daha sonra rolantide ve seyir halindeyken sadece saniyelik olarak gösterge gidip gelmeye başladı bu olduğu zaman hız göstergesi gösteriyosa atıyorum 20 km hızla giderken o saniyelik gitmede hız sıfır gösterip tekrar kaldığı yerden devam ediyo bunun yanında birde kilometrenin sıfırlanabilen kısmı yani ikinci km göstergesi kendini sıfırlıyo bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirlermi ne yapmam gerekiyo acaba şimdiden teşekkürler herkese

temazsızlık var açın soğuk lehim kontrolü yapın düzelecektir.

• sorun çözüldü ama genede teşekkürler aracımın kaputunu açıp güneşe karşı saatlerce beklettim ve çalıştırdığım da hiç bir problem kalmadı şükürler olsun
  • merhaba arkadaşlar yanı 97 model tipo 16ie aldım fakat hararet göstergesi ve benzin göstergesı yanlış göstermeketedir bu konuda bilgisi olan arkadaşlar nasıl ve nerde yapılabildiği acısından yardımcı olabılme sansları varmıdır
  • Tempra Tipo Gösterge Tamiri Yapılır  ACİLL...! fiat tipo dijital gösterge sorunu..

TEKNİK OTO ELEKTRONİK 0532 467 98 18
    OTO BEYİN TAMİRİ
    OTO BEYİN TAMİRİ KURSU
    OTO BEYİN TAMİR CİHAZLARI
    OTO KİLOMETRE TAMİRİ
    OTO KİLOMETRE TAMİR CİHAZLARI
    İMMOBİLİZER İPTALİ VE KODLAMASI
    İMMOBİLİZER ANAHTAR KUMANDA
    MOTOR BEYİN TAMİRİ
    AİRBAG BEYİN TAMİRİ
    OTOBÜS --KAMYON BEYİN TAMİRİ
    TIR- İŞ MAKİNESİ BEYİN TAMİRİ
    ELEKTRİK ELEKTRONİK BİLGİLERİ
    ABS BEYİN TAMİRİ
    DiJiTAL GöSTERGE TAMİRİ
    TIR BEYİN TAMİRİ
    KAMYON BEYİN TAMİRİ
    İŞMAKİNESİ BEYİN TAMİRİ
    SON SİSTEM CİHAZLARIMIZ İLE
    CİHAZLARIMIZIN SATIŞ EĞİTİMİVE TEKNİK DESTEĞİ
    YILLARIN VERDİĞİ BİRİKİM VE TECRÜBE İLE
    OTO ELEKTRİKCİLERİN VE TAMİRCİLERİN DİKKATİNE
    TEKNİK BİLĞİLER
    ARAC ÜZERİNDEN OBD İLE BEYİN PROGRAMLAMA
    İMMO KODLAMA İMMO İPTAL ETME
    ARAC OLMADAN MASA ÜZERİNDE BEYİN TESTİ
    ARAC OLMADAN MASA ÜZERİNDE
    BEYİN PİN UCU İLE İMMO PROGRAMLAMA
    VE KODLAMA
    TEKNİK OTO ELEKTRONİK
    HİZMETİNİZDE
    İLETİŞİM
    0532 467 98 18 – 0532 498 34 72
    0532 173 74 48 – 0532 497 87 44
    0232 329 81 17
    teknikotoelektronik@hotmail.com.tr
    Teknik Oto Elektronik
    KÜÇÜK ÇİĞLİ MAHHALLESİ 8786 / 11 SOKAK NO : 9 A ATA SANAYİ ÇİĞLİ/ İZMİR

ACİLL...! fiat tipo dijital gösterge sorunu..

• tipo analog gösterge paneli yok. Dijital var ama analog yok. 1000 lira olsa alirim ama yok. git Mercedes in 1960 model civatasını ara bulursun. bizim tiponun parçası yok. Uyduruk araba.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar acil yardım lazım tempra aracım dijital gösterge titriyor motor devir saati kilometre göstergesi çalışmıyor km sayacında da çizgiler var sadece hararet çalışıyor oda titriyor ama ışığı gösterge panelinin arkasındaki şasi kablosunu çıkardık mı titreme gidiyor ama ekranda gidiyor takıyoruz ekran geliyor ama titreme devam ediylr ana şasi kablolarono filan temizledik yok ilk başlarda örneğin 50 km hızla giderken km bi anda 0 oluyor anlık ama snra geri 50 gösteriyordu şimdi komple gitti çıkmasını aldım 1 gün snra aynısını yapmaya başladı acil yardım edin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.