Benim cuma günü edebiyat sınavım var . Öğretmen çok prensipli yani anlarsınız ya adam hiç bişe sölemiyo sınavla ilgili. 10. sınıftayım ilk dönem ilk yazılı . konular sözlü edebiyat dönemi ve edebiyat tarih ilişkisi . ama benim sınavda ne cıkcak haberim bile yok . hep kitaplara çalıştım kitapta adam gibi soru sormuyo insanda sıkılıyo soru indirdim bazılarınında cevapları yok . hep bosluk doldurma doru yanlıs soruları var ama bizim hoca cok zor soruyo . yani düşünün adamın gecmisi söle : adam öğrencilerin sınav kağıdına kendi kağıdını karıştırmış . gelmiş sınıfa demiş hangi geri zekalı tükenmez kalemle yazdı bide adını yazmadı . sonra kendi kağıdı olduğunu anladı . ama bu işin komik yani kötü yanı şu adam kendi kağıdına bile 70 vermiş. yan sınıflardaki edebiyatci tek şey demiş onlara alper tunga sagusunun kitapta yazmayan bir bölümünün türkçe anlamı sorulacak ve incelenecek dedi . bu şekil soruyolar yani ama başka ne sorul cak haberim yok lütfen hatırladıklarınız varsa gecen senelerden bi el atın ya cok gerekli ...
nazım türleri ve genel özelliklerine bak. tarih edb ilişkisini de google la yeter bu arada destan dönemindeki yazılı eserleri sormayacağından emin misin? uygur köktürk hedehödö