Şimdi Ara

ACİLLL !!! TEK PORT MODEM COĞALTMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar tek port bi adsl modemi ethernet switch hub ile ( 5 portlu) 5 pc ye baglayabilirmiyiz...yani tek portlu bi modemle bu yolla 5 pc ınternete baglayabilirmiyiz...hub markası ITSPEED tam modelini unuttum.. cvplar için simdiden tesekkurler...

• Hayır 5 tane olmaz en fazla 4 pc olur..Çünkü switch portlarından birini ADSL işgal edeceği için geriye 4 port kalıyor..
  • sole solım bıde up-link portu artı x1 x2 x3 x4 x5 portu var baglantıyımı yapamadım acaba??? adsl den cıkanı up lınke taktım,x1 ı pc ye x2 yı laptopa bagladım ama olmadı :S
  • Bilgisayarlardan yeniden ağ kurulumu yapın..Yaparken ''Bu bilgisayar bir ağ hubu yardımıyla internete bağlanır'' şeklinde ayarlayın..Hatta size ağ için şu ayarları öneriyorum..

ACİLLL !!! TEK PORT MODEM COĞALTMA
  • ayrıca ektradan bir bilgisayardan diğerine kross kabloyla internet verebilirsin.Fakat biri ana bilgisayar olacak onda da 2 tane ethernet olması gerekir.
    istediğin böle bişey mi bilmiyorum ama belki faydası dokunur:)
  • Yalnız o 4 pc aynı ev içinde ayrı odalardaki pc ler dimi ( TT'YE GÖRE 1 MODEMDEN AYRI PC LERE PORT VERMEK YASAK)
  • uplink portuna modemden gelen ethernet kablosunu takacaksın diğer portalara bilgisayarlardan gelenleri tak.. daha sonra bilgisayarım bir hub yoluyla ağa bağlanır de (bu yalnızca bilgisayarların birbirini görmesi içindir. oyun falan oynamak için gerekecektir.) yalnızca internet amaçlıysa bunu yapmana da gerek yok.. zaten bilgisayarlar direk gireceklerdir nete.. awalabilla'nın dediği ayarlar modem ile örtüşmeyebilir bu yüzden ben sana otomatik ip ve dns sunucusu ayarını tavsiye ederim. zira modemin örneğin zoom ise awalabillanın yazdıı ayarlarla bağlantı kuramazsınız.

komutan 61 yasak demiş. Eğer öyle bir yasak varsa türkiyedeki bütün internet kafelerin bu yasaktan ilk olarak nasibini alması gerekiyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: hett

awalabilla'nın dediği ayarlar modem ile örtüşmeyebilir bu yüzden ben sana otomatik ip ve dns sunucusu ayarını tavsiye ederim. zira modemin örneğin zoom ise awalabillanın yazdıı ayarlarla bağlantı kuramazsınız.

Evet doğru..Ben üstadın modem modeli vermemesi üzerine genel bir öneri olarak yazdım..Zaten bağlantı sağlayamadığı zaman otomatik yapacağını düşünerek yani..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.