Şimdi Ara

acillll netten panasonic dmc l1 aldım.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
2.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • panasonic ve leica aynı ürünleri pazara sürüyolar evet ve bu leica fanları için çok kötü bir durum olsa gerek sonuçta başkasının tıpatıp aynı makiyeyi yarı hatta daha düşük fiyata alması sinir bozucu olsa gerek.Birde Leica M8 modelinin panasonic versiyonu varmı çok hoşuma giden bir model ama çok uçuk kaçık bir fiyatı var
  • haklısınız ama benim makinede leica kırmızı rozet yok mesela mağdurum yani o yüzden fiaytı budur herhalde
  • leica nın kullandığı lensler ile panasonic' iğin kullandığı lenslerin ismi aynıdır. bu lenslerde bariz kalite ve katman farkı vardır..
    Bu Lensler 24 ayar-22 ayar-18 ayar- 16 ayar altın gibi düşünürsek sonuçta altın.. ama kaç ayar bilmek için prof olmak yada üretim hattında çalışıyor olmak gerekir...
    o kadarda salak değildir bu adamlar 1
  • sonuçta objektif gerçek bir Leica dır.katmanlarını bilemem tabiki ama hiç olumsuz bi görüş duymadım.
    panasonic yazılım,işletimsis.,dijital aksamlarla ilgilenmiştir sadece.m serisinin yazılımınıda Panasonic üretiyo bu arada...
  • Hayırlı olsum @muratacuner, iyi günlerde kullanın.
    Bu arada benim bildiğim ana fabrika gövde de Panasonic ve leice lenslerin burada adaptasyonu yapılıyor. Tüm makinalarda.... Yani ürün geliştirme Panasonic'te. Eski Tip Leica kasalarda burada yapılıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratacuner

acillll netten panasonic dmc l1 aldım.. beyler fiyat 999 diye öncedende beğendiğim ama hiç bilgim olmayan bir makineyi az önce aldım acaba iyimi yaptım sizce...bilen varmı makineyle ilgili görüş lütfen..
    makine bu>
    http://66.102.9.104/search?q=cache:EuyeTXqmUSAJ:www.letsgodigital.org/tr/camera/review/127/page_1.html+dmc+l1&hl=tr&ct=clnk&cd=12&gl=tr&lr=lang_tr

Hayırlı olsun bende aynı kampanyadan DMC-LC1 aldım bu makineler leicalarla renkleri hariç birebir aynı gibiler üstelik fiyatlarıda oldukça iyiydi Türkiye de 2000ytl satılan lc1 430ytl aldım.Pişman olucağımızı sanmıyorum güle güle kullan.

• Makinanın artıları eksileri var. Eksilerinden başlayayım; öncelikle ek objektifler korkunç pahalı . Bildiğim kadarıyla fotoğrafa makine içinde fazla müdahale etmiyor ve jpeg kayıtları pek de hoş değil. raw çekim yapmanı öneririm. zaten böyle bir makineyle kim jpeg çeker orası da ayrı, bunun yanında yine makinanın temel karakteristiğine uygun olarak (malum, panasonic görünümlü Leica olur kendileri) tutucu bir dizaynla lcd ekranı sabit. yani aslında slr ile lcd'den çekim yapılır mııııı, yapılmaz!. Lakin konuya bakış açısını değiştirerek çekim yapmak önemli, djital makinede bu özellik olsa iyi olurdu gibime geliyor yine de. Makina ağır, objektifsiz 520 grammış, tabi magnezyum alşımlı gövde olunca ağırlaşıyor. Çok kaliteli bir optikler kullanıldığından objektifleri de ağır, bir defa elime alma şansım oldu, dambıl olarak kullanılabilir rahatça. Ha, bana sorarsanız slr'nin ağırı makbul çünkü çekimlerde daha stabil oluyor, özellikle uzun pozlamalarda. pozlama rekorum eos 30 ile 30. fakat daha hafif makinalarda 60'ın altında net fotoğraf çekemedim hiç. Mega ois'i 60 altında kullan bence, tripodsuz gezmek mükemmel olacaktır herhalde. Makinanın artılarına gelince, e be kardeşim klavye mi dayanır

• @bipekkan teşekkür ederim..benim incelemelerim gösteriyoki tıpkısının aynısı..zaten lens leica digikux 3 ün üzerindekinin kendisi..
  • sana full katılıyorum ekleyeceğim..tüm olypus dslr lensleri uyumlu..e300 ve e500 mesela şu an 40-150 zoıku almak üzereyim
    quote:

Orjinalden alıntı: dionisus

Makinanın artıları eksileri var. Eksilerinden başlayayım; öncelikle ek objektifler korkunç pahalı . Bildiğim kadarıyla fotoğrafa makine içinde fazla müdahale etmiyor ve jpeg kayıtları pek de hoş değil. raw çekim yapmanı öneririm. zaten böyle bir makineyle kim jpeg çeker orası da ayrı, bunun yanında yine makinanın temel karakteristiğine uygun olarak (malum, panasonic görünümlü Leica olur kendileri) tutucu bir dizaynla lcd ekranı sabit. yani aslında slr ile lcd'den çekim yapılır mııııı, yapılmaz!. Lakin konuya bakış açısını değiştirerek çekim yapmak önemli, djital makinede bu özellik olsa iyi olurdu gibime geliyor yine de. Makina ağır, objektifsiz 520 grammış, tabi magnezyum alşımlı gövde olunca ağırlaşıyor. Çok kaliteli bir optikler kullanıldığından objektifleri de ağır, bir defa elime alma şansım oldu, dambıl olarak kullanılabilir rahatça. Ha, bana sorarsanız slr'nin ağırı makbul çünkü çekimlerde daha stabil oluyor, özellikle uzun pozlamalarda. pozlama rekorum eos 30 ile 30. fakat daha hafif makinalarda 60'ın altında net fotoğraf çekemedim hiç. Mega ois'i 60 altında kullan bence, tripodsuz gezmek mükemmel olacaktır herhalde. Makinanın artılarına gelince, e be kardeşim klavye mi dayanır

• Ooohooo, demek ki çıplak makinanın piyasa fiyatına full ekipman tamamlanır. Ya, garip gelecek ama ben makinanın en çok flaşına bayıldım. Biliosundur, yakın plan portrelerde flaş feci hale sokar fotoğrafı, ttl flaşa elini uzatsan en ucuzu 450lira, e gidip dandik bi flaş da takamazsın, taksan, bu sefer kırk defa açı değiştirirsin -ki eskiden işin allaha kalmıştı, e filmli sonuçta bilemiyorsun- pil azalır kondansatör dolar ama ful değildir az patlar çok patlar,ooohooo. bu makinenin güzelliği flaş iki step, ilki 45 derece ikincisi 90. yani uzaktaysa obje 90, yakınsa 45.
  • aynen dediğin gibi ağzına sağlık
    quote:

Orjinalden alıntı: dionisus

Ooohooo, demek ki çıplak makinanın piyasa fiyatına full ekipman tamamlanır. Ya, garip gelecek ama ben makinanın en çok flaşına bayıldım. Biliosundur, yakın plan portrelerde flaş feci hale sokar fotoğrafı, ttl flaşa elini uzatsan en ucuzu 450lira, e gidip dandik bi flaş da takamazsın, taksan, bu sefer kırk defa açı değiştirirsin -ki eskiden işin allaha kalmıştı, e filmli sonuçta bilemiyorsun- pil azalır kondansatör dolar ama ful değildir az patlar çok patlar,ooohooo. bu makinenin güzelliği flaş iki step, ilki 45 derece ikincisi 90. yani uzaktaysa obje 90, yakınsa 45.
  • quote:

Orjinalden alıntı: naykose

Kutusu hasarlı, ürün sıfırdır diodu valla nasıl güvendin bilmiyorum gerçi 2yıl garatisi var ama çok klas ve klasik bi makine özellikle Leika var ve fz50 fiyatında zaten üç tane kalmıştı şimdi oda kalmamış hayırlı olsun...
    objektifi başka hangi objektiflerle uyumlu acaba??
    toz temizleme sistemi ii mi acaba?
    ıso 800 lerde filan nasıl...
    bence tek eksiği bu makinanın maga o.i.s in gövdede bulunmaması....
    güle güle eskitin izlenimlerinizi yazarsınız artık, fotoğraflarınıda merak ediyorum renk tonlaması nasıl acaba...

ilk gün indirimde yanlış hatırlamıyorsam 400kusur gibi satılıyordu ...pil-adaptör kablo olmayabilir yada lcd cizik mi var diyordu tam hatırlamıyorum (o gün mini müzik seti almıştım bide kargo beleşe gelsin diye 16 liraya bir kolon
    bugun geldiler nerede ise bedavaya gelmiş kolon yarım metre 200watt tek başına ne yapcam o ayrı mesele tabi ) hatta 990 lı fiyatta bile gerçek bir indirim olduğunu görüyordun abd fiyatı 1500$ gibi görmüştüm ama daga fz50nin bir ye bitir sonra alırsın diye kendimi kandırdım (fz50 yi satıp bunu bayağı az masraflada edinebilirdik belki ama slr hala zor bir viraj)

arkdaşımda fx3 aldı 109 a ..tamamen poşetinde sıfır bir ürün geldi ve sanırım panasonic tuş/menüsü aynı tarz ..çok aşina geldi ve makroda gayet net çekiyor 12mb dahili hafızada 4 foto cekebiliyorduk fazla zevkli olmadı ...fx100 alamadık gerçek bir fırsattı hani...

bu l1 e cuma ve cumartesi fazla ilgi olmadı sanırım ama pazar gunu galiba mağazadakileri bitirdiler ve pazartesi öğleden sonra bitmişti galiba sizin aldığınız fiyattan ...
    şimdi seneye kadar bazı ürünlerin kutularının yıpranmasını bekleyeceğiz ki ucuza satın almak nasip olsun bize ömrümüz yeterse...

hayırlı olsun dileklerimle örnek fotolar görmeyi bende arzu ediyorum ...mümkünse orjinal boyutta (belkide raw ) rapite atarsınız birkaç tane kotalı arkdaşlar indiremesede biz faydalanırız!

• @istanbuli senin aldıklarında hayırlı olsun...
  • @istanbuli..
    400 ytl gibi bahsettiğin rakammdan haberim yoktu vay be e kusura bakmayın ama neden düşündünüzki yada düşünüp almadınız anlayamıyorum yani tam bedavaymış...ama şuda var çizik defao falan diyosunuz bu etkilemiştir muhakkak benim gördüğüm 3 ayrı mağaza bölümü vardı...
    1-kutusu defolu cihaz sıfır olan
    2-ürünün kendisinde defo olan
    3-ürünün kendisinde arıza olan
    belki bahsettiğiniz 2. bölümde idi ...benim almış olduğum bölüm 1 nolu o yüzden rahattım herhalde çünkü müşteri hiz. ile görüştüm
  • hocam geldimi makine incelemeni bekliyoruz.
  • sorma dostum ya malesef yarını bekliyorum ...çok yoğunluk varmış dün verememişler kargoya biraz kızdım ama sonra sabır lı ol lan dedim kendime
  • hocam bizde merak ettik şu makinayı,
    artık gelince sıkı bi inceleme ve örnek fotolar bekleriz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakamoz40 -- 26 Mart 2008; 23:18:54 >
  • inşallah hele bi gelsin başlık açıp testlerini ve elimdeki s2pro ile karşılaştırmalarını detaylı eklemeyi düşünüyorum
    quote:

Orjinalden alıntı: yakamoz40

hocam bizde merak ettik mşu makinayı
    artık gelince sıkı bi inceleme ve örnek fotolar bekleriz..
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratacuner

@istanbuli..
    400 ytl gibi bahsettiğin rakammdan haberim yoktu vay be e kusura bakmayın ama neden düşündünüzki yada düşünüp almadınız anlayamıyorum yani tam bedavaymış...ama şuda var çizik defao falan diyosunuz bu etkilemiştir muhakkak benim gördüğüm 3 ayrı mağaza bölümü vardı...
    1-kutusu defolu cihaz sıfır olan
    2-ürünün kendisinde defo olan
    3-ürünün kendisinde arıza olan
    belki bahsettiğiniz 2. bölümde idi ...benim almış olduğum bölüm 1 nolu o yüzden rahattım herhalde çünkü müşteri hiz. ile görüştüm

belkide 3. bölüm bile olabilir ...o gün-cuma- gece 00:00 da kampanya başlama saati ama siteye ancak 05:00 gibi erişebildiklerini okudum ve ben ancak gündüz 10-11 gibi erişebiliyordum sepete eklediklerin daha ödeme aşamasına gelmeden buhar olup ucuyordu...ihtiyacım olan bir müzik seti idi ve onun peşinde çabalıyordum (şimdi almadığıma azıcık pişman gibiyim !)
    ama daha 2 aylık fz50 var bu bile zor gelirken slr korkurtuyor biraz hepten foto çekmeye küsebilir insan ...2.cisi eksik parçaları olan ve muhtemelen teşhirde hırpalanmış(birsürü parmakizi değmiş ) yada tamir görmüş bir ürün çıkma ihtimalide vardı 3. grup için .garantisi olsa bile bu kadar faktör bir araya gelince olmadı işte...ama birde 2. ve 3. grupta olupta sıfır gibi jelatinleri bile açılmamış ürünler vardı(belkide tekrarında iyi paket yapıyorlardır bilemiyoruz)

• evet söylediklerine hak veriyorum ...hayırlısı olsun bakalım ,teknolojideki hızlı yenilikler sebebiyle kim bilir daha ne garaj ürünleri çıkar karşımıza
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.