3 ay kadar önce 98 palio 1.4 el arabama brc marka lpg taktırdım.fakat bir türlü randıman alamıyorum.230 ykr yakıyo.aldığım yere götürüp ayar yaptırıyorum ,ayarlar normal diyorlar..bu yakıt sizce anormal değilmi.kullananlar varsa en fazla ne yakmalı.yada ne yaptırmam gerekir.çok teşekkür ederim arkadaşlar....
Lpg ayarlarında sorun yoksa arabanın sırasıyla hava filtresinin,bujilerinin,yağ filtresinin,katalitik konvektörün,kayışların,arka kampana balatalarının,ön takımın gözden geçmesi gerekiyor. Lastik ebatları ve amörsitör değerleride orjinal halindeyse ve hala çok yakıyorsa büyü yapmışlardır herhalde ne diyeyim?
sibop ayarından olur diyorlar.bi alakası olurmu acaba yardım please
kardeşim yakıt sarfiyatın fazla benim 1600 motor palio var sibop ayarı demissin benim bildigim benim araç sibop ayarını kendi otomatik yapıor 1,4 motorlu palioları bilmiyorum bi arastır istersen arabayı nasıl kullanıyorsun sertmi kullanıyorsun devirsizmi kullanıyorsun bunlar hep yakıtı arttıran etkenlerdir bujilerini buji kablolarını hava filtrelerini bi kontrol ettir bunlardanda yapabilir
ya kardeşim bende de aynı sorun var ama seninki kadar fazla değil bende de hundai accent ls var 1300 motor ve 200 bin yakıyor bende ayar yaptırıyorum devamlı adam bıktı artık benden :) aracın herseyinede baktırdım ( yani bakım yaptırdım) ama haala düsmedi bende de normal devirle felan kullanıyorum ama neden böle oluyo anlamadım allah senle benim gibilere sabır versin artık :)
(şahsi düşüncemdir) arac 1300 1400 olunca ve bildiğim kadarıyla adı geçen araçlar karbüratörlü olunca şehir içi kullanımda dur kalk kasayı kaldırmak için aracın yakıt tüketimi zaten artacaktır birde buna lpg taktırınca ki karbüratörlü araçlarda lpg de çekiş kaybı söz konusu onun için birazcık daha dokunacaksın gaza bu da artı bi tüketim demek ve buna ilaveten 1 litre gaz ile 1 litre benzinin yaptığı km farkını da hesaba katarsak yine dediğim gibi bu arabanın biraz fazla yakması söz konusu olabilir ammaaa her halukarda bunların km de 180 bini geçeciğine inanmıyorum geçiyosa arabanın karbiratörünün hava almadığından emin olun zira bu alınan gazın yanmasına etki eder ve artırır bir de lpg beynin bir middet sonra ısınıp ısınmadığına bi bakın ısınmıyorsa yeterli buharlaşma sağlanmıyo demektir gaz da ki bu da arabanın çok yakmasına neden olur ama en sağlıklı yöntem aracın 1 litre benzin ile aldığı yolu 1 litre gaza göre karşılaştırmaktır tabi lpg ye az bi pay vererek...
200 gerçekten çok yakıyor. bende 93 model toros var. araba karbüratörlü. Voltran kit sadece şehir içi çoğunluk 2-3 vites 170 -180 yakıyor. şehir dışı 120 - 130'a kadar düşüyor. çözüm: bu konulardan anlamadığım için çözüm yazamayacağım.
Arabanızın gaz yemesi nasıl.Eğerki gaz yemesi iyi değilse bilakis benzinde de gaz yemiyorsa sorunu ateşleme sisteminde veya motor kontrol sisteminde aramak gerek.
Kardeş yanlış anlama ben 2.5 sene lpg sistemli siena 1.4 kullandım(araç 99 modeldi). bir türlü randıman alamadım, sorunlar çıkardı (benim usta ile ilgili de olabilir,tartışıır). Olaylar arabadan soğumama hatta lpg olayından soğumama neden oldu. Sattım aracı lpg öldürdü diye düşünüyorum güzelim sienamı
Abi benzinde bende o kadar yakmıyor , benzinle denedinmi aracını kullanmayı o zaman nasıl yakıyor.
LPG ye ayrica yakit tasarrufu yaptiran LPG kitleri varmis. Onu deneyin birde..
Tupe tup takmak yani.
Sorununuz cozulmezse burada konunun ehli arkadaslar yardimci olacaktir size
aracının marka takıntısı vardır belki, brcden hoşlanmamıştır...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme