Şimdi Ara

Acillll Yardımmm Fuji Finepix Hs20 Exr mi Nikon P500 mü ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
3.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cihan.cihan

merhabalar,

kısa bi süredir,

fuji hs20

canon sx 30 is

nikon p500

arasında netten karşılaştırmalar yapıyorum, fotografçılığın f sini bile bilmiyorum sadecee kompakt makınam bozulduğu için yeni makinamın bu tür cihaz olmasını istiyorum.
    tamamen şekilden ibaret..

bilgi sahibi tecrübeli arkadaşların bilgisine sığınarak,

bu 3 cihaz arasında kullanımı en kolay kullanımı olan, peş peşe en hızlı foto çekebileceğim, zoom yaparken videoyu bulanıklaştırmayan, 20 veya üzeri zoomda el ile çekimlerde focus un sorunsuz olacağı makina hangisi?

Canon sx 30 is ve Nikon P500 14 megapixel
    Fuji hs20 16 megapixel
    Nikon P500 saniyede 10 kare çeker
    Fuji hs20 8 kare
    Canon 2 kare gibi pek bilgim yok
    Fuji hs20 ve Nikon p500 1080p çeker
    Canon sx 30 720p
    Fuji hs20 ve Nikon p500 30x zum imkanı sunarken
    Canon sx30 35x zum imkanı sunuyor

Sonuç olarak :
    Canon zumda iyi ama diğer özellikleri ile biraz altta gibi kalıyo. Hs 20 ve p500 hemen hemen aynı sadece fuji 16 megapixel ama yinede p500 nede olsa nikon kalitesi :)

yardımcı olabildiysem ne mutlu tekrar bir sorun olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım iyi günler

• cevabınız için tşk ederim, sanırım p500 alacam
  • Arkadaşlar,
    Bağlantım çok kötü olduğundan uzun yazamıyorum,
    Şu an like sınıfında CCD sensörlü olarak alacağınız makina Fuji S200EXR
    CMOS sensörlü ise Hemde Tartışmasız Sony HX100V dir.
    Lütfen HS100V topiği ki 7 sayfa oldu konulan fotografları dikkatle inceleyin.
    Diğerlerine ödeyeceğiniz bedele yazık olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 29 Temmuz 2011; 16:54:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihan.cihan

cevabınız için tşk ederim, sanırım p500 alacam

dostum eğer biraz daha fazla paran varsa
    sony hx100v hepsinden iyidir buyur makine bu : http://www.sanalpazar.com/item_details.php?name=SONY-CYBERSHOT--HX100V--KARGO-DAHiL&auction_id=1190136
  • quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

Arkadaşlar,
    Bağlantım çok kötü olduğundan uzun yazamıyorum,
    Şu an like sınıfında CCD sensörlü olarak alacağınız makina Fuji S200EXR
    CMOS sensörlü ise Hemde Tartışmasız Sony HX100V dir.
    Lütfen HS100V topiği ki 7 sayfa oldu konulan fotografları dikkatle inceleyin.
    Diğerlerine ödeyeceğiniz bedele yazık olmasın.

haklısın daha yeni aklıma geldi birde onu önerdim hakikaten çok süper bir makine teşekkürler iyi günler :)
  • En iyi 30x yakınlaştırmalı super telezoom HX100V, ama ben yaklaşmazdım bile. Diğer 30-35xlerden iyi olabilir ama hala " 1/2,33" algılayıcıya 16MP tıkıştırma " kurbanı. Yalnız ISO'ya bakmayın, dinamik aralık da kötüleşiyor. Nette ve bu forumdaki HX100 fotolarına bakın, birçok bölge bembeyaz çıkıyor (dolayısıyla sıfır detay) çünkü aletin aynı anda görebildiği ışık verisi çok kısıtlı.
    Bipekkan'ın dediği gibi, S200EXR hala en iyi DSLR benzeri makine (ki tonla eksiği olmasına rağmen).
    S200EXR bulamazsan Fuji F80 bile olur. 12MP ve 10x hemen herşeye yeter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

En iyi 30x yakınlaştırmalı super telezoom HX100V, ama ben yaklaşmazdım bile. Diğer 30-35xlerden iyi olabilir ama hala " 1/2,33" algılayıcıya 16MP tıkıştırma " kurbanı. Yalnız ISO'ya bakmayın, dinamik aralık da kötüleşiyor. Nette ve bu forumdaki HX100 fotolarına bakın, birçok bölge bembeyaz çıkıyor (dolayısıyla sıfır detay) çünkü aletin aynı anda görebildiği ışık verisi çok kısıtlı.
    Bipekkan'ın dediği gibi, S200EXR hala en iyi DSLR benzeri makine (ki tonla eksiği olmasına rağmen).
    S200EXR bulamazsan Fuji F80 bile olur. 12MP ve 10x hemen herşeye yeter.

Hocam çok teşekkürlerde ben s200exr çok soğudum hatta onu almaya kesin kararımı bile vermiştimde yukardada belirttiğim gibi bir kendini beğenmiş fotoğrafçıyım diye geçinen kız yüzünden vazgeçtim şimdi canon 1100d düşünüyorum eğer canon 1100d yi de kısaca yorumlarsanız çok sevinirim

• Kısaca, 1100D iyi bir makine
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Kısaca, 1100D iyi bir makine

sağol valla o kadar anlattın ki içime su serptin yinede teşekkürler iyi akşamlar...
  • ikisinden birisini alacaksanız hs20 derim
    fakat öncelikle çekim amaçlarınızı belirtirseniz daha iyi seçenekler sunulabilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SSC Aero

ikisinden birisini alacaksanız hs20 derim
    fakat öncelikle çekim amaçlarınızı belirtirseniz daha iyi seçenekler sunulabilir...

aslında çok karar değiştirdim ama yinede öncedende olsa gerek gönlüm fuji hs20 ye kayıyor çünkü
    16 megapixel
    1080p
    ve 30x mükemmel uyum olumuş
    birde şarjlı olsaydı tadından yenmezdi ama çektiği resimlere baktımda yinede harika bir makina
  • Amacınız yüksek zoomlu fotoğraf çekimi ve videolarsa arkadaşların dediği gibi Sony HX100V'ye de bakabilirsiniz. Fakat bir miktar daha tuzlu. Fk da Hs20 yi bir arkadaş 750 liraya satıyordu geçenlerde. Hs10'u ise 600 lira civarına bulabileceğiniz tahmin ediyorum...
  • quote:

Amacınız yüksek zoomlu fotoğraf çekimi ve videolarsa arkadaşların dediği gibi Sony HX100V'ye de bakabilirsiniz. Fakat bir miktar daha tuzlu. Fk da Hs20 yi bir arkadaş 750 liraya satıyordu geçenlerde. Hs10'u ise 600 lira civarına bulabileceğiniz tahmin ediyorum...

Hs10 u sevmedim bana zayıf geldide hs20 kafama yattı gibi önerilerin için teşekkürler
  • İnceledikçe sürekli kararsız kalırsın. Hs10la 20 arasında çok da kayda değer farklar yok.Tabi almışken insan daha yenisini almak istiyor... :) Kararını verdiysen şimdiden hayırlı olsun diyeyim.
  • quote:

İnceledikçe sürekli kararsız kalırsın. Hs10la 20 arasında çok da kayda değer farklar yok.Tabi almışken insan daha yenisini almak istiyor... :) Kararını verdiysen şimdiden hayırlı olsun diyeyim.

Sağol internetten alışveriş yapmak hoşuma gitmiyor bimekse gelmesini bekliyorum hem onun yanında laptopda alıcam ikisini bir alma niyetindeyim teşekkürler.
  • Açıkçası hala HS10-20-P500 diyenlere şaşırıyorum.
    @ozturert,
    "" 1/2,33" algılayıcıya 16MP tıkıştırma kurbanı. Yalnız ISO'ya bakmayın, dinamik aralık da kötüleşiyor. Nette ve bu forumdaki HX100 fotolarına bakın, birçok bölge bembeyaz çıkıyor (dolayısıyla sıfır detay) çünkü aletin aynı anda görebildiği ışık verisi çok kısıtlı.
    Hani derler ya "% 1500 haklısınız" Aynen öyle. Ben uzunca bir zamandır, teknik detaya girmiyorum. Optik, sensör hk. bir bilgiye sahip olmayan arkadaşlar için kafa karıştırıcı oluyor. Hatta 2-3 ay önce farkında olmadan fazla detaya girmişim, bir arkadaş haklı olarak neredeyse İSYAN ediyordu.
    İşin aslını ararsanız BSI(Backside-illuminated) CMOS sensör tam bir aldatmaca. Işık toplayamayan bir sensöre ışığı siz arkadan takviye ediyorsunuz ve pozlamada ortaya çıkan fazlalığı yazılımla azaltıyorsunuz. Sonuçta özellikle mavi-beyaz-gri tonlamanın olduğu alanlarda beyaz patlaması gibi etki oluşuyor ve detay-metay hakgetire. Her şeye rağmen genel kullanım amaçlı hiper zoom+ video' lu makinelerinde (BSI-CMOS) HX100V diğerlerine göre daha başarılı. Tabi bu başarıda mükemmel denilebilecek (Carl Zeiss Vario-Sonar T*) tasarımlı lensin payı çok büyük.
    Bana da sorsalar elbette dinamik aralığı çok daha iyi CCD sensörlü S200EXR' yi hatta S100SF' Yi tercih ederim ama video açısından hatta lens açısından gözüm de Sony' de takılı kalırdı.

• quote:

Açıkçası hala HS10-20-P500 diyenlere şaşırıyorum.
    @ozturert,
    "" 1/2,33" algılayıcıya 16MP tıkıştırma kurbanı. Yalnız ISO'ya bakmayın, dinamik aralık da kötüleşiyor. Nette ve bu forumdaki HX100 fotolarına bakın, birçok bölge bembeyaz çıkıyor (dolayısıyla sıfır detay) çünkü aletin aynı anda görebildiği ışık verisi çok kısıtlı.
    Hani derler ya "% 1500 haklısınız" Aynen öyle. Ben uzunca bir zamandır, teknik detaya girmiyorum. Optik, sensör hk. bir bilgiye sahip olmayan arkadaşlar için kafa karıştırıcı oluyor. Hatta 2-3 ay önce farkında olmadan fazla detaya girmişim, bir arkadaş haklı olarak neredeyse İSYAN ediyordu.
    İşin aslını ararsanız BSI(Backside-illuminated) CMOS sensör tam bir aldatmaca. Işık toplayamayan bir sensöre ışığı siz arkadan takviye ediyorsunuz ve pozlamada ortaya çıkan fazlalığı yazılımla azaltıyorsunuz. Sonuçta özellikle mavi-beyaz-gri tonlamanın olduğu alanlarda beyaz patlaması gibi etki oluşuyor ve detay-metay hakgetire. Her şeye rağmen genel kullanım amaçlı hiper zoom+ video' lu makinelerinde (BSI-CMOS) HX100V diğerlerine göre daha başarılı. Tabi bu başarıda mükemmel denilebilecek (Carl Zeiss Vario-Sonar T*) tasarımlı lensin payı çok büyük.
    Bana da sorsalar elbette dinamik aralığı çok daha iyi CCD sensörlü S200EXR' yi hatta S100SF' Yi tercih ederim ama video açısından hatta lens açısından gözüm de Sony' de takılı kalırdı.

Hocam sağolun zahmet edip yazmışsınız ama HX100le HS20 arasında 300-400 lira fark oynuyor benimde sadece fotoğraf makinesine ayırdığım bütçe 850 tl filan yapmayın lüften

• quote:

Orijinalden alıntı: ParsLorD

quote:

Açıkçası hala HS10-20-P500 diyenlere şaşırıyorum.
    @ozturert,

Hocam sağolun zahmet edip yazmışsınız ama HX100le HS20 arasında 300-400 lira fark oynuyor benimde sadece fotoğraf makinesine ayırdığım bütçe 850 tl filan yapmayın lüften

@ParsLorD,
    850 TL. benim içinde ciddi bir para. Ama burada, ufak ama sonucu ciddi olacak bir mantık hatası yapıyorsunuz. Sadece dış görünüşü Tam bir dSLR' yi andıran bunun dışında macro dışında adeta fotograf çekemeyen, ister sulu, ister yağlı boya deyin, bana göre adeta su dolu bir akvaryum arkasından bakılıyormuş gibi bir etki yapan fotograflar çeken makineye 850 TL gibi bedel yatırıyorsunuz, Bu az-buz bir rakkam değil, bu paraya temiz kullanılmış bir Pentax K-x kit lensi ile alınabilir rahatlıkla. Üstelik video açısından da o kadar başarılı da değil. Eğer video önemli değilse S200EXR alın veya Sony için fiyat düşümünü bekleyin açıkçası paranıza yazık etmeyin. Bu forumda alıp bir hafta içinde satan çok kişi var, birde bana özelden ulaşan "sessiz çoğunluk" ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 30 Temmuz 2011; 12:40:26 >

• Dslr like makine seçen arkadaşlar zaten direkt olarak fotoğraf kalitesinden ödün vermeye razı olan arkadaşlardır. Makineler arasında uçurum vs. yok bence. Hs10 kullandığım süre boyunca şikayet ettiğim noktalar dslr makineye alışmış olduğumdan yavaş af yapması ve çekim yapması, video çekerken zoom yaparken elle çevirmek zorunda kalındığından kayma-titremeler meydana gelmesi, optik vizörün çok karanlık olmasıydı. Fotoğraf kalitesinden zaten birşey beklemiyordum. 16mp lik 1/2.3 sensöre sahip bir makine de çok daha iyisini veremez... Fakat Sony'nin özellikleri daha çekici fiyat bakımından ise daha tuzlu. Bütçe, beklenti vs göz önüne alındığında Hs10 hiç de yabana atılacak bir dslr like değil bana göre...
  • quote:

Dslr like makine seçen arkadaşlar zaten direkt olarak fotoğraf kalitesinden ödün vermeye razı olan arkadaşlardır. Makineler arasında uçurum vs. yok bence. Hs10 kullandığım süre boyunca şikayet ettiğim noktalar dslr makineye alışmış olduğumdan yavaş af yapması ve çekim yapması, video çekerken zoom yaparken elle çevirmek zorunda kalındığından kayma-titremeler meydana gelmesi, optik vizörün çok karanlık olmasıydı. Fotoğraf kalitesinden zaten birşey beklemiyordum. 16mp lik 1/2.3 sensöre sahip bir makine de çok daha iyisini veremez... Fakat Sony'nin özellikleri daha çekici fiyat bakımından ise daha tuzlu. Bütçe, beklenti vs göz önüne alındığında Hs10 hiç de yabana atılacak bir dslr like değil bana göre...

Hocam Hs10 ilk çıktığında almak istiyodum ama zaman geçtikte vazgeçtim şuanda goldda 950 lira olmuş aslında mantıklı gibi geldi bana hs20 goldda 1200-1300 civarı zaten laptopla birlikte almayı düşünüyorum biraz laptopun parasından kırarsam hs10da düşünebilirim hiç olmazsa 2 yıl garanti ve gold kalitesi var

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.