Şimdi Ara

Acillll Yardımmm Fuji Finepix Hs20 Exr mi Nikon P500 mü ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
3.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Fuji Finepix Hs20 Exr

Nikon P500 :
    Nikon P500

Acill yardımınız lazım bunlardan birini alıcam hangisini alsam daha iyi olur ?

• Bu makinaların ikisindede kozmetik görüntüye para verirsiniz.Fotografla alakalı eger enstantane diyafram iso vb. konularda biraz bilgi sahibiyseniz giriş seviyesi bi dslr makina alın pişman olmayın ama illa like bi makina alıcaksanızda fujifilm s200 exr önerebilirim size ama like cihazlara verilen para biraz boşa gibi geliyor bana.
    onun yerine daha az paraya kompakt bi makina alın daha iyi bence
  • Hocam benim fazla param yok internette buldum ikiside aynı para 825 tl o civarlarda dslr yok diye biliyorum varsa önerirsen iyi olur.
  • ilanıma bakabilirsin 730 tlye faturalı bir haftalık sony nex-3 satıyorum. fotoğraf kalitesi iki cihazdanda üstündür
  • quote:

Orijinalden alıntı: şubat

ilanıma bakabilirsin 730 tlye faturalı bir haftalık sony nex-3 satıyorum. fotoğraf kalitesi iki cihazdanda üstündür

Lens ne var üstünde ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Buna da bakabilirsiniz
    http://www.ekopasaj.com/olympus-pen-e-pl1-14-42-kit-orjinal-canta-hediyeli_263750.html

kardeş beni aşar o aynı fiyata sıfır nex-3 var 18-55 lensli
  • gecenlerde 700 liraya electroworldde olympus e 450 gormustum ayrica spot 1000d alabilirsiniz - nex 3 de iyi secim olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nex3 alın, arkanıza bakmayın derim ben.
    Pekçok DSLR'dan geri kalmayan performansı var bu ufaklığın.
    Yarıyolda bırakmaz.

__

Dersenizki DSLR-Like istiyorum; S200Exr yada HX100V öneririm.
    Nex3 performansı alamazsınız ama yinede 'eh işte' kareleri verir bu iki makine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: synchro

gecenlerde 700 liraya electroworldde olympus e 450 gormustum ayrica spot 1000d alabilirsiniz - nex 3 de iyi secim olur

hocam yardımların için sağol
  • quote:

Orijinalden alıntı: NovariX

Nex3 alın, arkanıza bakmayın derim ben.
    Yarıyolda bırakmaz.

__

Nex-3 güzel ama eli dolmuyo yani görünüşü dslr'den çok uzak bir yapısı var yoksa makine çok sağlam bir çok dslr'ye kök söktürür yardımların içinde teşekkür ederim :)
    unutmadan HX100V nex3 den daha pahalı :)
    HX100V
    Nex-3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ParsLorD -- 23 Temmuz 2011; 11:17:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ParsLorD

quote:

Yarıyolda bırakmaz.

__

Nex-3 güzel ama eli dolmuyo yani görünüşü dslr'den çok uzak bir yapısı var yoksa makine çok sağlam bir çok dslr'ye kök söktürür yardımların içinde teşekkür ederim :)
    HX100V
    Nex-3

Fiyatlar hakkında bilgim var.
    Görsel olarak kriter belirtmemişsin; bu yüzden NEX-3 önerdim.
    Sony A230 - A290 yada Pentax K-X falanda bakabilirsin bu fiyat bandında.
    Sanalpazar'dan ziyade Sahibinden.com sitesine bakmanı tavsiye ederim; keza Sanalpazar'daki komisyon olayı yok orada.
    Yani GET'siz ilanda yayınlanabiliyor.

Unutmadan, Like sınıfta çok bir tercihin yok. Ya S200Exr olacak yada HX100V olacak, eğer ortalamanın üstünde bir Like arıyorsan.
    Bana soracak olursan, HX100V derim. Çok kaliteli video çekimi var. Hot piksel sıkıntısı yok. Daha compact bir yapıda. Oynar LCD ekranı var vs vs..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ParsLorD

quote:

Yarıyolda bırakmaz.

__

HX100V
    Nex-3

Fiyatlar hakkında bilgim var.
    Görsel olarak kriter belirtmemişsin; bu yüzden NEX-3 önerdim.
    Sony A230 - A290 yada Pentax K-X falanda bakabilirsin bu fiyat bandında.
    Sanalpazar'dan ziyade Sahibinden.com sitesine bakmanı tavsiye ederim; keza Sanalpazar'daki komisyon olayı yok orada.
    Yani GET'siz ilanda yayınlanabiliyor.

Unutmadan, Like sınıfta çok bir tercihin yok. Ya S200Exr olacak yada HX100V olacak, eğer ortalamanın üstünde bir Like arıyorsan.
    Bana soracak olursan, HX100V derim. Çok kaliteli video çekimi var. Hot piksel sıkıntısı yok. Daha compact bir yapıda. Oynar LCD ekranı var vs vs..

yardımların için teşekkürler :)

• nex-3 16mm lens ile
  • quote:

Orijinalden alıntı: şubat

nex-3 16mm lens ile

sağol dostum hayırlı müşteriler...
  • aşağıdakilerden sizce hangisi ???

FUJIFILM FINEPIX-S2800HD Fotoğraf Makinesi 14MP GG de fiyatı 528 TL orginal 2 yıl garantili

Sony Cyber-shot DSC-HX100V +sony çanta hediyeli Sahibinden de 1230 TL 2 garantili GG de gümrük 930 TL

Fujifilm FinePix HS20 EXR GG de orginal 1.250 TL 2yıl garantili GG de Gümrük 819 TL

Nikon Coolpix P500 GG de 815 Gümrük

sizce bu makinelerden hangisi 4 makine hakkında baya yorum var zaten konu asıl amacı HS20 ama bu konuyu okuyanların sonra benim gibi kafası başka makinalara kaydığını düşünüyorum.

benim aklımda nikon p500 ile hs20 arasında klmıştı bu formu okudukdan sonra hx100v de girdi iyice bir çıkmaza girdiğimi düşünüyorum. bu makinaların hepsi kullanan gören arkadaşlar yada bu işi profosyonelce yapmış arkadaşlardan tek ricam sadece birini yazsın ve kısaca nedeni yazsın bence uzun uzun yazmak daha çok kafa karıştırıyor yada sadece hangisini seçeceğimizi yazsın ?

bu forma giripde bilgi almak isteyen için hızlı bir cevap olur.

bana cevap verecek arkadaşlara çok teşşekür ediyorum.

• Tabikide Sony Cyber-shot DSC-HX100V 1080p videoyu bile saniyede 60 kare çekiyo gerisini sen düşün
  • Ben HS 20 EXR kullanıyorum.
    İyi yada kötü demek yanlış, zor makine...Yani kullanıcı dostu denen cins değil. Tatminkar sonuç almanız denemeye bağlı, tabii beklentileriniz de önemli. 2004 ten beri dijital makine kullanıyorum , 10 yada 15 taneden fazla baskı almadım, onlar da A4 boyutunda yani kendi printerımla basıldı. Büyük baskılara ihtiyacınız olmayacaksa bu makineyi seçenekleriniz arasında bulundurun. Resim kalitesi hakkında yapılan eleştiriler büyük boyutlar için doğru. Standart bir amatör için 5 yada 6 megapixel in yeterli olduğu düşüncesi oldukça yaygındır. Size de uygunsa resim kalitesi konusunda hiçbir sıkıntınız olmaz. Gelelim benim makineyi seçme sebeplerime..
    1- Standart AA yani kalem pil kullanılması benim için olmazsa olmaz özellik.
    2- Manuel zoom
    3- Manuel fokus (Alışmak gerekiyor ama hiç yoktan iyidir.) Elleri normal boyutlarda olanlar için sorun değil.
    4- Harici flaş (Hot Shoe).Fuji nin tam uyumlu flaşlarını kullanabileceğiniz gibi istediğiniz ehven fiyatlı universal her flaşı takabiliyorsunuz. Benim eski flaşım işe yaradı... Makinenin üstünde zaten var ya demeyin... Tabii olarak her zaman işinize yarayacaktır ama gerçek bir flaşın yerini o pop-up flaşlar tutmaz
    5- Filtre 58 mm (Bence her fotoğrafçının bazı filtrelere ve en azındanda bir polarize filtreye ihtiyacı vardır). Ayrıca ben filtre bağlantısından dia ve negatif kopya aparatı kullanıyorum. Kimbilir başka ne için gerekebileceğini.. Yani olmalı...
    6- Makine fonksiyonlarına bol sayıda doğrudan tuşlarla ulaşma imkanı. Bazı alternatiflerindeki hiyerarşik menü yapısını (Alt menü-üst menü vs) fotoğraf çekmenin doğasına uygun bulmuyorum.
    7- Geniş açı.. İşte bu bence dijital fotoğraf dünyasının bir başka problemi. Bence 24mm den başlar ( 35mm filmli muadili), rakkam ufaldıkça açısı genişler, fiyatı artar, ulaşılması zor hale gelir. Bir DSLR seçerseniz bunun için ekstra bütçe düşünmelisiniz. HS 20 oldukça yeterli kalitede 24 mm (Aslında yaklaşık 22mm) geniş açıya sahip. Nikon P500 de 22mm var, yani bu konuda o da iyi.
    8- DSLR lerle karşılaştırıldığında taşınabilirlik. 700 küsur gram bile bana başta ağır geldi ama her şeyi içinde diye katlanıyorum.
    9- HS 20 nin gövde yapısını, malzeme kalitesini ele uygunluğunu ben aldığım zaman mevcut olan ve denediğim alternatifleriyle kıyaslanamayacak kadar üstün buldum. (Sadece Sony o zaman yoktu, onu bilmiyorum.). Bu konuya önem vermenizi öneririm..
    10- Film için başka seçeneğim olduğundan bu özelliği hiç kullanmadım.
    11- Harici deklanşör kullanabilmek.(Remote). Yolda geliyor.
    Bu saydıklarım benim için önemli, alternatiflerinde bunlar topluca mevcut olmadığı için seçimimi bu şekilde yaptım. Eleştirilerin çoğunu okudum, dinledim ne aldığımı bilerek aldığım için keyfim yerinde sayılır..
    Mutlaka yazacak daha çok şey vardır, uzatmadan önemli olan insanın kendisi için en uygun olanı seçebilmesi diyelim. Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: taydino

Ben HS 20 EXR kullanıyorum.
    İyi yada kötü demek yanlış, zor makine...Yani kullanıcı dostu denen cins değil. Tatminkar sonuç almanız denemeye bağlı, tabii beklentileriniz de önemli. 2004 ten beri dijital makine kullanıyorum , 10 yada 15 taneden fazla baskı almadım, onlar da A4 boyutunda yani kendi printerımla basıldı. Büyük baskılara ihtiyacınız olmayacaksa bu makineyi seçenekleriniz arasında bulundurun. Resim kalitesi hakkında yapılan eleştiriler büyük boyutlar için doğru. Standart bir amatör için 5 yada 6 megapixel in yeterli olduğu düşüncesi oldukça yaygındır. Size de uygunsa resim kalitesi konusunda hiçbir sıkıntınız olmaz. Gelelim benim makineyi seçme sebeplerime..
    1- Standart AA yani kalem pil kullanılması benim için olmazsa olmaz özellik.
    2- Manuel zoom
    3- Manuel fokus (Alışmak gerekiyor ama hiç yoktan iyidir.) Elleri normal boyutlarda olanlar için sorun değil.
    4- Harici flaş (Hot Shoe).Fuji nin tam uyumlu flaşlarını kullanabileceğiniz gibi istediğiniz ehven fiyatlı universal her flaşı takabiliyorsunuz. Benim eski flaşım işe yaradı... Makinenin üstünde zaten var ya demeyin... Tabii olarak her zaman işinize yarayacaktır ama gerçek bir flaşın yerini o pop-up flaşlar tutmaz
    5- Filtre 58 mm (Bence her fotoğrafçının bazı filtrelere ve en azındanda bir polarize filtreye ihtiyacı vardır). Ayrıca ben filtre bağlantısından dia ve negatif kopya aparatı kullanıyorum. Kimbilir başka ne için gerekebileceğini.. Yani olmalı...
    6- Makine fonksiyonlarına bol sayıda doğrudan tuşlarla ulaşma imkanı. Bazı alternatiflerindeki hiyerarşik menü yapısını (Alt menü-üst menü vs) fotoğraf çekmenin doğasına uygun bulmuyorum.
    7- Geniş açı.. İşte bu bence dijital fotoğraf dünyasının bir başka problemi. Bence 24mm den başlar ( 35mm filmli muadili), rakkam ufaldıkça açısı genişler, fiyatı artar, ulaşılması zor hale gelir. Bir DSLR seçerseniz bunun için ekstra bütçe düşünmelisiniz. HS 20 oldukça yeterli kalitede 24 mm (Aslında yaklaşık 22mm) geniş açıya sahip. Nikon P500 de 22mm var, yani bu konuda o da iyi.
    8- DSLR lerle karşılaştırıldığında taşınabilirlik. 700 küsur gram bile bana başta ağır geldi ama her şeyi içinde diye katlanıyorum.
    9- HS 20 nin gövde yapısını, malzeme kalitesini ele uygunluğunu ben aldığım zaman mevcut olan ve denediğim alternatifleriyle kıyaslanamayacak kadar üstün buldum. (Sadece Sony o zaman yoktu, onu bilmiyorum.). Bu konuya önem vermenizi öneririm..
    10- Film için başka seçeneğim olduğundan bu özelliği hiç kullanmadım.
    11- Harici deklanşör kullanabilmek.(Remote). Yolda geliyor.
    Bu saydıklarım benim için önemli, alternatiflerinde bunlar topluca mevcut olmadığı için seçimimi bu şekilde yaptım. Eleştirilerin çoğunu okudum, dinledim ne aldığımı bilerek aldığım için keyfim yerinde sayılır..
    Mutlaka yazacak daha çok şey vardır, uzatmadan önemli olan insanın kendisi için en uygun olanı seçebilmesi diyelim. Saygılar...

Çok sağol zahmet edip bu kadar yazmışsın eline sağlık kararımı verdim d3100 alıcam olmassa 1100d oda olmazsa mecbur fuji hs20 exr alırım biraz şüphelerim vardı ama içimi aydınlattın tekrar sağol :)

• merhabalar,

kısa bi süredir,

fuji hs20

canon sx 30 is

nikon p500

arasında netten karşılaştırmalar yapıyorum, fotografçılığın f sini bile bilmiyorum sadecee kompakt makınam bozulduğu için yeni makinamın bu tür cihaz olmasını istiyorum.
    tamamen şekilden ibaret..

bilgi sahibi tecrübeli arkadaşların bilgisine sığınarak,

bu 3 cihaz arasında kullanımı en kolay kullanımı olan, peş peşe en hızlı foto çekebileceğim, zoom yaparken videoyu bulanıklaştırmayan, 20 veya üzeri zoomda el ile çekimlerde focus un sorunsuz olacağı makina hangisi?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.