Şimdi Ara

Açılmayan laptop, power var, görüntü yok. Bu sorunu çözen bilgisayardan anlıyordur...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
6.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Hp pavilion dv4000 marka eski bi laptop.

İçini açıp temizledim. Tekrar herşeyi monte ettikten sonra açılmamaya başladı. Power tuşuna bastıktan sonra, ledlere ışık geliyor, fanlar falan gayet çalışıyor. Ama görüntü bir türlü gelmiyor.

Google'da falan da bayağı araştırdım. Cmos piliyle alakalı bir sorunum olabilir. Ama ne yaptıysam açamadım bilgisayarı. Yardım edebilecek o mükemmel kişiye şimdiden teşekkürler.. =)

• quote:

Orijinalden alıntı: Darkwarer

Arkadaşlar Hp pavilion dv4000 marka eski bi laptop.

İçini açıp temizledim. Tekrar herşeyi monte ettikten sonra açılmamaya başladı. Power tuşuna bastıktan sonra, ledlere ışık geliyor, fanlar falan gayet çalışıyor. Ama görüntü bir türlü gelmiyor.

Google'da falan da bayağı araştırdım. Cmos piliyle alakalı bir sorunum olabilir. Ama ne yaptıysam açamadım bilgisayarı. Yardım edebilecek o mükemmel kişiye şimdiden teşekkürler.. =)

Merhaba,

Sistem tam olarak çalışıp, sadece ekrana görüntü gelmiyorsa;

Öncelikle dikkatlice cihazı tekrar dan sökün ve ekrana giden kabloyu dikkatlice kontrol edin.. Herhangi bir sıkışma söz konusu olabilir, sıkışma esnasın da kablo hasar gördüyse, ekrana görüntü alamamanız doğal bir durumdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProbLem! -- 19 Nisan 2012; 2:17:11 >

• aynisi banada olmuştu tamirciye götürdüm sorun hic beklemediğim yerden geldi adam ramin bi tanesini bi cikardi pc acildi deneyin sizde
  • bunun bir kaç sebebi var.
    sizin deneyebilecekleriniz şunlar:
    - Ram i değiştirin sonuç alamazsanız
    - Harici bir monitore bağlayıp görüntü alabiliyormusunuz ona bakın alıyorsanız nb lcd ekran data kablosunda sorun vardır. hariciyede görüntü yoksa

olay sizi aşıyordur.

Notebook onarım merkezlerinde ekran kartı chipsetinin değişimi yapılması gerekiyor. (tahmini ücret 130 - 200TL arası)

not: Dikkatli olun! Chipsetinizi değiştirdik diyip üzerine ısı uygulayanlar var buda size sadece bir kaç ay çözüm sağlar. Güvenmediğiniz yerlere götürmeyin.
  • Eyvallah arkadaşlar da, ekran kablosuna hiç dokunmadım. Ben sadece altta ayrı olarak açılan HDD'nin, Ram'lerin ve işlemcinin kapaklarını açıp içlerini temizledim.

Ayrıca RAM'leri çıkarıp, HDD'yi çıkarıp boot etmeyi de denedim, yine açılmadı bilgisayar.
  • RAm leri çıkartınca zaten görüntü gelme olasılığı yok. Bide işlemciyi kilitleyen vidayı iyice sıktınmı kapandıktan sonra. Bazen unutulabiliyor. O da görüntü gelmemesine neden olur
  • aynı durum bende de oldu.amd işlemcili hp bilgisayarımı açtım fanını temizledim ve birleştirdikten sonra herşey açlışıyor ama ekrana görüntü gelmiyor. bu konuda tecrübeli biriyim de..daha önce sayısız bilgisayar temizliği de yaptım.ram düzgün çalışıyor,bios pilini çıkarıp denedim ama bios ekranı acılmadı..durduk yerde masraf cıkardım gibi..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ramlerin slotuna tam oturduğundan emin olun. Çok büyük ihtimalle ramden kaynaklıdır. Biraz zorlamaktan çekinmeyin.
  • Ek bilgi eğer herşeyi denediyseniz, işlemciyi çıkartıp yeniden dikkatlice takıp deneyin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.