Şimdi Ara

açk yavrusu hakkında sorularım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar.Benim üç buçuk aylık bir dişi yavrum alman çoban köpeğim var.Bizim kereta durmadan ayakkabılarımı ve pantolonumu ısırmaya başladı.Ayakkabım ve 2 tane pantolonum atıl durumu geldi.Ve artık ısırdığı zaman da artık acıtıyor.Oynamak için yapıyor bunu biliyorum ama ileride büyüdüğü zaman da saldırgan olmasından korkuyorum açıkçası.Ben bu yavrucağa bu alışkanlığını nasıl terkettirebilirim.Bir de bu türler çok zeki ve çabuk öğrenen bir ırk diye biliyırdum.Ama bizim kıza birşey öğretmeye çalışsam işi hemen şebekliğe vuruyo;ya pantokonumu dişlemeye başlıyo ya da yerr yatıyo yada oraya buraya zıplıyor.Pek öğrenme hevesi yok gibi.Şimdi arkadaşlar bu ısırma alışkanlığını köpeğe bağırıp çağırmadan nasıl bıraktırabilirim.Ve bir takım temel bilgileri(el ver,otur,bekle,zıpla,yat vs)gibi komutları nasıl öğretebilirim.Bu ırkı beslemiş daha doğrusu dost bellemiş arkadaşlarım bana yarfımcı olursabız çok sevinirim.Ayrıca bu hayvan ne kadar da zeki,akıllı ve tatlı bakıyor.Hani bana baktığı zaman sanki biraz sonra konuşmaya başlayacakmış gibi geliyor:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İyi kitapçılarda köpek eğitimi konusunda çok iyi kitaplar var... Tek tek söylemekle sonuç alamayız. Bu konudaki eğitim ve psikoloji kitaplarını okursanız çok yararlı olur ve daha iyi bir sahip olursunuz.

• koontz285 K kullanıcısına yanıt
    Arkadaşında dediği gibi burada tek tek anlatmakla bu iş olmaz en iyi yöntem iyi bir kitap almak bazı kitaplarla birlikte cd de veriyor uygulamalı olarak nasıl eğitim verilmesi aşamalı olarak anlatılıyor.Kısa bir öneride bulunmak istiyorum.Köpeğinizin dişleri kaşındığı için ısırması normal dişlerini kaşıyabilmesi için satılan ip,kemik gibi oyuncaklar oluyor bunlardan alırsanız bu nesnelere alıştırarak bu durumdan kurtulabilirsiniz.Eğitim konusunda ise daha fazla beklemeden yavaş yavaş otur,kalk gibi temel eğitimleri vermeye başlayın.Eğitim verirken yaptığı olumsuz davranışlarda köpeğinizi cezalandırmak yerine yaptığı her pozitif davranışı ödüllendirmelisiniz.İstemediğiniz davranışlarda ''hayır'' komutu vererek köpeğinizle ilgilenmeyi kesin.Kesinlikle vurmayın,çok fazla bağırarak köpeğinizi korkutmayın.
  • Önerileriniz için teşekkür ederim.O zaman acil bir eğitim kitabı alayım.

• Cesar Millian'ın kitabını öneririm size.

O ısırma konusunda belkide son 1 ayınız daha sonra geçiyor. Eğer üstünüzü değiştirirken pantolonunuzu ısırıyorsa siz gitmeyin diye yapıyordur
  • Bebeklerin diş çıkarırken yarattıkları yaygaranın :) yanında bunlarınki devede kulak sayılır. :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.