Şimdi Ara

Lensler hakkında sorularım var yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
7.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 16 yaşındayım gözlük kullanıyordum ama artık kullanmak istemiyorum rahatsız ediyor soğuk bi yerden sıcak bi yere girince buhar oluyo sürekli bi çerçeveden bakmayı sevmiyorum.Onun için lens almayı istedim doktor az önce lensi yazdı acuvue oasys marka öğleden sonra 3 te gel dedi nasıl kullancağını gösteriyim dedi.Benim sorcağım sorular var bu lenslerin başka hangi markaları var en iyi marka hangisidir.Lenslerin süreleri var bide bendeki 3 aylık bi paketten 6 tane lens çıkıyor 6 lens 3 aylıkmı yoksa 2 tanesimi 3 aylık? Birde renkli olanları var gözün çapına uygun özel üretim yaptırmak gerekiyomuş vede maliyeti fazla oluyomuş takınca ise %5 %10 görme kaybı olduğu söylendi. Bunlar hakkında bilgisi olanlardan cevap bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Senin aldığın lesnlerin her birinin 15'er günlük kullanım süresi var ve toplamda hepsi 3 ayda bitmesi gerekiyor. Gece gündüz full kullanacaksan bu süre 1 haftaya iner. Ama lens kullananların çoğu bu süreyi aşıyor. 15 gün yazıyorsa 1 ay kullanıyorlar 1 ay yazıyorsa 2 ay. Kesinlikle iyi bir şey değil ama ben bugüne kadar zararını görmedim. Senin asıl dikkat etmen gereken şey o lenslerin açıklamasında ne yazarsa yazsın; gece onlarla uyuma. Her akşam solüsyona koy. Kalite olayına gelirsek lenslerde zaten piyasada 6-7 marka vardır. Bunların kaliteleride birbirine yakındır. Senin aldığın lens te onlardan biri.
    Geceleri lensle uyursan korneanın oksijenini kesmiş olursun. Korneanın oksijeni kesildiği zaman koneada damarlanmalar meydana gelir. Göz akından korneaya doğru damarlar çıkmaya başlar. Bunlardan kurtulmanın da herhangi bir yolu yok. İleride vampir gibi kırmızı gözlerle dolaşırsın. Buna özellikle dikkat et. Geceleri lensi çıkar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burokko -- 22 Ocak 2015; 16:13:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Puhahahaha

Senin aldığın lesnlerin her birinin 15'er günlük kullanım süresi var ve toplamda hepsi 3 ayda bitmesi gerekiyor. Gece gündüz full kullanacaksan bu süre 1 haftaya iner. Ama lens kullananların çoğu bu süreyi aşıyor. 15 gün yazıyorsa 1 ay kullanıyorlar 1 ay yazıyorsa 2 ay. Kesinlikle iyi bir şey değil ama ben bugüne kadar zararını görmedim. Senin asıl dikkat etmen gereken şey o lenslerin açıklamasında ne yazarsa yazsın; gece onlarla uyuma. Her akşam solüsyona koy. Kalite olayına gelirsek lenslerde zaten piyasada 6-7 marka vardır. Bunların kaliteleride birbirine yakındır. Senin aldığın lens te onlardan biri.
    Geceleri lensle uyursan korneanın oksijenini kesmiş olursun. Korneanın oksijeni kesildiği zaman koneada damarlanmalar meydana gelir. Göz akından korneaya doğru damarlar çıkmaya başlar. Bunlardan kurtulmanın da herhangi bir yolu yok. İleride vampir gibi kırmızı gözlerle dolaşırsın. Buna özellikle dikkat et. Geceleri lensi çıkar

Anladım yani 6 tane lens 3 ayda biticek o zaman 2 tanesini 1 ayda kullanıcaz sonra atıcaz diğer 2 sine geçicez ve böyle böyle 3 ayda biticek değilmi ? Birde benim göz ölçülerine tam uygun optima natural look diye bi lens var internette renkli numaralı bu marka iyimidir bide renkli lensleri kullanırken bi sıkıntı olurmu? 8.40 bc ölçüsünde bitek bu markada bulabildim renkli lenslerden

• Hayir arkadasim oyle olmuyor. Bu lenslerin her biri muhtemelen 1 aylık(bendeki de ayni marka ve 1 aylik).. Bir kutuda 6 adet var. İki tanesini gozlerine taktin (biri sag biri sol) 1 ay kullandin ve ömrü doldu. Sonraki 1 ay icin yine ayni sekilde 2 adet daha kullandin ve bu sekilde devam ediyor. Yani 3 ayda bir paket bitmis oluyor( tabi burda goz numaralarinin ayni oldugu varsayimiyla konusuyoruz). 15 gunluk lenslerden de bahsediyorlar ama hic gormedim henuz. Sen lensi alirken doktoruna da optige de sor kac gunluk oldugunu. Ben Oasys ve AirOptix kullandim. Oasys yani sana verilen daha iyiydi. Son olarak sunu soyleyeyim ki illa lens takacagim diyorsan yine de gozlukle parelel kullan, lense tam olarak baglanma. Ozel gunlerde vs lens tak ama siradan gunlerde ne bilim evde rv izlerken falan lens takma. İlerde muhtemelen goz kuruluguna neden olacaktir. Ben suan sadece halisaha maclarinda takiyorum mesela. Cunku gozumu bayagi kuruttu. Lens uzun vadeli birsey degil bence. Tamam duyuyoruz 10-15 sene kullananlari ama bencr hevesini alinca ne kadar yapay ve yabanci bir madde oldugunu anlayip birakacaksin. Gecmis olsun

• Hayir arkadasim oyle olmuyor. Bu lenslerin her biri muhtemelen 1 aylık(bendeki de ayni marka ve 1 aylik).. Bir kutuda 6 adet var. İki tanesini gozlerine taktin (biri sag biri sol) 1 ay kullandin ve ömrü doldu. Sonraki 1 ay icin yine ayni sekilde 2 adet daha kullandin ve bu sekilde devam ediyor. Yani 3 ayda bir paket bitmis oluyor( tabi burda goz numaralarinin ayni oldugu varsayimiyla konusuyoruz). 15 gunluk lenslerden de bahsediyorlar ama hic gormedim henuz. Sen lensi alirken doktoruna da optige de sor kac gunluk oldugunu. Ben Oasys ve AirOptix kullandim. Oasys yani sana verilen daha iyiydi. Son olarak sunu soyleyeyim ki illa lens takacagim diyorsan yine de gozlukle parelel kullan, lense tam olarak baglanma. Ozel gunlerde vs lens tak ama siradan gunlerde ne bilim evde rv izlerken falan lens takma. İlerde muhtemelen goz kuruluguna neden olacaktir. Ben suan sadece halisaha maclarinda takiyorum mesela. Cunku gozumu bayagi kuruttu. Lens uzun vadeli birsey degil bence. Tamam duyuyoruz 10-15 sene kullananlari ama bencr hevesini alinca ne kadar yapay ve yabanci bir madde oldugunu anlayip birakacaksin. Gecmis olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: feriköylü24

Hayir arkadasim oyle olmuyor. Bu lenslerin her biri muhtemelen 1 aylık(bendeki de ayni marka ve 1 aylik).. Bir kutuda 6 adet var. İki tanesini gozlerine taktin (biri sag biri sol) 1 ay kullandin ve ömrü doldu. Sonraki 1 ay icin yine ayni sekilde 2 adet daha kullandin ve bu sekilde devam ediyor. Yani 3 ayda bir paket bitmis oluyor( tabi burda goz numaralarinin ayni oldugu varsayimiyla konusuyoruz). 15 gunluk lenslerden de bahsediyorlar ama hic gormedim henuz. Sen lensi alirken doktoruna da optige de sor kac gunluk oldugunu. Ben Oasys ve AirOptix kullandim. Oasys yani sana verilen daha iyiydi. Son olarak sunu soyleyeyim ki illa lens takacagim diyorsan yine de gozlukle parelel kullan, lense tam olarak baglanma. Ozel gunlerde vs lens tak ama siradan gunlerde ne bilim evde rv izlerken falan lens takma. İlerde muhtemelen goz kuruluguna neden olacaktir. Ben suan sadece halisaha maclarinda takiyorum mesela. Cunku gozumu bayagi kuruttu. Lens uzun vadeli birsey degil bence. Tamam duyuyoruz 10-15 sene kullananlari ama bencr hevesini alinca ne kadar yapay ve yabanci bir madde oldugunu anlayip birakacaksin. Gecmis olsun

Aynı lensi ben almıştım 2 paket geldi. Her birinin içinden 6 şar tane çıktı. Buda açıklamasında yazanlar. En alta bkz.

Lens Tipi : Saydam yumuşak kontakt lens
    Ambalaj İçeriği : 1 kutuda 6 adet (blister ambalajda)
    Su İçeriği : %38
    Temel Eğri (BC) mm. : 8.40 mm (8.8 mm’ye kadar tolere edebilmektedir, lütfen doktorunuza danışın.)
    8,80 mm (9,1 mm’ye kadar tolere edebilmektedir, lütfen doktorunuza danışın.)
    Merkez kalınlığı : 0.07 mm (@ -3.00D)
    Oksijen Aktarılabilirliği (Dk/t) : 147
    Görünürlük Rengi (tint) : Var
    İç-Dış işareti : Var
    Diğer Özellikler : Var
    Kullanım Şekli : Günlük kullanımda 15 gün, gece gündüz kullanımda ise 6 gece 7 gün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burokko -- 23 Ocak 2015; 9:14:57 >

• Tamam 15 gunluk de varmış ama bu arkadaşınki 3 aylık. Yani 15 günlük olan leslerin pakedinde de 6 adet çıkacağı için 1.5 ayda biter o paket. 3 aylık olabilmesi için her bir lensin 1 aylık olması gerekir. Anlatabildim mi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Tamam 15 gunluk de varmış ama bu arkadaşınki 3 aylık. Yani 15 günlük olan leslerin pakedinde de 6 adet çıkacağı için 1.5 ayda biter o paket. 3 aylık olabilmesi için her bir lensin 1 aylık olması gerekir. Anlatabildim mi ?

acuvue OASYS lenslerde her göz için 1 kutu gelir. Yani toplamda 2 kutu gelir ve 1 kutuda da 6 tane vardır. Yani olay senin dediğin gibi değil. Toplamda 12 lens gelir ve 3 ay kullanım süresi vardır. 10 senedir kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burokko -- 24 Ocak 2015; 9:32:57 >
  • Lensler reçeteylemi alınıyor?
  • quote:

quote:

Tamam 15 gunluk de varmış ama bu arkadaşınki 3 aylık. Yani 15 günlük olan leslerin pakedinde de 6 adet çıkacağı için 1.5 ayda biter o paket. 3 aylık olabilmesi için her bir lensin 1 aylık olması gerekir. Anlatabildim mi ?

acuvue OASYS lenslerde her göz için 1 kutu gelir. Yani toplamda 2 kutu gelir ve 1 kutuda da 6 tane vardır. Yani olay senin dediğin gibi değil. Toplamda 12 lens gelir ve 3 ay kullanım süresi vardır. 10 senedir kullanıyorum.

Her göz için 1 kutu gelmiyorki iki gözümünde numarası aynı yani 6 tane lens var

• quote:

Orijinalden alıntı: Avenged7Fold

quote:

quote:

Her göz için 1 kutu gelmiyorki iki gözümünde numarası aynı yani 6 tane lens var

Anladım kardeşim. Senin gözünün numarası aynı olduğu için 1 kutu vermişler. Normalde her 1 göz için 2 kutu gelir ve her kutunun içinde 6 tane vardır. Sana gelen lens buysa muhtemelen budur. 15 gün kullanım süresi vardır.
    Acuvue / OASYS

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burokko -- 25 Ocak 2015; 8:26:04 >

• Avenged7Fold kullanıcısına yanıt
    Allah aşkina acayip merak ettim şu lensler kac gunluk ? Ogrenemedin mi hala ? Forum ihtilafa düştü bak

• feriköylü24 F kullanıcısına yanıt
    Her bir lens 1 aylık anladımda takmasını beceremiyorum

• İlk zamanlar acemilik çekersin ama ilerde su icmek kadar kolay gelecek .. Ben suan bir karış mesafeden fırlatiyorum cuk diye oturuyo
    Seni de etiketledim ki bu kadar kendinden emin olma Puhahaha arkadaş

• feriköylü24 F kullanıcısına yanıt
    Benim sıkıntım lensi sağ işaret parmağıma alıyorum sonra gözümün beyaz yerine koymaya çalışıyorum koydum sanıyorum elimi çekince lenste elimle beraber geliyo elime yapışıyo bazen ters dönüyo gözüme yapışmıyo bi türlü acaba solüsyondan çıkarırken ellerimde solüsyon oluyor solüsyondan dolayımı elime geri yapışıyoki

• quote:

İlk zamanlar acemilik çekersin ama ilerde su icmek kadar kolay gelecek .. Ben suan bir karış mesafeden fırlatiyorum cuk diye oturuyo

Ben halen kendimden eminim. Acuvue / OASYS lenslerin uygun kullanım süresi 15 günlüktür. Şuan piyasada 1 aylık olanı bulunmamaktadır. Bu lenslerin 3 çeşiti bulunmaktadır, 1- Acuvue / OASYS HYDRACLEAR, 2- Acuvue / OASYS ASTIGMATIZM. 3- Acuvue / OASYS PRESBYOPIA. 3 ününde kullanım süresi 15 gündür. Eğer 1 aylık kullanım yazıyorsa o lens sahtedir. Konuyu açan arkadaş kutudan çıkan açıklamayı iyi okusun. Sahte lens kurbanı olmasın.
    Buyurun buda firmanın resmi sitesi, açıklamayı iyi okuyunuz. Sitesinde ben 30 gün kullanım süresi olan oasys lens göremiyorum. Siz görebildiniz mi? Kusura bakma kardeş ama ben emin olmadığım şeyi yazmam buraya
    http://www.acuvue.com/products-acuvue-oasys-hydraclear

Hepsinin altında bu yazıyor.

2 weeks (daily wear) OR six consecutive nights (extended wear)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burokko -- 26 Ocak 2015; 17:26:03 >

• quote:

Yaşım 18
    14 yaşında lense başladım, öncesinde 5-6 sene gözlük kullandım, kesinlikle lens öneririm.

Acuve oays kullanıyorum ben, 3 aylık deniliyor fakat ben bir kutuyu 8 ayda bitirdiğimi hatırlıyorum, bir zararını görmüyorum ama zararlıymış evet.
    Acuave oays, su oranı maximum olan bir markadır, o yüzden lens ile yatabilirsin hatta 1 hafta gözde kalabilirmiş, ama tabiki bunlar sağlıklı değil, ben 4 senedir lens kullanıyorum toplam 1 hafta falan yatmışımdır lens ile, 2-3 gün sarhoş olupta çıkaramadığım günler, diğerleri de evde kalmadığım günler..yani zevkine lens ile yatma.
    ben sadece lens takmaya banyoya giderken gözlük kullanıyorum gözler 4.75

Başka sorunuz varsa alıntı yapmanız yeterli

• quote:

quote:

İlk zamanlar acemilik çekersin ama ilerde su icmek kadar kolay gelecek .. Ben suan bir karış mesafeden fırlatiyorum cuk diye oturuyo

Ben halen kendimden eminim. Acuvue / OASYS lenslerin uygun kullanım süresi 15 günlüktür. Şuan piyasada 1 aylık olanı bulunmamaktadır. Bu lenslerin 3 çeşiti bulunmaktadır, 1- Acuvue / OASYS HYDRACLEAR, 2- Acuvue / OASYS ASTIGMATIZM. 3- Acuvue / OASYS PRESBYOPIA. 3 ününde kullanım süresi 15 gündür. Eğer 1 aylık kullanım yazıyorsa o lens sahtedir. Konuyu açan arkadaş kutudan çıkan açıklamayı iyi okusun. Sahte lens kurbanı olmasın.
    Buyurun buda firmanın resmi sitesi, açıklamayı iyi okuyunuz. Sitesinde ben 30 gün kullanım süresi olan oasys lens göremiyorum. Siz görebildiniz mi? Kusura bakma kardeş ama ben emin olmadığım şeyi yazmam buraya

Evet bende acuvue oays'ın açıklamalarında 15 gün olduğunu görüyorum hiç 1 ay olduğunu görmedim ama ben 3 aylık lensi daha doğrusu (15günx3 kutu) 45 günlük lensi 240 gün (8 ay) kullandığımı hatırlıyorum.

Bu arada üst mesajımın editini burada yapıyım, 19 yaşımda eğer gözüm uyumluysa biraz cesur davranıp gözümü çizdirmeyi düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: DevrimSeven60

quote:

quote:

Evet bende acuvue oays'ın açıklamalarında 15 gün olduğunu görüyorum hiç 1 ay olduğunu görmedim ama ben 3 aylık lensi daha doğrusu (15günx3 kutu) 45 günlük lensi 240 gün (8 ay) kullandığımı hatırlıyorum.

Bu arada üst mesajımın editini burada yapıyım, 19 yaşımda eğer gözüm uyumluysa biraz cesur davranıp gözümü çizdirmeyi düşünüyorum

Hocam benim 2 tane sorum olcak 1. Lensi gözümün beyaz yerine koyamıyorum yani değdiriyorum lensi hafif taktım sanıyorum elimi çekince lens geri geliyo bazen lens elimde ters dönüyo bi türlü halledemedim.
    2. Sorum gözü çizdirmek risklimi cesur davranıp çizdirmeyi düşünüyorum demişsin öyle zor sıkıntılı bi işmi?

• quote:

İlk zamanlarda deli olmuştum ben, gözüme oturuyor sonra aşırı acıyor, gözümü sımsıkı sıkıyorum çıkartıcak kadar bile açamıyordum gözümü de, 1 hafta sonrasında gerçekten kolay olduğu anlaşılıyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.