Şimdi Ara

Acoustic Energy Aego M' ciler buraya :) (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
764
Cevap
4
Favori
74.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gerçekten harika bir set g500 den aegoya geçince şarkıları canlı dinliyormuş hissine kapıldım vokal sesler çok net ve canlı geliyor bütün vurmalı ve telli çalgıların sesi açıkça seçiliyor wooferi ise düşük seslerde dahi çok yumuşak ve dolgun vuruyordu ve sonra megaya geçtim ama aego yu özledim galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre6128 -- 14 Mayıs 2008; 9:32:50 >
  • arkadaşlar sizden bir ricam var. megaworks thx550 kullandıktan sonra aego m kullanan yada aego m kullandıktan sonra megaworks thx550 ye geçen birileri varsa onların objektif yorumlarını merak ediyorum. bass doygunluğu gücü tiz ve midlerde başarı hangisinde daha önde. ses rengi hangisinin daha hoş. açıkçası ilk sayfadaki 2.1 lerden ben megaworks ü alırdım. tabi bulabilseydim. şuanda thx550 kullanıyorum 2. elden aldım
  • BLoWeR'e yorumlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Çok kaliteli bir Mp3 ile iyi sonuç alınabilir diyorsunuz. Çok Kaliteli Mp3'ten kastınız nedir? Önerebileceğiniz marka ve model var mıdır? Mesala Creative ZEN Mp3 player ile Aego M'in performansı nasıl? Cevabınızı bekliyorum.....

Ayrıca xsoundx "mx 5021'in alın daha iyi" şeklindeki önerisini biraz daha açmasını bekliyorum...Bu konuda deneyimleri varsa bizimle paylaşırsa memnum olurum.

Saygılar................
  • merhaba, bass konusunda mega kesinlikle onde, ama mid, tiz ve ses dengesinde aegoya yetisemez. ses cok net ve insani rahatsiz etmiyor, megada fazla muzik dinleyince basim agriyourdu. sistemi muzik icin kullanacaksaniz aego mantikli ama megadan sonra aegonun film performansinin kotu oldugunu soyleyebilirim.

quote:

Orjinalden alıntı: termo6556

arkadaşlar sizden bir ricam var. megaworks thx550 kullandıktan sonra aego m kullanan yada aego m kullandıktan sonra megaworks thx550 ye geçen birileri varsa onların objektif yorumlarını merak ediyorum. bass doygunluğu gücü tiz ve midlerde başarı hangisinde daha önde. ses rengi hangisinin daha hoş. açıkçası ilk sayfadaki 2.1 lerden ben megaworks ü alırdım. tabi bulabilseydim. şuanda thx550 kullanıyorum 2. elden aldım
  • @zek yorumun için tesekkurler. benimde tahmin ettiğim buydu zaten.
  • Aego M'ciler size soruyorum! Yokmu aranızda Aego ve Mp3 uyumu hakkında yorum yapacak! BLower nerdesin????

Oronra senin yorumlarınıda bekliyorum..........

saygılar.................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resen -- 14 Mayıs 2008; 18:01:27 >
  • yapılan yorumlar konuyla alakalı olsun lütfen arkadaşlar,
    kişisel yazışmalara girmeyin her ne sebep olursa olsun.
    iyi forumlar hepinize

edit:gerekirse şikayet sistemini kullanın lütfen
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Bir alternatifde benden olsun. AUDIOENGINE A5 bu bol ödüllü stereo hoparlörleri kesinlikle tavsiye ederim. Geçen hafta aldım ve çok memnun kaldım. Fiyatı ve boyutu Aego M'e göre biraz daha yüksek ama eğer İstanbul'dan alacaksan Bl Müzik ve Mavi Hi-Fi birbirinine yakın kesinlikle bu setide dinlemeni öneririm kararını ona göre verirsin. Özellikle MP3 player ile birlikte kullanımı çok daha pratik ve avantajları var. Biraz daha ayrıntılı bilgiyi aşağıdaki linkten bulabilirsin.

http://forum.donanimhaber.com/m_22974550/mpage_1/key_//tm.htm#22974550
    Not: Bana göre setin en büyük artısı Amerika fiyatıyla aynı fiyata Türkiye'de satılıyor olması.

quote:

Orjinalden alıntı: Resen

Arkadaşlar; iyi bir 2+1 ses sistemi ararken bu forumda Oronra ve Soultrap'ın Aego M hakkındaki yorumlarını okudum ve aradığım cihazı bulduğuma karar verdim. Ancak ağırlıklı olarak müzik dinleyeceğimden bu cihazın Sony, Philips, Pioneer gibi markalara ait 600 Ytl fiyata satılıan müzik setleriyle kıyaslandığında performansı nasıldır merak ediyorum. Özellikle Oronra ve Soultrap'ın müzik zevklerinin bana uyduğunu düşünüyorum. Bu arkadaşların bu konudaki yorumlarını bekliyorum. Bahsettiğim cihazları (Sony, Philips, Pioneer v.s) uzun uzadıya dinleme imkanım olmadıysada müzik performansları pek hoşuma gitmedi. Aego M almayı ciddi ciddi düşünmekteyim ancak pişman olmaktan korkuyorum. Bu cihazın Hi Fi bir sistemin yerini tutmayacağını da biliyorum. Aego M' in Mp3 yada Mp4 çalara bağlandığında performansı nasıldır ? Yorumlarınızı bekliyorum. Saygılar.............

Acoustic Energy Aego M' ciler buraya :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GunsNBeer -- 14 Mayıs 2008; 22:17:35 >

• arkadaşlar bunca güzel yorumdan sonra Acoustic Energy Aego M yi almaya karar verdim fakat ses kartı olarak Asus XONAR 7.1 yi düşünüyorum bu kombinosyon nasıl olur x fi vista altında sorunlu oluyomuş galiba şimdiden yorum ve fikirleriniz için teşekkürler
  • Alcoholik, yorumun için teşekkür ediyorum. Tavsiye ettiğin ürünle ilgili linkleri taradım. Linklerin birisinde bir arkadaş hem Aego'yu ile hem de A5'i dinlediğini ve A5'i daha çok beyendiğini belitmiş. A5' in fitatı anladığım kadarıyla Kdv Dahil 500-YTL civarında AegoM ise 380-YTL civarında(üç aşşağı 5 yukarı) AegoM'in gücü(watt olarak) biraz daha yüksek gibi geldi bana.

Başka bir linkte(aynı linkte olabilir) bir arkadaş AegoM'i aldığını, müzik dinlerken Subwooferin müziğin tadını biraz kaçırdığını belitmiş. Sormak istediğim A5'in performansı fiyat farkını hakediyor mu? Kısık ve orta ses seviyelerinde mid, tiz, bas sesleri verme başarısı çok daha güçlü(watt olarak) sistemlerle kıyaslan dığında yeterli mi? Yanlış anlaşılmasın yükses ses meraklısı olduğumdan değil...

Ayrıca müzik sistemlerin Watt olarak güçlü olması müzik kalitesini ne kadar etkiler-yada etkiler mi? Bir de Kaliteli bir MP3 (bu arada F/P olarak önerebileceğin marka ve modeller var mı?) ile A5'in müzik performansını piyasada satılan 600-YTL civarında satılan müzik setleri ile(sony,samsung,philips,pioneer v.s.) kıyaslayabilir misin?...........(Bu tip cihazların performansını pek beyenmediğim için soruyorum)

Senin ve bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Saygılar...................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resen -- 15 Mayıs 2008; 11:19:01 >

• quote:

BLoWeR'e yorumlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Çok kaliteli bir Mp3 ile iyi sonuç alınabilir diyorsunuz. Çok Kaliteli Mp3'ten kastınız nedir? Önerebileceğiniz marka ve model var mıdır? Mesala Creative ZEN Mp3 player ile Aego M'in performansı nasıl? Cevabınızı bekliyorum.....

Ayrıca xsoundx "mx 5021'in alın daha iyi" şeklindeki önerisini biraz daha açmasını bekliyorum...Bu konuda deneyimleri varsa bizimle paylaşırsa memnum olurum.

Saygılar................

öncelikle şunu belirteyim bu iki sistemi de dinledim fakat A5'i dinlemedim.A5'i dinlemek için MAVI HI-FI'ye gittiğimde hazırda A2 bulunuyordu ve onu dinleme şansım oldu.Şunu söyleyebilirim A2'nin ses kalitesi midleri ve tizleri kesinlikle mx5021 ve aego'dan çok daha başarılıdır.ancak sistemin düşük wattlı olması ve 2.0 olması sebebiyle çok yüksek seslerde başarı bekleme..

Diğer konu ise Aego ve mx5021 yorumum...Bu kesinlikle benim fikrimdir

MX5021'in aego'ya göre artıları...

-Şık ve çok kullanışlı kumandası olması
    -Daha şık bir tasarıma sahip olması
    -THX sertifikalı olması
    -Her uyduda 3 adet sürücü bulunduüu için mid ve tizleri çok daha ayrıntılı vermesi
    -Malzeme kalitesinin aego'dan çok daha kaliteli olması

MX5021'in aego'ya göre eksileri...

-Yaklaşık 80-90 YTL gibi fark olması..
    -Bass seslerinde aego kadar alt frekanslara inememesi...

Tabii ki buna 80 tıllık Altec Lansing tecrübesi eklenince ben oyumu mx5021'den yana kullanıyorum.Şunu da belirteyim şu an yeryüzünde distorsiyona girmeyen bir 2.1 yoktur.Buna kullandığım z2300'de dahil.Bu sebeple bu sistemler %70 ses seviyesinden sonra ses bozulmasına uğrar.Bu arada AE'nin aego 2 diye bir seti daha var Aego m'in bir alt versiyonu şeklinde..bilgine..

• Resen, dediğim gibi eğer İstanbul'da isen söz konusu setleri satan firmalar birbirlerine çok yakın mesafedeler gidip setleri dinledikten sonra rahat karar verirsin. Alman önemli değil, oraya gittikden sonra sana gönül rahatlığıyla yardımcı olacaklardır.

İstersen yanında kendi MP3 Playerını götürüp kulağının alışık olduğu parçaları dinlersin ben öyle yaptım.

Watt konusuna gelince müzik dinlerken A5'in sesini genelde 4/1 kadar açıyorum. Denemek için en fazla yarısına kadar açabildim, sesi gayet güçlü eğer kullanacağın mekan çok büyük değilse hayli hayli yetecektir. Müzik dinlerken mid, tiz ve bas dengesini çok başarılı buldum. Eğer aşırı bass düşkünü kişiye basslar yeterli gelmezse hoparlörün arkasında subwoofer için bağlantı yeri var aynı firmanın Audioengine AS8 model subwooferı takılabilir, yada başka bir marka subwoofer da takılabilir.

Fiyat konusuna gelince bence iki sistem arasında fazla fark yok, nakit alınca fiyat biraz daha düşüyor. Ben 470 liraya aldım, Yani iki sistem arasındaki fark 90 YTL gibi.

Not: Özellikle Jazz türünde müzik dinlerken hoparlörün kalitesi tam anlamıyla ortaya çıkıyor. Çok temiz ve berrak bir ses veriyor. MP3 Player alacaksan .flac gibi kayıpsız formatları destekleyen bir player almanı tavsiye ederim. Ben kendi MP3 playerımla diledikten sonra sete bağlı olan IPod'dan kayıpsız formatda bazı parçalar dinledim kesinlikle çok daha başarılıydı.

Hoparlörlerde işçilik de çok başarılı kesinlikle plastik değil MDF kullanmışlar çok daha şık duruyor.

quote:

Alcoholik, yorumun için teşekkür ediyorum. Tavsiye ettiğin ürünle ilgili linkleri taradım. Linklerin birisinde bir arkadaş hem Aego'yu ile hem de A5'i dinlediğini ve A5'i daha çok beyendiğini belitmiş. A5' in fitatı anladığım kadarıyla Kdv Dahil 500-YTL civarında AegoM ise 380-YTL civarında(üç aşşağı 5 yukarı) AegoM'in gücü(watt olarak) biraz daha yüksek gibi geldi bana.

Başka bir linkte(aynı linkte olabilir) bir arkadaş AegoM'i aldığını, müzik dinlerken Subwooferin müziğin tadını biraz kaçırdığını belitmiş. Sormak istediğim A5'in performansı fiyat farkını hakediyor mu? Kısık ve orta ses seviyelerinde mid, tiz, bas sesleri verme başarısı çok daha güçlü(watt olarak) sistemlerle kıyaslan dığında yeterli mi? Yanlış anlaşılmasın yükses ses meraklısı olduğumdan değil...

Ayrıca müzik sistemlerin Watt olarak güçlü olması müzik kalitesini ne kadar etkiler-yada etkiler mi? Bir de Kaliteli bir MP3 (bu arada F/P olarak önerebileceğin marka ve modeller var mı?) ile A5'in müzik performansını piyasada satılan 600-YTL civarında satılan müzik setleri ile(sony,samsung,philips,pioneer v.s.) kıyaslayabilir misin?...........(Bu tip cihazların performansını pek beyenmediğim için soruyorum)

Senin ve bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Saygılar...................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GunsNBeer -- 15 Mayıs 2008; 12:39:34 >

• Bu fotoğrafları kendim çektim, Audioengine 5 paketlemedeki titizlikleri de çok güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GunsNBeer -- 15 Mayıs 2008; 15:11:29 >
  • @Alcoholic,

Seçimini AudioEngine 5 ten yana kullanarak oldukça iyi bir seçim yapmışsın. Bu sette yurt dışında oldukça övülen ve sevilen bir set. Ses kalitesinin genel itibariyle Aego M den iyi olduğunu okumuştum. Yalnız Aego yu almıştım o yüzden daha fazla inceleme gereği de duymadım açıkçası. Artık setin yorumlarını senden dinleriz.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bu arada Aego M, Altec Lansing MX5021 den her bakımdan daha üstün bir set . Hem kendi tecrubem hem de okuduğum yorumlar dahilinde, Aego nun sesinin MX5021 den kıyas götürmeyecek şekilde daha iyi olduğunu söyleyebilirim(özellikle orta frekans ve tizlerinin).

Yukarıda bunun aksini yazan xsoundx arkadaşın bu yorumları kasıtlı yaptığını ve daha önceleri buralarda takılan(sanırım banlandı) oguzhansx1 nickli adam olduğunu söylemek istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soultrap -- 15 Mayıs 2008; 12:45:47 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Soultrap

@Alcoholic,

Seçimini AudioEngine 5 ten yana kullanarak oldukça iyi bir seçim yapmışsın. Bu sette yurt dışında oldukça övülen ve sevilen bir set. Ses kalitesinin genel itibariyle Aego M den iyi olduğunu okumuştum. Yalnız Aego yu almıştım o yüzden daha fazla inceleme gereği de duymadım açıkçası. Artık setin yorumlarını senden dinleriz.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bu arada Aego M, Altec Lansing MX5021 den her bakımdan daha üstün bir set . Hem kendi tecrubem hem de okuduğum yorumlar dahilinde, Aego nun sesinin MX5021 den kıyas götürmeyecek şekilde daha iyi olduğunu söyleyebilirim(özellikle orta frekans ve tizlerinin).

Yukarıda bunun aksini yazan xsoundx arkadaşın bu yorumları kasıtlı yaptığını ve daha önceleri buralarda takılan(sanırım banlandı) oguzhansx1 nickli adam olduğunu söylemek istiyorum.

tamam mutlaka öyledir.Sen aego alarak en iyisini yapmışsın..

• Alcoholic; Aego M iyi olsada MP3 ile birlikte kullanılacaksa Audioengine 5'in daha verimli olacağı kanaatine vardım. Değerlendirmelerin için teşekkür ediyorum.......

Beklentiler arttıkça geniş bir yelpazede farklı ürün ve modeller karşımıza çıkıyor. Bunun yanında fiyatlar da astronomik boyutlara ulaşıyor. Bilgisayar yada MP3 playerla birlikte kullanilebilecek(müzik dinlemeye daha uygun) aktif speakerlar genelde 2 yollu gibi geldi bana. Gerçi sen A5'in mid, tiz ve bas dengesini çok başarılı bulmuştun ama çıtayı ve fiyatı fazla yükseltmeden, özellikle de MP3 playerla bilikte kullanabileceğim bildiğin 3 yollu ve biraz daha güçlü (güç takıntım yüksek seste müzik dinlemek istediğimden değil, cihazın performansını arttırabilir zannetmemden, yoksa ses seviyesini belki senin kadar bile açamayacağım) aktif bir stereo sistem var mıdır? Ben internetten biraz baktım işin içinden çıkamadım................Gerçi A5 boyut itibarıyle evde çok yer işigal etmeyecek bir ürün. Bu da benim için önemli bir husus olmakla birlikte müzik kalitesini hisedilir boyutlarda arttırabilecekse, hacim olarak biraz daha büyük bir sisteme katlanabilirim.

Bu konuda forum üyesi diğer arkadaşların da katkısını bekliyorum.Saygılar.........................

• quote:

Alcoholic; Aego M iyi olsada MP3 ile birlikte kullanılacaksa Audioengine 5'in daha verimli olacağı kanaatine vardım. Değerlendirmelerin için teşekkür ediyorum.......

Beklentiler arttıkça geniş bir yelpazede farklı ürün ve modeller karşımıza çıkıyor. Bunun yanında fiyatlar da astronomik boyutlara ulaşıyor. Bilgisayar yada MP3 playerla birlikte kullanilebilecek(müzik dinlemeye daha uygun) aktif speakerlar genelde 2 yollu gibi geldi bana. Gerçi sen A5'in mid, tiz ve bas dengesini çok başarılı bulmuştun ama çıtayı ve fiyatı fazla yükseltmeden, özellikle de MP3 playerla bilikte kullanabileceğim bildiğin 3 yollu ve biraz daha güçlü (güç takıntım yüksek seste müzik dinlemek istediğimden değil, cihazın performansını arttırabilir zannetmemden, yoksa ses seviyesini belki senin kadar bile açamayacağım) aktif bir stereo sistem var mıdır? Ben internetten biraz baktım işin içinden çıkamadım................Gerçi A5 boyut itibarıyle evde çok yer işigal etmeyecek bir ürün. Bu da benim için önemli bir husus olmakla birlikte müzik kalitesini hisedilir boyutlarda arttırabilecekse, hacim olarak biraz daha büyük bir sisteme katlanabilirim.

Bu konuda forum üyesi diğer arkadaşların da katkısını bekliyorum.Saygılar.........................

Evet benim bulduklarımda hep iki yollu hoparlörlerdi. Daha fazla ses gücünün ses kalitesine bir etkisi var mı bilmiyorum ama önemli olan temiz bir ses olduğu için pekde bir etkisi olacağını sanmıyorum.

Araştırmalarımda AVI marka çok güzel ve güçlü aktif hoparlörler dikkatimi çekmişti ama fiyatları çok uçuk €500 - €1000 civarlarında olduğu için tereddüt etmeden elemiştim.http://www.avihifi.com/avid/avid.html

Birde B&W nin vardı yanılmıyorsam çok güzel bir aktif hoparlörü ama şuan bulamadım yeni çıkmıştı sanırım, bulursam linkini atarım ama onun fiyatlarıda çok yüksekti muhtemelen bu yüzden hatırlamıyorum :)

• Fırsat bulursam yakında yorumlarımı yazacağım :)

quote:

Orjinalden alıntı: Soultrap

@Alcoholic,

• Alcoholik, yorumun için tekrar teşekkür ediyorum. Şu an için en iyi seçenek benim için A5 gibi görünüyor. Yinede görüş almaya ve araştırmaya devam ediceğim. Zaten 1-2 ay daha zamana ihtiyacım var. Bu arada senin de A5'le ilgili olarak yapacağın yorumları dikkatle izleyeceğim............"Eğer aşırı bass düşkünü kişiye basslar yeterli gelmezse hoparlörün arkasında subwoofer için bağlantı yeri var aynı firmanın Audioengine AS8 model subwooferı takılabilir, yada başka bir marka subwoofer da takılabilir" şeklinde bir yorum yapmıştın. Takılacak subwooferın aktif olması gerekli mi? Yoksa pasif bir bass hoparlörü bağlansa iş görür mü? Ne dersin? (İhtiyaç hissedilirse tabiki)

Saygılar..................
  • Aktif Subwoofer takılıyor ama pasif takılır mı bilmiyorum maalesef. Açıkcası bende merak ettim ingilizce bir açıklama buldum ama ingilizcem zayıf olduğu için aşağıya açıklamayı ve ürün özelliklerini koyuyorum belki anlayan birisi yardımcı olabilir.

"Can I use a subwoofer with Audioengine speakers?
    Even though Audioengine speakers have huge low end which will easily fill a room and rival floorstanding speakers many times their size, you can also connect an external sub if you wish. We’ve recently added RCA subwoofer outputs to the rear panel to make connecting a powered subwoofer even easier. These are full-range outputs so the crossover frequency and volume can be dialed in on the sub. You can even connect an Airport Express to your sub and send a separate audio stream from iTunes for a wireless subwoofer"

quote:

Alcoholik, yorumun için tekrar teşekkür ediyorum. Şu an için en iyi seçenek benim için A5 gibi görünüyor. Yinede görüş almaya ve araştırmaya devam ediceğim. Zaten 1-2 ay daha zamana ihtiyacım var. Bu arada senin de A5'le ilgili olarak yapacağın yorumları dikkatle izleyeceğim............"Eğer aşırı bass düşkünü kişiye basslar yeterli gelmezse hoparlörün arkasında subwoofer için bağlantı yeri var aynı firmanın Audioengine AS8 model subwooferı takılabilir, yada başka bir marka subwoofer da takılabilir" şeklinde bir yorum yapmıştın. Takılacak subwooferın aktif olması gerekli mi? Yoksa pasif bir bass hoparlörü bağlansa iş görür mü? Ne dersin? (İhtiyaç hissedilirse tabiki)

Saygılar..................

/>

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.