Şimdi Ara

Acoustic Energy Aego M' ciler buraya :) (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
764
Cevap
4
Favori
74.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bi süredir iş yoğunluğum sebebi ile forumu fazla takip edemiyorum açıkcası. Evlilik hazırlıklarıda cabası tabi :)

Topiği bir ara dinlediğim 2 şarkının Aego daki performansı yüzünden hortlatmıştım görüyorumki sizlerde ara ara hortlatarak Aego popilasyonunu yükseltiyorsunuz sevindim açıkcası.

Gelelim konuya, AUDIOENGINE A5 in genel ses kalitesi ve performansından forumlarda takip ettiğim kadarıyla iyi bir ürün olduğunu düşünüyorum fakat canlı dinleme şansım olmadı. Teknik özellikleri açısından da monitor hoperlorlere benziyor ve bas feekansının düşük olduğu kanısındayım fakat dediğim gibi canlı dinleme şansım olmadı. RMS degerlerine zaten çok takılmıyorum, gereksiz bir detay geliyor bana.

Aego yu ben hem ipod umda hemde iphone umda test ettim. Oldukça tatminkar sonuçlarda aldım. Gel gelelim ipod iphone dan daha performanslı sonuçlar veriyordu fakat PC den dinlediğimde hem ipod hemde iphone u katlıyor tabi. (Bu arada Audigy2 Zs ses kartı kullanıcısıyım.) Bazı arkadaşlar Aego yu Mega ve Giga gibi setlerle karşılaştırıyorlar ama pek haklı bir kıyas olmuyor diye düşünüyorum farklı kategoride iki ürün çevresel ses desteği konusunda Aego 2.1 olduğundan çokta başarılı olamasada müzik performansını şu an hiç 2.0 yada 2.1 Multimedya ürününe değişmem desem yeridir. (BOSS dahil :))

Çok uzun süreler farklı hoperlor setleri kullandım fakat beni Aego kadar tatmin edeni hiç olmadı. Yok bası Mega göre nasıl yok Altec e göre tizi midi nasıl kıyaslamalarına pek takmadan gönül rahatlığı ile alınabilinecen bir sistem varsa oda Aego dur bence. Gerçekten müzik performansı üst düzeydir ve çok çok dengeli bir frekans aralığına sahiptir. Ne bas sesleri sizi boğar ne tizleri kulağınızı yırtar neden mid ler kaybolur gider. Jazz, Pop, Rock, Elektronik, Türkçe vs.. hiç bir ayırım yapmıyor Aego preEQ dengesi harika. Fİyat performans dengesi harika bir ürün olarak görüyorum Aego yu.

Yüksek meblalara aldığınız yada alabileceğiniz bazı ürünlerede 3-5 basar yer yer :) Elbet daha iyileri vardır fkat bu fiyat aralığında değil onu soyliyim. :)

Bu arada beklentilerinize cevap verip vermeyeceğini çok net soyleyemem ama dengeli ve kaliteli müzik beklentisi olanlara Aego yu şiddetle tavsiye ediyorum. Çok üst düzey olmamakla birlikte kendimce birde Hi-Fi stereo setim var (Marantz ve Dali) aynı tadı Aegodan da alıyorum desem sanırım yeridir.

Herkeze sevgiler...

• Aego'M' in frekans verileri aşağıdaki gibi. A5'le kıyaslandığında baslarda farklılık yok gibi görünüyor tizlerde ise A5 daha iyi gibi. A5'in subwoofer çıkışı da cabası
    Frequency response/range of the sub is 50Hz-250Hz and the satellites are 250Hz-16KHz

Müzik dinlemek için stereo sistemlerin daha uygun olduğunu düşünmekle birlikte Oronra'nın yorumları kafamı karıştırıyor.(Her ikisini birlikte satan bir yer var mı bilmiyorum. Ancak ev ortamı ile iş yeri ortamının farklı olduğunu düşündüğümden cihazları evlerinde test eden arkadaşların fikirlerini almayı tercih ederim) Oronra Aego M diyor Alcholic A5 diyor. Aramızda her iki sinide birlikte dinlemiş test etmiş bir arkadaş yok mu? Deneyimlerinizi benimle paylaşın lütfen...........................................
  • ben her zaman 2.0 ile 2.1 sistem arasında 2.0 ı tercih etmişimdir.sonuna kadar 2.0 müzikse eğer.Hifi ye daha yakın emin ol.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_22974550/tm.htm#23013013 bu adresteki arkadaş heriki sistemide dinlediğini söylüyor birbak istersen. (kendiside kararını A5'den yana kullandı)

Ama en sağlıklısı heriki sistemide senin dinlemen olacaktır, dediğim gibi İstanbul'daysan firmalar birbirlerine çok yakın birgün dinlemek için uğrayabilirsin.

quote:

Orjinalden alıntı: Resen

Aego'M' in frekans verileri aşağıdaki gibi. A5'le kıyaslandığında baslarda farklılık yok gibi görünüyor tizlerde ise A5 daha iyi gibi. A5'in subwoofer çıkışı da cabası
    Frequency response/range of the sub is 50Hz-250Hz and the satellites are 250Hz-16KHz

Müzik dinlemek için stereo sistemlerin daha uygun olduğunu düşünmekle birlikte Oronra'nın yorumları kafamı karıştırıyor.(Her ikisini birlikte satan bir yer var mı bilmiyorum. Ancak ev ortamı ile iş yeri ortamının farklı olduğunu düşündüğümden cihazları evlerinde test eden arkadaşların fikirlerini almayı tercih ederim) Oronra Aego M diyor Alcholic A5 diyor. Aramızda her iki sinide birlikte dinlemiş test etmiş bir arkadaş yok mu? Deneyimlerinizi benimle paylaşın lütfen...........................................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GunsNBeer -- 21 Mayıs 2008; 2:19:33 >

• Alcoholik; nerdeyse google'da yer alan A5 ve Aego'yla ilgili tüm yorumları okudum. Daha öncede belittiğim gibi Aego iyi, ancak benim için A5'in daha uygun olduğuna karar verdim. Elimde meditasyon ürünü bir Mp3 player var. Bu cihazla A5' den verim alacağımı zannetmiyorum. Bu nedenle "en iyi Mp3 hangisidir" diyerek googlede araştırma yaptım. Bir sürü yorumlar okudum. Sony, Apple, Creative, İriver, Cowon, Philips, Sandisk gibi markaların değişik modellerinin tavsiye edildiğini gördüm. Apple bu katagoride öncü firmalardan ancak fiyatlarını hakediyor mu bu konuda şüphelerim var. Cowon çok pahalı gibi. Sony bilinen bir marka, ancak geçmiş yıllardaki ürün kalitesi şu an yok gibi. İriver çok öğülmüş. Samsung ve Philips'in ürünleri konusunda (özellikle de ses kalitesi hakkında) şüphelerim var. Sandisk'in Sansa Clip modelinin fiyatına göre ses kalitesinin iyi olduğu yorumları yapılmış...

Sadece, A5'le birlikte kaliteli müzik dinleyebileceğim. Parasını hakeden bir Mp3(videoya ihtiyacım yok) tavsiyesi istiyorum...................(Bu forumun konusu Mp3 playerler değil ama sorunum A5'le alakalı sayılmaz mı)

• resen ben sana tecrubelerimi kısaca aktarayım.

SONY ( genel olarak) düşük ses seviyesi. orta seviye ses kalitesi . kaliteli malzeme ve işçilik. dizaynları genel olarak çok iyi .. kullanılabilirliği idare eder.... pil ömrü sınıfının en iyisi.....yüksek fiyat. pc ye uyumluluğu en son hatırladığım kadarıyla sonic stage gibi bir program kullanılıyordu. bunu ipod lardaki itunes a benzetebilirsin. sony md - sony nw a1000 kullandım.

I-POD ( genel olarak ) yüksek ses seviyesi. üst seviye ses kalitesi . çok kaliteli malzeme ve işçilik. menülerin kullanımı çok kolay. fiyatı çok yüksek ve bana göre hak ediyor. pc ile uyumluluğu itunes kullanarak sync yapıyorsun şarkıları ancak öyle atabiliyorum ben. ( ipod touch ta) . pil ömrü tatmin edici.

iriver ( genel olarak ) çok yüksek ses seviyesi. orta - üst seviye ses kalitesi. kaliteli malzeme ve işçilik. kullanımı apple a göre çok daha zor. yani kullanılabilirliği düşük. menü leri zayıf. fiyatı ideal. fiyatını hak ediyor yani. pc ile uyumluluğu çok kolay pil ömrü tatmin edici.

PHILIPS SANDISK i dinlemedim ve kalitesinden şüpheliyim.

• Arkadaşlar yanlış anlaşılmasın ben illada Aego demiyorum, hatta mutlaka daha iyileride vardır diyorum.

Demek istediğim A5 kullanmadım canlı olarak dinlemedim vs.. o sebepten elimdeki Aego yu anlttım sadece. parasının karşılığını kesinlikle veren bir ürün dedim. Bu arada Aegonun bas frekans degerinin 35hz lere inebildiğini biliyorum. 50hz zayıf bir frekans alt sınırı zaten.

Ha dersenizki A5 600YTL Aego 350 YTL hangisini alırsın? O zaman bi durup düşünürüm eger A5 Aego dan bir iki gömlek üstünse o zaman aradaki fark verilebilir. Yok ama arada o derece bir fark yoksa o zaman aradaki farkı vermek istemem çünkü Aego muadillerine göre oldukça üst düzey ses kalitesine sahip.

Sevgiler...

quote:

Aego'M' in frekans verileri aşağıdaki gibi. A5'le kıyaslandığında baslarda farklılık yok gibi görünüyor tizlerde ise A5 daha iyi gibi. A5'in subwoofer çıkışı da cabası

• Arkadaşlar bir yakınım PHILIPS SPA9300 2+1 SPEKAER sistemi hakkında fikrmi sordu. Bende araştırayım dedim. Bilgisi olan varsa cevaplarınızı bekliyorum..............
  • CrwErEnnN; Tahmin ettiğim gibi, teşekkürler.
  • +
  • A5 470-YTL
  • mp3 player tavsiyesi istemişsin dostum, ben lafı uzatmadan i-river diyorum...

Bu arada galiba ben de audioengine A5 alacağım, nereden alabilirim acep ???
  • Tauron;
    Buradan bakabilirsin........Yanılmıyorsam fiyatı da 349$+kdv
    www.mavihifi.com.tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resen -- 26 Mayıs 2008; 9:50:20 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tauron

mp3 player tavsiyesi istemişsin dostum, ben lafı uzatmadan i-river diyorum...

Bu arada galiba ben de audioengine A5 alacağım, nereden alabilirim acep ???

Kadıköy'de Mavi Hi-Fi firmasında bulabilirsin, fiyat olarak Amerika fiyatının aynısı 349$+KDV olarak satılıyor, eğer nakit olarak alırsan indirim yapıyorlar.

http://www.mavihifi.com.tr/index.php?p=productDetail&id=mvhf-4762563db658c

Hoparlör ile ilgili izlenimlerimi aşağıdaki adreste bulabilirsin.
    http://forum.donanimhaber.com/m_23313683/tm.htm

Aşağıdaki videoda A5'in alt modeli A2 nin kısa bir videosu var, bass performansı hakkında ufakda olsa bir fikir verebilir.
    http://www.youtube.com/watch?v=mTS3BBTfgQY

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GunsNBeer -- 24 Mayıs 2008; 19:44:29 >

• Resen, maalesef MP3 çalarlar hakkında pek bilgim yok ama test ettiğim Apple'ın performansı çok iyiydi. Tabi içindeki parçalar kayıpsız formatdı bunun etkisi çok büyük.

Bende Sony NW-S603 modeli var hoparlörlere taktığımda performansı fena değil ama evde 50 YTL'lik bir TEAC marka player var onu takınca performansı Sony'den çok daha iyi.

Tavisyem ne alırsan al ama kayıpsız formatı desteklemesine dikkat et. (özellikle .flac formatı)

quote:

Alcoholik; nerdeyse google'da yer alan A5 ve Aego'yla ilgili tüm yorumları okudum. Daha öncede belittiğim gibi Aego iyi, ancak benim için A5'in daha uygun olduğuna karar verdim. Elimde meditasyon ürünü bir Mp3 player var. Bu cihazla A5' den verim alacağımı zannetmiyorum. Bu nedenle "en iyi Mp3 hangisidir" diyerek googlede araştırma yaptım. Bir sürü yorumlar okudum. Sony, Apple, Creative, İriver, Cowon, Philips, Sandisk gibi markaların değişik modellerinin tavsiye edildiğini gördüm. Apple bu katagoride öncü firmalardan ancak fiyatlarını hakediyor mu bu konuda şüphelerim var. Cowon çok pahalı gibi. Sony bilinen bir marka, ancak geçmiş yıllardaki ürün kalitesi şu an yok gibi. İriver çok öğülmüş. Samsung ve Philips'in ürünleri konusunda (özellikle de ses kalitesi hakkında) şüphelerim var. Sandisk'in Sansa Clip modelinin fiyatına göre ses kalitesinin iyi olduğu yorumları yapılmış...

Sadece, A5'le birlikte kaliteli müzik dinleyebileceğim. Parasını hakeden bir Mp3(videoya ihtiyacım yok) tavsiyesi istiyorum...................(Bu forumun konusu Mp3 playerler değil ama sorunum A5'le alakalı sayılmaz mı)

• Cowon mp3 player FLAC ve OGG destekler ve iyi performans veriyor.Ben Aego'da denedim ve başarılı idi.
  • Bende Aego M kullanıcıları arasına katıldım.. Megaworks müzikte resmen baş ağrıtıyor.Müziğin tadına yeni vardım diyebilirim
  • İşin uzmanından A5 yorumu:(Uzman ben değilim)

Bu hoparlor ayrıntı, detay, temiz ses vermek icin yapılmıs. Yani burda sizin muzik tarzınız onem kazanıyor. Daha once dedigim gibi oda gereginden fazla buyukse alt frekanslar yetersiz gelebilir. Bu gibi durumlarda sub kullanılabilir. A5 tede bu ihtiyaca yonelik sub cıkısı koymuslar. Sub kullanmak pop ve turevi muzik icin gereklidir gibi bir yanılsama olmasın. Sub sistemin daha govdeli calmasını saglar. Muzikal olanıda vardır olmayanıda. Sert olanıda vardır yumusak derin calanıda. A5 Bookself ler de kevlar kon ve ipek tweeter kullanılmıs. Buda bu hoparlorun yumusak dogal calan detayları vermeye odaklı muzikal bir urun oldugunu gosteriyor. Kevların mid seslerdeki basarısı bilinir. B&W den hatırlarsınız. Tweeter da ipek kullanılmıs sert, sivri ve tırmalayan degilde dogal yumusak tiz ses uretir. Siz sub eklemekle bu karakteri degistiremezsiniz. Mesela Pop ve turevi icin JBL Northridge serisi begenilir. Cunku baslar gereginden fazla, midler geride, tizler ise tweeter yapısından dolayı parlaktır. Bir nevi V ekolayzer pozisyonu. Yani suslu ses uretir. Pop ve turevi icin uretilmistir. A5 te daha cok muzikal odaklı uretilmistir. Sub sadece eklentidir ve A5 gibi bir bookshelf speakera kaliteli muzikal sub almak gerekirki uyum bozulmasın.
    Siz blues, jazz, klasik muzik dinliyorsanız detayın onemi vardır. Enstrumanları tek tek duymak, vocal seslerin geriye gitmedigi sahnenin onunuzde belirdigi dogal bir ses ararsınız. Gereginden fazla bas, yada sert tiz sesler rahatsız eder. Flat dinlemek istersiniz. Tum enstrumanlar, vocaller olması gerektigi tonta ne bir fazla ne bir eksik birbirinin onune gecmeden kafa agırtmadan tane tane ayrıstırılabilen bir ses istersiniz. Piyanonun sesi yada zilin sesi akustik ortamda duydugunuz gibi cıkmalıdır. Mumkun oldugunca dogru calmalıdır. İste burda flat calan dogal ses veren hoparlor cok onem kazanır.
    Ama pop ve turevi dinliyorsanız zaten bu detaylara ihtiyac yoktur. Cunku sanatsal degildir. Bol suslenmis bir ses arar kulak. Daha fazla bas, tiz ve volume on plana cıkar. Burdada dogal calan degilde suslu ses ureten bir hoparlor tercih edilir. A5 gibi hoparlorler yavan gelebilir.
    Hoparlorler belli bir muzik turu ve kitle icin tasarlanır, uretilir. A5 inde bir sub ilavesi ile bu karakteri degismez.
    Bir Norah Jones, Diana Krall, Richard Clayderman vb sanatcıları A5 te dinlemek cok keyifli olurken, suslu ses ureten hoparlor o tadı asla vermez.

• Kesinlikle Doğru bir tespit, özellikle Jazz türünde A5'in performansı çok tatmin edici diyebilirim, ama bu demek değilki diğer müzik türlerinde kötü, yine güzel ama özellikle Jazz, Blues ve Klasik müziklerde kalitesi daha çok ön plana çıkıyor.

Ben genelde Rock türevleri ve Jazz türünde müzik dinliyorum ve performansında oldukça memnunum.

quote:

İşin uzmanından A5 yorumu:(Uzman ben değilim)

Bu hoparlor ayrıntı, detay, temiz ses vermek icin yapılmıs. Yani burda sizin muzik tarzınız onem kazanıyor. Daha once dedigim gibi oda gereginden fazla buyukse alt frekanslar yetersiz gelebilir. Bu gibi durumlarda sub kullanılabilir. A5 tede bu ihtiyaca yonelik sub cıkısı koymuslar. Sub kullanmak pop ve turevi muzik icin gereklidir gibi bir yanılsama olmasın. Sub sistemin daha govdeli calmasını saglar. Muzikal olanıda vardır olmayanıda. Sert olanıda vardır yumusak derin calanıda. A5 Bookself ler de kevlar kon ve ipek tweeter kullanılmıs. Buda bu hoparlorun yumusak dogal calan detayları vermeye odaklı muzikal bir urun oldugunu gosteriyor. Kevların mid seslerdeki basarısı bilinir. B&W den hatırlarsınız. Tweeter da ipek kullanılmıs sert, sivri ve tırmalayan degilde dogal yumusak tiz ses uretir. Siz sub eklemekle bu karakteri degistiremezsiniz. Mesela Pop ve turevi icin JBL Northridge serisi begenilir. Cunku baslar gereginden fazla, midler geride, tizler ise tweeter yapısından dolayı parlaktır. Bir nevi V ekolayzer pozisyonu. Yani suslu ses uretir. Pop ve turevi icin uretilmistir. A5 te daha cok muzikal odaklı uretilmistir. Sub sadece eklentidir ve A5 gibi bir bookshelf speakera kaliteli muzikal sub almak gerekirki uyum bozulmasın.
    Siz blues, jazz, klasik muzik dinliyorsanız detayın onemi vardır. Enstrumanları tek tek duymak, vocal seslerin geriye gitmedigi sahnenin onunuzde belirdigi dogal bir ses ararsınız. Gereginden fazla bas, yada sert tiz sesler rahatsız eder. Flat dinlemek istersiniz. Tum enstrumanlar, vocaller olması gerektigi tonta ne bir fazla ne bir eksik birbirinin onune gecmeden kafa agırtmadan tane tane ayrıstırılabilen bir ses istersiniz. Piyanonun sesi yada zilin sesi akustik ortamda duydugunuz gibi cıkmalıdır. Mumkun oldugunca dogru calmalıdır. İste burda flat calan dogal ses veren hoparlor cok onem kazanır.
    Ama pop ve turevi dinliyorsanız zaten bu detaylara ihtiyac yoktur. Cunku sanatsal degildir. Bol suslenmis bir ses arar kulak. Daha fazla bas, tiz ve volume on plana cıkar. Burdada dogal calan degilde suslu ses ureten bir hoparlor tercih edilir. A5 gibi hoparlorler yavan gelebilir.
    Hoparlorler belli bir muzik turu ve kitle icin tasarlanır, uretilir. A5 inde bir sub ilavesi ile bu karakteri degismez.
    Bir Norah Jones, Diana Krall, Richard Clayderman vb sanatcıları A5 te dinlemek cok keyifli olurken, suslu ses ureten hoparlor o tadı asla vermez.

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.