Arkadaşlar ben 300tl ye satıyorum çizik dahi yoktur bundanda ucuza ve temize bulamassınız sahibindede ilan no;16473432 bu fiyata hicbir sistemden böyle ses alamassınız emin olun alacaklara duyrulur ... 21 OCAK 2010.
Birde şu var Aego M 400 lira iken Z55000 de 550 lira idi, ben Z2300ü 250 liraya Hızlısistemdne aldığımı biliyorum
Yanlış hatırlamıyorsam hem dolar arttı hemde ÖTV değişti ses sistemlerindeki
Arkadaşlar herkese merhaba,
Birkaç gün önce Acoustic Energy Aego M aldım. Elimde Creative Inspire 2+1 2500 (24W Sub, 2x6W Uydu) vardı. Artık kaliteli müzik dinlemek için forumlardaki yorumları takip ederek 1 ay sonunda bu ürüne karar verdim. Fakat açıkcası sonuç benim için hüsran. Müzik dinlemek için IPod kullanıyordum salonumda. Şu an test yapıyorum. IPod'u aynı ses seviyesinde iken Creative'den Aego M'e geçiş yapıyorum. Fakat Creative'in ses seviyesi daha yüksek! ve daha net!.. Creative'i alalı neredeyse 5 sene oluyor. Aldığım ürünümde mi bir problem vardır? Yoksa bu mudur? Salonum küçük bir salon. Ve testi aynı parça çalarken yapıyorum. Az çok kulağım hassastır. Verdiğim paraya yanmak istemiyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum.
Saygılarımla...
Öncelikle biraz beklemenizi tavsiye ederim. En azından aletin sesinin oturması için... Bir nevi "burn-in" süreci.
Anlattıklarınıza bakıyorum ama inanasım gelmiyor ne yalan söyleyim. Güç olayı neyse de, netlik falan... Enteresan yani, en azından benim açımdan öyle.
Teşekkürler freedom36.
Şimdi biraz test yapıyorum. Lossless (flac) parçalar indirdim. Farklı türlerden. Onları Apple LossLess (m4a) formatına çevirip IPod'a attım. Güç olayı gerçekten beklediğime nazaran zayıf. Sonuna kadar açtığım zaman benim Inspire'ları biraz geçiyor ama o zamanda ses çok tiz olduğu için rahatsız ediyor. Yani öyle söylendiği gibi 1/4 açtım odada duramadım muhabbeti yok. Ses kalitesi olarak flac'ten sonra biraz farkediliyor. Eski pioneer'cılardan olduğum için beni tatmin etmedi açıkcası. :) Dediğiniz gibi belki zamanla sesin oturması olayı gerekiyordur.
Bakın dediğiniz gibi en güzel karşılaştırma kayıpsız formatta çalınan şarkılarla, ekolayzır ayarları kurcalanmadan yapılan denemelerde yapılır.
Her bi Flac, Alac gibi formatlardaki dosyaların bile arasında dağlar kadar fark olabilir; çünkü kayıt kalitesi çok önemlidir. Örneğin yurtdışından getirttiğim bir trance parça 1400'e yakın işleme oranına sahipken, bir yerli CD'nin kaydı 900 civarı bir işleme oranına (kbps) sahip. Ve evet, ben bu farkı Klipsch Promedia sistemimde iyi kötü anlayabiliyorum. Hele ki sizin dediğiniz o Alac veya Flac'lar 192 kbps'den çevirme olanlar ise yandı gülüm keten helva. Onlar direkt belli ediyor kendini ve sistemim resmen bu formatta müzik dinleme diye yalvarıyor.
Size tavsiyem iPod'dan değil de başka bir müzik çalardan ya da mümkünse doğrudan CD oynatabilecek bir çalardan bu denemeyi yapmanızdır.
O zaman tekrar sonuçları yazarsınız.
Ha bu arada, Pioneer'dan gelmenizin de etkisi vardır muhakkak, bunlar ne kadar iyi olsa da nihayetinde multimedya sistemlerdir, güçleri bellidir. Ama bass konusunda tatmin olmasanızda netlik, yüksek frekanslara çıkmadaki başarımda Aego M'i çok az sistem zorlayabilir diye düşünüyorum.
Dediğiniz gibi IPod ile değil de sırf müzik dinlemek için üretilmiş cihazlarla denemek lazım. I-river, cowon gibi. Ama onlar da ucuz değiller (belki önerebileceğiniz bir ürün vardır). Gerçi evimde bilgisayarım var fakat bu sistemi bilgisayar için düşünmemiştim. Salonda müzik dinlemek için aldım. Belki de bu iş için yanlış seçim oldu. 2+1 multimedia değil de Stereo (Audio Engine) tarzı bir ürün tercih etmeliydim.
Evet, o da ayrı bir seçenek tabi ki, ama arada uçurum olacağını pek zannetmiyorum yine de. Şöyle diyeyim, iPod'dan başka bir müzikçalara geçtiğinizde ortaya çıkacak olan fark, Aego M'den Audioengine'e geçtiğinizde ortaya çıkacak olan farktan daha büyük olacaktır - BENCE.
Eğer imkanınız varsa Sony X1050 alın derim veya biraz daha ucuz olsun, hemen hemen aynı (belki de tamamen aynı) ses kalitesi olsun derseniz Sony A845 de olabilir. Ben halihazırda Cowon S9 kullanıcısıyım, alttan geldiğim için bir süre ses kalitesi çok iyi diyordum, ama artık kesmiyor. Yine de iPod'ların tümünden iyi olduğu kesin (Belki eski seri iPod Video 5.5G daha iyi olabilir, o da bazı modifiyelerle).
Cowon'un şu modelini ikinci el buldum. Cowon iAudio X5 60GB. Eski bir model galiba. Önerir misiniz?
Önermem.
Dediğim gibi, olmuşken iyisi olsun. Sony'den başkasına bakmayın şu aralar. İlla bir Cowon almak istiyorum derseniz de önce S9, sonra da D2+ modeline bakınız.
Bir yerden ödünç Cowon bulmam lazım. :) Aldığım sonuca göre yenisini alırım. Tekrar yüksek bir yatırım yapmak istemiyorum. :) Önerileriz için teşekkürler.
arkadaşlar aego m ile jamo i300 arasında kararsız kaldım ikisinide aynı fiyattan alabiliyorum acil yardım ederseniz çok mutluy olucam.
Arkadaşlar selamlar forumu okuyup dün test için her iki cihazıda dinledim (audio enginee ve aeogo m ) aralarında hissedilmeyecek bir fark var a5in tizleri bir çıtır daha iii ama digerininde fiyatı ve sesi sonuna kadar açıp bozulmaması neticede kararımı aeogom dan yana kullanıp aldım ve evde test etmeye başladım hatta şöylede denedim kendi uydularını çıkartıp benim ufak dynauodilarımı bagladım ve sonuç süper inanamadım her iki uydu ilede muhteşem tabii dynolar olunca dahada bir şölen başlıyor herkese tavsiye ederim son kuruşuna kadar hak ediyor. süperrrrrrrrr.
saygılarımla.
Bugün yaptıgım başka bir testte AEnin subbası ve logitech z 5500 uydular ! sonuç mükemmel hemde hiç beklemedigim kadar seste yükselme tizlerde daha bir canlılık ve mid sesler sanki monitör hoparlörler varmış gibi gerçekten çok iyi :)
Bunu Logitech'in uyduları için mi söylüyorsunuz?!
arkadaşlar elinizde imkan varsa deneyin belki beim kulagıma farklı geliyor bişey diyemiyorum ama iyi çalıyorlar (kendi hoparlörlerinden daha iyi ses veriyor) ve tizler daha iyi.
KÖTÜ HABER. evde cumhurbaşkanlıgı senfoni orkestrasından bir arkadaşım var ve yanında bir sürü cd getirmiş cihazı o dinledi ve AEİnin uydularının çok çok iyi oldugunu z 5500 ise metalik dogal olmayan ses verdigini söylüyor, ek olarakta benim müzik kulagım yokmuş :(( nasılyaaa !
quote:
Orijinalden alıntı: drahte 1905
Birde şu var Aego M 400 lira iken Z55000 de 550 lira idi, ben Z2300ü 250 liraya Hızlısistemdne aldığımı biliyorum
Yanlış hatırlamıyorsam hem dolar arttı hemde ÖTV değişti ses sistemlerindeki
kardeş sen hep v leri w diye yazardın şimdi mesajlarına dikkat ediyorum da galiba atlatmışsın v -> w sendromunu
Dua et arkadaşına, seni büyük bir yanlıştan aldı. Aklın yolu bir...