Şimdi Ara

ACPI SORUNU...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • B. sayarımı normal olarak kullanıyordum fakat yeni bir b.sayar elime geçince bunu kenara kaldırıp bikaç ay kullanmadım.. yeni b.sayarın işlemcisini satınca tekrar idareten eski b.sayarı kullanmak istedim.. ama sürekli windows açılırken donmaya başladı.. bende makineyi formata soktum .. daha hdd bölüm seçimi gelmeden makine donuyordu.. elimde bulunan ( 5 tane) ramları denedim, 2 sata 1 ide hdd denedim, 2 adet win7 2 adet xp dvd denedim olmadı..ramdan çalışan usb xp kurmak istediğimde sürekli kurulum ekranında donuyordu.. b.sayarı resetlediğimde ilk açılışta tam ekran logodan çııkması çok uzun sürüyor diye onu kaldırdım bios açılışında hdd ve dvd aygıt taramaları çok uzun sürüyor o ekranı geçtiğinde işletim sisteminin logosu gelir gelmez donuyor..araştırmalarımda ACPI sorunu olduğunu öğrendim biostan ACPI kapattım olmadı açtım olmadı.. GİGABYTE sitesinden bios son sürümünü indirip binbir zahmetle kurdum ilk önce düzeldi dvd içerisinde xp olduğu için hemen onunla formatladım.. driverleri kurdum internete falan girdim ama..

1) işlemci hyper threading açık olmasına rağmen tek çekirdek görünüyor..

2) hala açılışta bios geçerken çok yavaş..

3) xp bir işlem yaparken normal çalışıyor fakat yanında başka bir işlem

yapmak istediğinizde işlemci %100 vuruyor ve makine kasılıp kalıyor..

4) birkaç kez açıp kapattım..şimdi yine en başa döndü windows açılış

ekranında donuyor...

şu an kurulu olan windows xp sp3
    işlemci p4 3.06 ( p4 2.66-p4 3.0- pentium D630 işlemcilerlede denedim aynı sonuç)
    anakart gigabyte ga-8s648fx-775

daha önce bu şekilde sorun yaşamış olan arkadaşların fikirlerini bekliyorum.. yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

EDİT: saat 16:50 itibariyle yukarıda yazdıklarıma ek olarak..

hdd ve dvd ide kablolarını değiştirdim, eski ramları çıkarttım yeni bir ram buldum onu taktım, ve diğer b.sayarın psu sunu taktım.. şimdilik ağır aksak uzay montajında çalışıyor ama hala biraz sıkıntılı gibi.. tüm donanım değişti.. yıllardır b.sayarla uğraşırım böyle şey görmedim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grafiker73 -- 28 Haziran 2014; 16:56:06 >

• up
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.